icon

Dali ste deti očkovať proti kliešťovej encefalitíde?

petraretra
Dnes o 16:52

Ahojte chcem sa spytat ci ste dali deti ockovat ci nie? A ci mali nejake vedlajsie ucinky dakujem

minesasubu
Dnes o 16:54

jasné syn je zaočkovani , vedlajšie učinky byvajú velmi velmi ojedinele

zojanka
Dnes o 17:00

@petraretra dávali sme 3 ročného syna a nežiadúce účinky nemal žiadne

lindusss2016
Dnes o 17:01

@petraretra stačí sa opýtať tvojej pediatrická, koľko prípadov kliešťovej ence už riešila za svoju prax. Moja 0 a to je už v dôchodkovom veku a žijeme v oblasti, kde je ich hojne, aj každý rok sa nám zopár ujde

deedol
Dnes o 17:16

mame za sebou prvu davku, vedlajsie ucinky ziadne.

mediana
Dnes o 17:41
@lindusss2016

@petraretra stačí sa opýtať tvojej pediatrická, koľko prípadov kliešťovej ence už riešila za svoju prax. Moja 0 a to je už v dôchodkovom veku a žijeme v oblasti, kde je ich hojne, aj každý rok sa nám zopár ujde

@lindusss2016 tiež si osobne myslím, že problémy často bývajú s boreliozou, encefalitídu som v okoli nepocula ze by niekto mal a tiež žijeme na mieste kde ich je veľa

jazula
Dnes o 17:57

Dala som, nemala žiadne vedľajšie účinky.

sisska96
Dnes o 18:06

Nie

bettie
Dnes o 18:13
@lindusss2016

@lindusss2016 my sme obe deti dali zaockovat. Dcera mala kliestovu encefalitidu a aj vdaka ockovaniu sa z toho dostala bez nasledkov. Aj ked rekonvalescencia bola dlha. Teraz po takmer 20tich rokoch sa chcela dat sama preockovat, ale nebolo treba, stale ma po prekonani choroby protilatky.

lindusss2016
Dnes o 18:57
@bettie

@lindusss2016 my sme obe deti dali zaockovat. Dcera mala kliestovu encefalitidu a aj vdaka ockovaniu sa z toho dostala bez nasledkov. Aj ked rekonvalescencia bola dlha. Teraz po takmer 20tich rokoch sa chcela dat sama preockovat, ale nebolo treba, stale ma po prekonani choroby protilatky.

@bettie takže zaočkovana dostala kliešťovú encefalitídu? To je vôbec prvý prípad encefalitídy, o ktorom ja počujem. Častejšie sa nakazia z nepasterizovaného mlieka, ale priamo od kliešťa neviem o nikom.

kiki68
Dnes o 19:45

@petraretra ano a nemal nic, uplne ok. Ma uz 3 davky ci kolko. Ma 5 rokov

kiki68
Dnes o 19:48
@lindusss2016

@lindusss2016 u nas davali v skolke a teraz skole papier, ze ked nemaju FSME ocko decka, tak ako my si to berieme na triko v pripade, ze oni prehliadnu symptomy a to, ze dieta ma napr kliesta. Taky kockopes, ale u nas zial toto je a ludia to uz dostali. To je ako meningitis, nikto to nema a ked vytiahnes tuto zlu kartu, tak si v haji.

bettie
Dnes o 20:16
@lindusss2016

@bettie takže zaočkovana dostala kliešťovú encefalitídu? To je vôbec prvý prípad encefalitídy, o ktorom ja počujem. Častejšie sa nakazia z nepasterizovaného mlieka, ale priamo od kliešťa neviem o nikom.

@lindusss2016 zial, nam sa to stalo. Pritom velakrat predtym aj potom sme mali vsetci klieste, no v tomto jednom pripade to bola encefalitida.

scila
Dnes o 20:27

@petraretra starší syn má všetky tri dávky, prvú dostal keď mal 10 rokov a išli do Školy v prírode. Druhý mal tento mesiac prvú dávku, má 9 rokov.
Bez problémov klop, klop.