Dali ste deti očkovať proti kliešťovej encefalitíde?
Ahojte chcem sa spytat ci ste dali deti ockovat ci nie? A ci mali nejake vedlajsie ucinky dakujem
@petraretra stačí sa opýtať tvojej pediatrická, koľko prípadov kliešťovej ence už riešila za svoju prax. Moja 0 a to je už v dôchodkovom veku a žijeme v oblasti, kde je ich hojne, aj každý rok sa nám zopár ujde
@petraretra stačí sa opýtať tvojej pediatrická, koľko prípadov kliešťovej ence už riešila za svoju prax. Moja 0 a to je už v dôchodkovom veku a žijeme v oblasti, kde je ich hojne, aj každý rok sa nám zopár ujde
@lindusss2016 tiež si osobne myslím, že problémy často bývajú s boreliozou, encefalitídu som v okoli nepocula ze by niekto mal a tiež žijeme na mieste kde ich je veľa
@lindusss2016 my sme obe deti dali zaockovat. Dcera mala kliestovu encefalitidu a aj vdaka ockovaniu sa z toho dostala bez nasledkov. Aj ked rekonvalescencia bola dlha. Teraz po takmer 20tich rokoch sa chcela dat sama preockovat, ale nebolo treba, stale ma po prekonani choroby protilatky.
@lindusss2016 my sme obe deti dali zaockovat. Dcera mala kliestovu encefalitidu a aj vdaka ockovaniu sa z toho dostala bez nasledkov. Aj ked rekonvalescencia bola dlha. Teraz po takmer 20tich rokoch sa chcela dat sama preockovat, ale nebolo treba, stale ma po prekonani choroby protilatky.
@bettie takže zaočkovana dostala kliešťovú encefalitídu? To je vôbec prvý prípad encefalitídy, o ktorom ja počujem. Častejšie sa nakazia z nepasterizovaného mlieka, ale priamo od kliešťa neviem o nikom.
@lindusss2016 u nas davali v skolke a teraz skole papier, ze ked nemaju FSME ocko decka, tak ako my si to berieme na triko v pripade, ze oni prehliadnu symptomy a to, ze dieta ma napr kliesta. Taky kockopes, ale u nas zial toto je a ludia to uz dostali. To je ako meningitis, nikto to nema a ked vytiahnes tuto zlu kartu, tak si v haji.
@bettie takže zaočkovana dostala kliešťovú encefalitídu? To je vôbec prvý prípad encefalitídy, o ktorom ja počujem. Častejšie sa nakazia z nepasterizovaného mlieka, ale priamo od kliešťa neviem o nikom.
@lindusss2016 zial, nam sa to stalo. Pritom velakrat predtym aj potom sme mali vsetci klieste, no v tomto jednom pripade to bola encefalitida.
@petraretra starší syn má všetky tri dávky, prvú dostal keď mal 10 rokov a išli do Školy v prírode. Druhý mal tento mesiac prvú dávku, má 9 rokov.
Bez problémov klop, klop.

jasné syn je zaočkovani , vedlajšie učinky byvajú velmi velmi ojedinele