icon

Kombinácia povinných a nepovinných vakcín: Je to možné?

Dnes o 17:09

Ahojte, za 2 dni nás čaká prvé ockovanie. Absolvujeme to povinne plus z nepovinných som bola dohodnutá so sestričkou na proti rotavirusom. Avšak vzhľadom na to že sa rozšírili meningokokove infekcie, tak chcela by som malej dať aj tuto vakcínu. Nemáte prosím niekto skúsenost, ci tam musí byť aj nejaký rozostup medzi vakcínami alebo to vedia podať naraz? Našla som len k tejto vakcíne že sa môže podať po 2 mesiaci. Ďakujem.

Poprosím ľudí čo sú proti očkovaniam aby sa zdržali komentárov.

luliu
Dnes o 17:20

Toto treba riešiť s pediatrom a nie na MK, určite by som nedávala naraz toľko očkovaní. Povinné a rotavirus a neskôr meningokok

autor
Dnes o 17:25
@luliu

Toto treba riešiť s pediatrom a nie na MK, určite by som nedávala naraz toľko očkovaní. Povinné a rotavirus a neskôr meningokok

@luliu jasne ja zajtra budem volať určite do ambulancie, len som sa chcela opýtať či niekto nemá skúsenost.

mullerova46
Dnes o 18:21

Chat gpt vie tiež poradiť 🙂 skús vysvetliť vek dieťaťa a na aké vakcíny kedy ide a navrhne ti kedy môže ísť proti meningogokom 🙂 samozrejme potom si to treba overiť u pediatra ale ako pomoc keď chcete hneď vedieť viac sa to zíde 🙂

luliu
Dnes o 18:29
@mullerova46

Chat gpt vie tiež poradiť 🙂 skús vysvetliť vek dieťaťa a na aké vakcíny kedy ide a navrhne ti kedy môže ísť proti meningogokom 🙂 samozrejme potom si to treba overiť u pediatra ale ako pomoc keď chcete hneď vedieť viac sa to zíde 🙂

@mullerova46 rada za milión, chat gpt mi bude radiť ako očkovať dieťa 🙄🙏🙄

jazula
Dnes o 18:50

Ja som s prvým povinným dávala rotavíry, pedi mi to poradila, že sú veľmi dobre znášané. Asi by som sa bála hneď pri prvom dať aj meningokoky, keď ešte nevieš, ako ti dieťa bude znášať očkovanie… Meningokoky sme dávali tuším s 2m odstupom a ja som dávala všetky dostupné kmene.
Určite sa poraď s pediatričkou. Síce stať sa môže čokoľvek, ale ona už určite zažila veľa kombinácií vakcín aj reakcií u detí a bude sa vedieť vyjadriť.

petamich
Dnes o 18:53

Meningoky musia mat rozostup aspon tak nam indikovala pediatricka. Rotavirus mal s povinnym a potom neskor s rozostupom naplanovala meningoky.

anonym_f265a6
Dnes o 20:02

Ja sice nezijem na svk, ale moja mala v 8 tyzdnoch tieto 6v1, rotavirus a men b. Vsetky naraz v jeden den. Injekcia do oboch stehienok a rotavirus do ust. Tak sa to u nas ockuje.

mullerova46
Dnes o 20:57
@luliu

@mullerova46 rada za milión, chat gpt mi bude radiť ako očkovať dieťa 🙄🙏🙄

@luliu lebo neznámym ľuďom veríš.viac ? 🤷