Dali ste deti očkovať proti ovčím kiahňam?
Ahojte, dali ste svoje deti? Nam ponukol nad Dr. a velmi ju ospevuje. Neviem ale, ci dat, nedat....
Dala som. Akurát sú v škôlke kiahne a syn ich nedostal aj keď bol v neustálom kontakte s infekčnými deťmi. Najväčším benefitom je že ho uchraniš od pásového oparu. Nie je to 100% ochrana, no je nízka pravdepodobnosť že ich dostane a ak aj, tak slabší priebeh. Deti po prekonaní kiahní majú väčšinou na dosť dlho oslabenú imunitu a hrozia aj nepekné jazvy. Na instagrame sledujem pediatričky aj ORL lekárku a všetky jednoznačne odporúčajú. V iných krajinách je toto očkovanie zaradené do bežnej schémy očkovania a plne hradené. To len u nás sme ešte zaspali dobu a rodičia si dávajú vedome nakaziť svoje deti. 🤦🏻♀️
Úplne bez problémov. Ja som mala šťastie že mali zakaždým 1 vakcínu v lekárni. Ja si ale kvôli vakcinam obvolavam lekárne nech zbytočne nechodím a keď tak dám objednať.
Ahojte môžem sa spýtať aké veľké deti ste dávali očkovať a aké mali reakcie ak vôbec mali? Ďakujem. 🙂
@anastazia93 malý má 3,5 roka a po prvej dávke mal trochu bolesť v mieste vpichu ale najskôr preto že napol nohu pri očkovaní. Po druhej dávke vôbec nič.
@anastazia93 2 roky. Akonahle budeme mat bexsera za sebou, idem ho dat. V Madarsku je tato vakcina povinna uz.
Inak ja som netušila že kiahne sa dajú očkovať spolu s mmr. Keby ma o tom dr informovala, tak dám vtedy. Teraz keď už dieťa chodí do škôlky tak je to s očkovaním dosť náročné skrz kadejaké škôlkárske choroby a soplíky. 😵💫
nedala som, prave sme prekonali 🙂 starsi syn 4,5r. a mladsi 1,5r., obaja uplne lahky priebeh, jeden den mali vyssiu teplotu, osypali sa, uz to mizne

Ja sa chystám dať kým pôjde do škôlky.