Čo mi hrozí ak odmietnem očkovanie?
Ahojte, mam takmer 15 mesacnu dcerku, o 2 tyzdne by mala byt ockovana (MMR). Ja sa ale obavam moznych nasledkov a rozmyslam ze ju nedam ockovat. Co ma caka ak ockovanie odmietnem? zaujima ma to uplne presne... teda ak je tu niekto kto odmietol toto ockovanie-uvitam presny popis toho cim si musel nasledne prejst 😅 vopred dakujem 🙂
PS: mozu mi malu za to odobrat?
ľudia, ja mám takúto zvláštnu skúsenosť: v 13 tich rokoch nás dali preočkovať proti TBC (opravte ma, ak sa mýlim a bolo to niečo iné - bola som dieťa, takže som vedela len že očkujú, proti čomu - hmmm). jedného dňa prišla nejaká doktorka do triedy (boli sme siedmaci na ZŠ, myslím) a urobila nám test, či máme dostatok protilátok - niečo nám pichla a na druhý deň nám mali kontrolovať, či máme reakciu na ruke väčšiu ako 1 cm červený fliačik. Ak bol fliačik menší, dali nás preočkovať, ak bol 1cm a väčší, očkovať nebolo treba. Tak nám to vysvetlili a tak si to pamätám z čias detstva - ak sa mýlim, znova, opravte ma. Som ročník 84.
Vtedy som nosila veľké digitálne hodinky od otca - on si kúpil nové a veľké kovové kasiovky dal mne. Na tej ruke, kde nám pichali tú testovaciu látku som ich nosila. Boli mi veľké a lietali mi skoro až po lakeť - ale vtedy som ich pyšne nosila, lebo mali budík, zápisník, stopky a kadečo iné... každopádne, na druhý deň ráno sme si všetci merali pravítkami, aký veľký fliačik máme - bola som za vodou, mala som väčší ako 1 cm takže očkovať ma nebudú... na druhej hodine nám doktorka prišla skontrolovať reakciu a ja som po jej príchode s prekvapením zistila, že som mala hodinky na ruke práve v mieste vpichu, lebo som mala rukou podopretú hlavu na predchádzajúcej hodine, a po hodinkách mi ostal krížom cez reakciu otlačený červený pás. Nepokladala som to za problém, povedala som proste doktorke, že sme si ráno všetci merali fliačik a že som mala viac ako 1cm, ale že potom na hodine som sedela s rukou pod bradou a hodinky mi skĺzli práve na to miesto... bola som naivná, ani ma nenapadlo, že by mi mohla neveriť.
Pozrela na mňa pohŕdavo a povedala niečo ako: "No zaujímavá náhoda, že PRÁVE tam si mala hodinky. Očkujeme."
Preočkovala ma aj tak - do pravého pleca . O týždeň prišla na kontrolu, aké máme reakcie po očkovaní, mne to celý ten čas strašne hnisalo a nechcelo sa to zahojiť, hnis tiekol. Drhla mi to akousi štipľavou látkou - strašne to bolelo, to si pamätám ako včera. Doslova mi vydrhla ten hnis, čo tam bol, ale aj tak sa mi to ešte dlho potom hojilo. Odvtedy som tam vždy mala veľkú hrču, na ktorú som si zvykla. Inak som o nej nevedela, len asi o 10 rokov som začala byť na to miesto veľmi citlivá. Na dotyk - ak ma tam niečo/niekto poškriabal, strašne to bolelo.
Prvé tehotenstvo bolo ok, ale teraz som tehotná druhýkrát a mesiac som bola strašne chorá - chrípka - tak oslabený organizmus ako pred mesiacom a pol som v živote nemala - k tehotenstvu sa totiž pridal nejaký strašne agresívny vírus a ja, čo som nikdy chorá nebývala som myslela, že sa nikdy viac nevyliečim. Choroba napokon po mesiaci ustúpila - ale hádajte, čo mám za novinku od onoho maximálneho oslabenia akým si kedy moje telo prešlo.
Čuduj sa svete - tá hrčka na pleci sa mi zväčšila, je červená, hocikedy ma bez akéhokoľvek vonkajšieho podnetu buď neznesiteľne svrbí (poškriabať sa nemôžem, lebo to strašne bolí, už dávno to mám citlivé na dotyk ale teraz aj keď si obliekam podprsenku trebárs tak ak sa mi tam ramienko zachytí, idem umrieť od bolesti, takže škrabanie neprichádza do úvahy, len trpieť) ale svrbenie je ešte ok, ale po tej chorobe ma to začalo aj rezávať, znova, samo odseba,napr. keď večer zaspávam v posteli tak rezavá bolesť v tom mieste.
Od preočkovania prešlo skoro 15 rokov a teraz, len teraz sa mi začína s tým čosi diať! Takže neuznávam ak niekto povie: môjmu dieťaťu po očkovaní nič nie je... všetko sa môže spustiť kedykoľvek neskôr v živote - sama by som neverila, keby som toto teraz nemala priamo na sebe... a ostáva mi len dúfať, že nič horšie ako bolestivé rezanie a svrbenie a šialená precitlivelosť toho miesta sa vo mne nespustilo.... hoci... napriek tomu, že by som chcela byť optimistická, zdá sa mi málo pravdepodobné, že nič viac sa tam nedeje. Len verím, že na nenarodené dieťatko to nebude mať nijaký vplyv, ak sa tam aj dačo začalo kvasiť...
HNUUUUUUS a toto mám dovoliť napichať aj do svojho miminka??? Nikdy!
@petot nepochybujem ani najmenej že očkovanie môže spôsobiť cukrovku. Bolo stokrát vedecky dokázané, že diabetes môže spôsobiť taká obyčajná vec ako je dlhodobejší spánkový deficit (tým, že sa naruší metabolizmus glukózy) tak prečo by tak citlivý mechanizmus v tele nemohol byť narušený niečím oveľa invazívnejším ako je spánkový deficit - očkovaním ? podľa mňa by to bolo až nelogické, že by menej spánku bol na cukrovku vplyvnejší faktor ako cudzorodé chemické látky a vírusy vakcíny v tele.
Tym, ktori neveria, ze by ockovanie proti MMR mohlo sposobit cukrovku; dieta mojej sesternice ma cukrovku po ockovani; dokonca to niektori lekari priznali medzi styrmi ocami 😝 Asi v priebehu 2-3 tyzdnoch po ockovani zacalo dieta chudnut, strasne chcelo pit, kedze bolo leto, tak to vtedy rodicia velmi neriesili, avsak o 3 mesiace skoncilo male v nemocnici s infekciou a vtedy zistili lekari cukrovku I. typu! A nevieme o nikom z blizkej (ani vzdialenejsej rodiny), kto by sa v rodine liecil na cukrovku (teda okrem 2 doselych, uz dochodcov, ktori si zapricinili cukrovku II typu sami nespravnou stravou a nedostatkom pohybu a vyslovene u nich prepukla po 50ke).
@sorciera24 😀 ja som dostala osypky "napriek" ockovaniu ,mam to aj v zdravotnej karte napisane,aj ockovanie,aj to,ze som ich dostala,takze o com.... 😀 😀 😀
ale po ockovani proti pravym kiahniam som dostala zapal mozgovych blan 😠 😠 😠 som este rocnik,ktory tym ockovali-a znova to mam zapisane v karte,a navyse aj to,ze som ten zapal dostala z ockovania ! -v tych rokoch sa este asi lekari bud nebali to napisat,alebo si to neuvedomovali,alebo co...
Billa gatesa by som tu v suvislosti s propagaciou očkovania radsej nepominala http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/ze-zahranici/b...
@layla84 Mohla sa obnoviť aktívna infekcia v mieste očkovania. Aj v príbalovom letáku sa uvádza takáto možnosť, aj po rokoch. Neplaš sa, ale posilňuj imunitu: papaj vitamíny (najmä C, D), dopraj si dostatok spánku, eliminuj stres, obmedz cukor. Ak sa bude jazva zlepšovať, tak pravdepodobne telo získa kontrolu. Neprestávaj, kým tá jazva nebude v poriadku. Ak by Ti navrela uzlina alebo nejaké iné problémy, tak treba ísť pre istotu na pľúcne. Ale snáď nebude treba, len posilňuj imunitu 😉 Viac hádam IP.
@dadis Citovať Paula Ofitta, to je trochu úsmevné, nemyslíš? Tento človek je vakcibarón, zarába milióny na patente na rotavírusovú vakcínu. Pre mňa osobne takýto človek nepredstavuje absolútne žiadnu autoritu v otázke bezpečnosti vakcín. Pre Teba áno? 😉
Ďalšie dve stránky sa odvolávajú na niekoľko vakcinátorských mýtov. Niektoré z nich sú založené na niekoľkých katastrofálne sfušovaných štúdiách platených farmaceutickými firmami alebo úradmi zodpovednými za očkovanie. Tie štúdie mali byť dávno s hanbou stiahnuté, ale hodia sa do politickej agendy a naďalej sa citujú ako platné. 😒
Žiaľ, to spektrum tvrdení je tak široké, že sa na to nedá podrobne reagovať. To by som musel pri tom presedieť celý deň... 😅
Ja nie som ani zastanca, no ani odporca ockovania, pripajam len niekolko linkov, ktore nazeraju na tuto problematiku z inej strany...maminky, nenechajte sa slepo ovplyvnit, treba si vsetko, o com sa Vas snazia niektori "odbornici" tu z fora overit. Netvrdim, ze nieco z toho co Vam pisu, nie je pravda, pretoze sem davaju take nespocetne mnozstvo linkov, ze by sa z toho jeden zblaznil, kym by si vsetko overil 😕 staci, ak si preverite konkretne tvrdenie, ktore Vam bude adresovane... v mojom pripade, nic cim mi argumentovali, nebolo podlozene, mozno to vo vasom pripade bude ine.
Ja tiez neviem kde je pravda, neberte moje slova zavazne, chcem len, aby ste sa nedali jednoducho ovyplyvnit. Aj napriek chybajucemu odbornemu vzdelaniu maju presvedcivu argumentaciu.
http://online.wsj.com/article/SB100014240527487...
http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style...
http://www.guardian.co.uk/science/blog/2011/jan...
http://www.bnet.com/blog/drug-business/study-th...
http://machinegunkeyboard.com/?p=592#9ccixtNCeUgv
Ja radsej budem citovat vakcibarona
http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Offit
toto sice nepatri priamo k ockovaniu...ale ku konspiracnym teoriam vseobecne...
Psychologické vysvetlenie inklinácie ku konšpiračným teóriám: Nositeľ neortodoxnej pravdy sa pasuje do úlohy znalca tajomného a tajuplného vedenia, ktoré ho vyčleňuje z rady tradičného výkladu, čím mu dodáva punc originality, unikátnosti a výnimočnosti. Príslušnosť v „klube zasvätených držiteľov pravdy“ vo svojom proponentovi buduje pocit dôležitosti a bombastickosť a senzačnosť informácie, ktorej je ochrancom, len posilňuje jeho presvedčenie o správnosti ním ochraňovanej múdrosti. Pre takto spracovaného človeka je potom každá oficiálna verzia, ktorá vyvracia ním ochraňovanú pravdu len „kamuflážou“, „nehoráznym útokom oficiálnych miest“ či „spiknutím kúpených médií“ a pod., v dôsledku čoho sa zástanca konšpiračnej teórie situuje do podoby martýra, na ktorého sa koná „hon na čarodejnice“. Akokoľvek lákavé je podliehať zvodom extravagantných a neortodoxných teórií, mali by sme mať na pamäti, že sa často jedná len o psychologickú príťažlivosť, ktorú je potrebné striktne oddeľovať od „tvrdých faktov“, ktoré absencia glorioly senzačnosti, fantastickosti, vyvolenosti a výnimočnosti napojenia na tajuplnú pravdu, nemôže nijako diskvalifikovať.
2. Falošní experti: Konšpiračné teórie si budujú vlastné tímy odborníkov, ktorí nám podávajú „zaručene pravdivé“ správy o nimi sledovanom fenoméne. Medzi tzv. expertov kritiky oficiálnej verzie útoku na WTC z roku 2001 sa radia aj členovia združenia „Scholars for 9/11 Truth“, vyštudovaní filozofovia, teológovia, matematici,…[4], ktorí sa napriek absencii vzdelania v obore stavebného inžinierstva považujú za natoľko kompetentných, aby dokázali zhodnotiť príčiny pádu dvojičiek WTC.[5] S tým súvisí problém, keď v debate študent sám seba stotožnil s expertom na problematiku stavebného inžinierstva. Takéto stieranie rozdielov medzi laikom a expertom nám o skutočnej povahe skúmaného fenoménu opäť neprezrádza nič, pretože je len svedectvom sebavedomia svojho nositeľa. Spoliehanie sa však na púhy laický, ľudový názor nemôže vo vede obstáť. Podobne je dnes takmer každý človek expertom na globálne otepľovanie, príčiny dnešnej svetovej ekonomickej krízy či kognitívne vedy, pričom v poslednom príklade často títo samozvaní experti nikdy neprekročia prah ľudovej psychológie, ktorá ešte v Descartovom duchu uvažuje o tele a duši ako dvoch od seba oddelených a samostatných substanciách, čo je vo vedeckej komunite názor opustený.[6]
3. Selektívny výber informácií[7]: Autor konšpiračnej teórie je rozhodnutý o tom, že za útokmi na WTC stojí americká vláda a selektívne volí také informácie, ktoré sa mu hodia do „krámu“ a tie, ktoré jeho a priori stanovenému cieľu nevyhovujú, ignoruje. Hádanka tak má podobu rovnice, kedy výsledok je dopredu stanovený a autor konšpiračnej teórie sa zameriava len na vyhľadanie vhodných neznámych, aby rovnica sedela zadaniu.
Podobne by som mohol napr. tvrdiť, že naša premiérka po večeroch jedáva dievčatká predškolského veku. Je to úplný nezmysel, ale keď chcete, argumenty sa vždy nájdu. Dokument s názvom „Zeitgest: What is Radičová hiding?“ by mohol napr. začínať touto veľkolepou a bombastickou správou: „Dievčatko, ktoré si včera hralo na pieskovisku pred bytom Radičovej sa tam dnes nehrá. Prečo? Určite ho zjedla Radičová! Chcete ďalší dôkaz? V jednom rozhovore premiérka povedala, že citujem „mám rada deti“ a čo je ešte dôležitejšie, včera si kúpila novú veľko-objemnú mrazničku – nepochybne pre svoje obete – a dnes sa na jej svetríku našiel vlas, ktorý jej evidentne nepatrí. Ktorá hlava tento vlas nosila? A patrí dnes ešte ku zvyšku tela alebo je už naporcovaná v mrazničke? Na otázku reportéra, či jedáva deti, Radičová nechutne odpovedala, „Šibe vám?!“ Ale my – investigatívni žurnalisti – vieme svoje a pýtame sa: „Čo nám skrýva? Prečo neodpovedá? A kto financuje a kryje jej záľubu?“ Určite v tom musí mať prsty Tajná služba. Ale tí Vám nič nepovedia! Ako by mohli? Ak by povedali pravdu, Radičová by ich zlikvidovala! Ale možno je v tom zapletená celá vláda, čo celá vláda, celá EÚ a možno celá západná civilizácia. Podľa najnovšieho výskumu si až 14% Slovákov myslí, že Radičová klamala, keď povedala „Som vegetariánka.“ Na otázku doktora Frťalu, či môže vážiť až 76 kg a jesť pritom len rastlinné klíčky, nám tento odborník odpovedal: „Asi nie.“ Teda: Aké dôkazy máme ešte podať? Pani premiérka, povedzte Slovensku pravdu: „Jem deti.“ … Vidíte, že to všetko do seba krásne zapadá, Radičová proste musí byť kanibal a dekadencia sa usídlila na našom kontinente.
Čo tým chcem povedať? Takáto selektívnosť je vždy prísne účelová a nemôže byť súčasťou normálneho a seriózneho verejného a vedeckého diškurzu. Ibaže by Elvis stále žil… a možno v Žiline.
Reálnym príkladom selekcie informácií a schopnosti manipulácie je vynikajúca Penn a Tellerova petícia za zákaz dihydrogenmonooxidu. V tejto petícii sa vôbec neklame: ľuďom sa hovorí, že sa jedná o chemikáliu, ktorá sa nachádza v našom jedle, spôsobuje nadmerné potenie, močenie, používajú ju spoločnosti na výrobu pesticídov, jadrové elektrárne a pod. Stovky ľudí nadšene podpisujú, pričom netušia, že dihydrogenmonooxid nie je nič iné ako obyčajná voda, H2O.[8]
Aj tento experiment jasne ukazuje, že vhodne zvolená selekcia informácií dokáže prispôsobovať realitu vopred stanovenému a želanému výsledku. Konšpiračné teórie pracujú práve na tomto princípe, útok americkej vlády na WTC nevynímajúc.
@dadis mne napr. nejde o ziadne teorie a o pravdy okolo ockovania. Mne uplne staci poznat osobne zopar pripadov, kedy po ockovani sa fakt dieta zmenilo na nepoznanie... A neverim, ze ked tych pripadov je viac, ze s tym ockovanie nesuvisi, pretoze vsetky zmeny prebehli chvilu po ockovani.
@dadis aj tu na koniku su...miliharmi, bohuzial jej dievcatko uz nezije, alebo katka, co ma malu Simonku s rakovinou.......bohuzial po ockovani......a moja kamaratka ma syna, ktory po 3.davke dostal mozgovu prihodu...staci?
@sorciera24 je smutne, co sa niektorym detickam stalo, ale nie vzdy sa to da dat do suvisu s ockovanim. V niektorych pripadoch by takto skoncilo (vid. miliharmi) viac deti, pretoze tieto choroby boli v minulosti bezne a bezne sa tymto sposobom na ne zomieralo. To, ze bohuzial organizmus toho dievcatka nezvladol boj s oslabenym virusom neznamena, ze by ten boj "vyhral" s virusom, keby ockovanie vobec neexistovalo. Poznam vela ludi, co nezvladi narkozu a tiez sa bez narkozy neoperuje.
@dadis takmena ti tu pisat nebudem, ale bratov kamarat ma 3-rocne dieta, ktore po MMR vakcine prestal chodit a rozpravat a doteraz nechodi a nerozprava a ostal na urovni 1-rocneho dietata. Sesternicine dievcatko po MMR vakcine dostalo silnu cukrovku. Bratov profesor z vysky ma postihnutu dceru po ockovani, doktori nevedia identifikovat co to je, ale kazdopadne je zaostala a do MMR vakciny bola zdrave inteligentne a velmi vnimave dievcatko. Staci? Mne osobne to uplne staci.
A tiez sa stotoznujem s nazorom @kaja73 ze prevencia nesmie nikomu ublizit. Ja som prekonala aj osypky aj mumps a som tu ziva a zdrava, preto nechapem preco je toto vlastne povinne ockovanie, ked volakedy to boli bezne detske choroby a su liecitelne a navyse ked ich raz dostanes uz mas celozivotnu imunitu. Radsej by som bola, keby moje dieta tieto choroby prekonalo ako malo nejake nasledky po ockovani.
@dadis Nakoza sa dava LEN ked ju clovek potrebuje a aj vsetky ostatne lieky,nehovoriac o tom, že ich možeš beztrestne odmietnut.A to co by bolo keby-o tom si možeme akurat snivat.Vieme vsak, že je to OBROVSKY narast alergii,autoimunych ochoreni,poruch spravania,učenia atd.Nikdy nik nespravil dvojito zaslepene studie-za celych vyse 50 rokov -čo sa očkuje,aby sa porovnali deti očkovane s neočkovanymi.Možeš davat linky ake chceš,takuto studiu NIKDE nenajdes,aj ked je to podmienka pri inych liečivach, aby sa vobec dostali na trh.A to si ich povinne dat nemusiš,na rozdiel od povineho očkovania.Moj mm robi tieto dvojite zaslepene studie,takže viem o čom hovorim.
@alikaa vies ake je pravne povedomie v USA? Farmaceuticke firmy by uz davno zbankotovali, keby sa zacal kazdy poskodeny s nimi sudit. Boli pripady, ked ludia popisovali podobne pripady, nakoniec vysvitlo, ze prejavy zacali pred samotnou vakcinaciou. Etiopatogeneza cukrovky I.typu a autizmu nie je znama.

@layla84 No podla filozofie niektorych bab tu prispievajucich asi ospravedlnuje.Ved aj tak raz zomrieme,tak čo ked o par rokov skor vdaka vrahovi,vakcine alebo hocičomu inemu.To je to iste ako ked ti povedia- ved aj tak by si asi dostal diabetes-ale je to tak,dostalo by ho to dieta,ale by ho dostalo neskor,alebo vobec? Kto na to relevantne odpovie.