icon

Aký je váš názor na očkovanie detí?

myskahryzka28
18. sep 2024

Pekný večer mamičky, aký máte názor na očkovanie? Ako budúca mamička sa dosť obávam.

Strana
z2
andy_sixx24
28. máj 2025
@dreadwoman

@andy_sixx24 no . V prvom rade mam takmer 11 rocne dievca ktore antibiotika videlo raz aj ked je neockovane . V druhom rade aspon si pozrite mule mamicky poslusne co tie vsetky vakciny obsahuju . To ze sa ti dieta trasie dva dni v horuckach 3 mesacne v perinke asi velmi v poriadku nie je . Ale dajte si aj 30 vakcin . Potom sa cudujte ze je vase dieta chore kazdu chvilu . Mna osobne nezaujimate , len ma mrzi ze vase deti musia trpiet taketo matky . Myslite si ze robite to najlepsie ale nemozte porovnavat vakciny ktore ste dostali vo veku vasich deti vy , a tie co dostavaju vase deti teraz . Ak vase dieta netrpi autizmom , atopickym ekzemom , psoriazou ci dokafranou imunitou tak vam zo srdca gratulujem . Mate silne dieta . Niekto to vsak takto nema bohuzial . Ironicka otazka na idiotske odpovede ktore tu vypisujete je korektna si myslim . A hej ani moje 8 mesacne dieta nie je zaockovane . A ani nebude nikdy . Ak vam nevadi davat si do dietata ktore nadovsetko milujete smrtelnu davku hlinika tak kludne . Ale necudujte sa potom , a nepytajte si tu rady na autoimunitne ochorenia ci nedajboze ine vykyvy

@dreadwoman s takými materami ako si ty som dávno prerušila všetky kontakty lebo vy viete trepať len toto jedno. Autizmus a kadejaké triašky od horúčok.... Naozaj ma toto nezaujíma. Choď si tam do tej svojej sekty radšej a nepočuj tu matky čo majú rozum.

dreadwoman
31. máj 2025
@andy_sixx24

@dreadwoman s takými materami ako si ty som dávno prerušila všetky kontakty lebo vy viete trepať len toto jedno. Autizmus a kadejaké triašky od horúčok.... Naozaj ma toto nezaujíma. Choď si tam do tej svojej sekty radšej a nepočuj tu matky čo majú rozum.

@andy_sixx24 ci mas rozum alebo nie ma nezaujima ale zrejme ho vela nemas ked taketo idiotiny pises . Ale nezaujimas ma vobec . S takymito ludmi ako si ty ,som davno prerusila kontakty .

aneta198263
22. máj 2026

Ahojte mamičky, ja síce dieťa nemám a ani v najbližšej dobe mať ešte nebudem, avšak som študentkou Farmácie na vysokej škole a tak si myslím že môžem prispieť niečim. Nie, očkovanie naozaj nespôsobuje autizmus ani ADHD ani nič podobné. Autizmus a ADHD sú z veľkej časti po 1. genetická záležitosť a po 2. má na to vplyv aj vývin mozgu ešte pred samotným narodením. Kvalitu plodu počas tehotenstva určujú mužské spermie, ktoré sa tvoria v cykloch cca každých 90 dní a mužské zdravie na ich kvalitu vplýva. Čiže ak ste otehotneli v čase kedy váš muž nebol napríklad v úplne najlepšej forme, nemal dobrú stravu, fajčil, pil alkohol, bol pod stresom atď., spermie neboli najlepšej kvality a tak ani plod a samotné tehotenstvo sa nemuselo vyvinúť najlepšie ako by mohlo. Áno, môže sa stať že dieťa nebude mať dobrú reakciu na vakcínu (tak isto ako prichádzame u detí na alergie.. tým, že niečo skúsia a uvidíme ako ich telo reaguje) a v tom prípade lekár neodporúča ďalšie očkovania. Farmácia je v prvom rade zdravotníctvo, nie iba predávanie liekov a cieľom farmaceutov je pomáhať ľuďom čo najlepšie ako sa len dá 🙂

ntw
28. máj 2026

@myskahryzka28 obsah vakcín -
Ovalbumín, ludský sérový albumín, hovädzí albumín,
hydroxid hlinitý, síran hydroxyfosforečnanu hlinitého, fosforečnan
hlinity, siran draselno-hlinity, aminokyseliny, siran amónny, amfotericin B, kyselina askorbova, baktopeptón, beta-propiolaktón,
benzetóniumchlorid, farbivo brilantna zelená, uhlicitan vapenatý,
chlorid vápenatý, chlórtetracyklín, cystín, dextran, DNA
Dulbeccovo modifikované Eagleovo médium,
etyléndiamíntetraoctová kyselina sodná, vaječný proteín, dusičnan železitý
(III), formaldehyd-formalín, želatína, genetamycín, glukóza-glutamín, glutaraldehyd, glycerin, glycín,
histidín, kyselina chlorovodikova, hydrokortizón, laktoza, stearat
horečnatý, síran horečnatý, glutamát sodný, proteín myšieho séra,
bunkový proteín MRC-5 (bunkova línia potrateného plodu), neomycín, fenol, fenolova cervena, 2-fenoxyetanol, fosfatové pufre (napr.
disodný, monosodný, draselný, dihydrogenfosforečnan sodný),
polydimety silozón, polymyxin B,
polyoxyetylén-9-10-nonyl fenol, polyoxyetylovaný oktylfenol,
polysorbát 20, polysorbát 80, chlorid draselný, glutaman draselný, hovadzie telacie sérum, octan sodny, hydrogenuhlicitan sodny, chlorio sodný, deoxycholát sodný, hydrogenuhličitan sodný, hydroxid sodný,
fosforečnan sodný, pyruvát sodný, sorbitol, streptomycín,

aneta198263
28. máj 2026
@ntw

@myskahryzka28 obsah vakcín -
Ovalbumín, ludský sérový albumín, hovädzí albumín,
hydroxid hlinitý, síran hydroxyfosforečnanu hlinitého, fosforečnan
hlinity, siran draselno-hlinity, aminokyseliny, siran amónny, amfotericin B, kyselina askorbova, baktopeptón, beta-propiolaktón,
benzetóniumchlorid, farbivo brilantna zelená, uhlicitan vapenatý,
chlorid vápenatý, chlórtetracyklín, cystín, dextran, DNA
Dulbeccovo modifikované Eagleovo médium,
etyléndiamíntetraoctová kyselina sodná, vaječný proteín, dusičnan železitý
(III), formaldehyd-formalín, želatína, genetamycín, glukóza-glutamín, glutaraldehyd, glycerin, glycín,
histidín, kyselina chlorovodikova, hydrokortizón, laktoza, stearat
horečnatý, síran horečnatý, glutamát sodný, proteín myšieho séra,
bunkový proteín MRC-5 (bunkova línia potrateného plodu), neomycín, fenol, fenolova cervena, 2-fenoxyetanol, fosfatové pufre (napr.
disodný, monosodný, draselný, dihydrogenfosforečnan sodný),
polydimety silozón, polymyxin B,
polyoxyetylén-9-10-nonyl fenol, polyoxyetylovaný oktylfenol,
polysorbát 20, polysorbát 80, chlorid draselný, glutaman draselný, hovadzie telacie sérum, octan sodny, hydrogenuhlicitan sodny, chlorio sodný, deoxycholát sodný, hydrogenuhličitan sodný, hydroxid sodný,
fosforečnan sodný, pyruvát sodný, sorbitol, streptomycín,

@ntw Toto nie je úplne pravda. Vakcíny nemajú jedno univerzálne zloženie, každá je iná a vo Vašom komentári miešate piate s deviatym 🙂 Niektoré vymenované látky sú iba ako pomocné a v malom množstve, niektoré vymenované látky sú nesprávne pomenované iba aby vyvolali v ľuďoch väčší strach a niektoré látky sa už ani nepoužívajú.

jananovotna88
28. máj 2026

V 50 rokoch keď sa začalo očkovať na záškrt, čiermy kašel, tbc. Ľudia čakali v radoch aby mohli svoje deti zaočkovať.
Najznámejšia propagatorka očkovania bola Maria Terezia ktorá seba aj svoje deti, dala zaočkovať doslova experimentálnou vakcínou.
A čo vyvádzal Luis Pasteur v 19 storočí , v tej dobe ospevovaný, dnes by bol označený za šarlatána.
Kto vie prečo v tých obdobiach ľudia dávali očkovař?
Aj na niektorých dedinských cintorínoch to vidno dodnes.....

Strana
z2