icon

Je dieťa ohrozené pri odklade očkovania?

2. júl 2026

Ahojte, odložil vám niekedy pediater ockovanie? Nám doktorka odložila o 2 mesiace kvôli tomu že dcerka mala infekt močových ciest takze 2. Dávku dostane namiesto v 5 až v 7 mesiaci, s pediatrom súhlasím. Len tak rozmýšľam či nie je toto obdobie ohrozená keďže má len prvú dávku či ju nemám nejako izolovať od deti a od nejakých veľkých osláv. Ďakujem za rady.

anonym_d701c9
2. júl 2026

Mali sme viac krat odklad kvoli chorobe nasa pediatra ockuje len ked je dieta uplne zdrave s cim suhlasim, lebo stretla som sa aj s pristupom, ze ockuju bezne aj nachladene deti. Nijak som neizolovala, jedine kontakt s chorymi detmi/ludmi ale to sa snazim stale nie kvoli odkladu.

autor
2. júl 2026
@anonym_d701c9

Mali sme viac krat odklad kvoli chorobe nasa pediatra ockuje len ked je dieta uplne zdrave s cim suhlasim, lebo stretla som sa aj s pristupom, ze ockuju bezne aj nachladene deti. Nijak som neizolovala, jedine kontakt s chorymi detmi/ludmi ale to sa snazim stale nie kvoli odkladu.

@anonym_d701c9 ďakujem, a ako dlho ste mali odklad cca?
My sme mali mat v máji a teda budú ju ockovat až v júli.
Ja sa tiež snažím chorým vyhýbať pokial sa dá..

thereisabear
2. júl 2026

Tak akože choroby, proti ktorým je tá vakcína, zas nie sú na každom rohu. Ale aj bez ohľadu na to, je všeobecne lepšie sa v takom veku chorým deťom/ľuďom vyhýbať.

lindusss2016
2. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_d701c9 ďakujem, a ako dlho ste mali odklad cca?
My sme mali mat v máji a teda budú ju ockovat až v júli.
Ja sa tiež snažím chorým vyhýbať pokial sa dá..

@anonym_autor ak ta to upkoji, moj maly ako babatko vobec nebol ockovany, prave kvoli mocovym infektom a aj naslednej operacii oblicky. Svoju prvu vakcinu dostal nedavno vo veku 8 rokov. Nijak specialne som ho neizolovala, pre znazornenie prikladam fotky z jednej z akcii, akych sa pravidelne vdaka nasemu konicku zucastnujeme a stretavame s ludmi z roznych krajin. Samozrejme, ze ty mas babatko, tak to je nieco ine, ale urcite ho nemusis zavierat do bubliny, zite normalne, uzite si leto. Akurat ak ti mozem poradit, kedze mal ten infekt, daj pozor na kupanie, bazeny, jazera a pod. Termalna voda je uplne tabu. Najlepsie more.

autor
2. júl 2026
@lindusss2016

@anonym_autor ak ta to upkoji, moj maly ako babatko vobec nebol ockovany, prave kvoli mocovym infektom a aj naslednej operacii oblicky. Svoju prvu vakcinu dostal nedavno vo veku 8 rokov. Nijak specialne som ho neizolovala, pre znazornenie prikladam fotky z jednej z akcii, akych sa pravidelne vdaka nasemu konicku zucastnujeme a stretavame s ludmi z roznych krajin. Samozrejme, ze ty mas babatko, tak to je nieco ine, ale urcite ho nemusis zavierat do bubliny, zite normalne, uzite si leto. Akurat ak ti mozem poradit, kedze mal ten infekt, daj pozor na kupanie, bazeny, jazera a pod. Termalna voda je uplne tabu. Najlepsie more.

@lindusss2016 ďakujem veľmi pekne za odpoved. Vracali sa Vám často tie infekty? Toho sa asi najviac obávam. Moja mala to chytila v bazéne na baby plávaní takze kúpanie vo vode u nás nehrozí ani o tom neuvažujeme max nejaké more keď bude väčšia aj to sa uvidí ešte..

lindusss2016
Včera o 04:01
@anonym_autor

@lindusss2016 ďakujem veľmi pekne za odpoved. Vracali sa Vám často tie infekty? Toho sa asi najviac obávam. Moja mala to chytila v bazéne na baby plávaní takze kúpanie vo vode u nás nehrozí ani o tom neuvažujeme max nejaké more keď bude väčšia aj to sa uvidí ešte..

@anonym_autor no az do operacie ich mal naozaj casto, ale on mal anatomicku anomaliu - rozsirenu oblickovu oanvicku a mocovod. Ak ma tvoja vsetko ok, tak sa zas zbytocne neobavaj. Casto prebaluj a co najskor odplienkovat

annel19
Včera o 12:06

My sme mali odložené kôli infekcií očká skoro 3 mesiace. Aj na dovolenke sme boli,v rámci Európy, pediater odsúhlasil. ( No nie Egypt,Tunis a podobne).

autor
Včera o 12:21
@lindusss2016

@anonym_autor no az do operacie ich mal naozaj casto, ale on mal anatomicku anomaliu - rozsirenu oblickovu oanvicku a mocovod. Ak ma tvoja vsetko ok, tak sa zas zbytocne neobavaj. Casto prebaluj a co najskor odplienkovat

@lindusss2016 ďakujem no asi som si to privolala a vrátilo sa nám to, tak mám opäť zápal ale našťastie dolných močových ciest.. tak to bude ešte dlhy kolobeh asi. Ale na ultrazvuku má všetko ok tak neviem prečo sa nám to vrátilo..