icon

Mumps, rubeole a osýpky vakcína - za a proti

miskatomy
5. jan 2015

Ahojte chcela by som sa opytqt na jednu vec.Moja mala bude mat 15 mesiacov zatial presla ockovaniami bez nejakych vacsich problemov.Ale stale mi vrta v hlave ockovanie mmr vakcinou kedze je z tych vsetkych asi najhorsia.Problem je v tom ze moj partner ma z predosleho vztahu syna ktory zdravotne nie je v poriadku bolo mi povedane ze sa o kusok vyhol autizmu.A samozrejme mnozstvo inych problemov ma.Neviem ci to mali rodicia v genoch ale bojim sa ze prave ta vakcina by mohla spustit nieco u mojej malej.Co si myslite vy ? Dakujem za odpovede

veriiii
6. jan 2015

@sanym no prepaaac,myslela som to vseobecne,nie akurat TU..

martinella1
6. jan 2015

@curious_george Myslím, že konečne rozumná vec, čo sa dá čítať. Toto potrebovalo počuť mnoho mamičiek.
Základ je rozhodnúť sa sám za seba a nie potom hádzať vinu na iných. ĎAKUJEM

veriiii
6. jan 2015

@sanym Ako ja mozem zacat davat nicky,nech sa @admin @ mario smykal na to pozrie..

sanym
6. jan 2015

@veriiii no nech sa páči, to som teda zvedavá, kde nájdeš príspevok, kde urážam alebo sa vysmievam očkujúcim rodičom alebo ich deťom, resp. kde sa vysmievam všeobecne, ach jaj 😠 Do očko/neočko tém už nejaký čas vôbec neprispievam, s výnimkou včerajšieho príspevku adresovanému dvom pánom, ktorý sa očkovania vôbec netýkal. Vyprosím si, aby si ma tu bezdôvodne urážala.

irenkask
6. jan 2015

@veriiii
Neprovokuj, neotravuj a neurážaj, neber si môj nick do svojej papule viacej, s tebou a podobnými kumpánmi nemám prečo diskutovať, pretože mi to neprináša nijaký osoh.

veriiii
6. jan 2015

@irenkask sa drz ty toho hlavne...ja si do svedomia vstupovat nemusim..

veriiii
6. jan 2015

@sanym necham to na admina...

irenkask
6. jan 2015

@sanym Má s adminmi dohodu že bude provokovať a keď sa bude brániť, tak ho jednoducho vylúčia z témy aby mohla propagovať svoje klamstvá jednoduchšie a jednostranejšie a v prevahe .

@veriiii Opakujem neotravuj, nediskutujem, nemám záujem .

pikino
6. jan 2015

@veriiii tak si pozri prejavy osýpok je tam presne popísaní fialový výsyp. Ja viem že sa pýtala na laboratorne vyšetrenie ale krv jej lekárka nebrala, ked ju zbadala hned povedala že to su osýpky z očko. Ďalej to nikto neriešil kedže po týždni všetko odoznelo. A nie nemá potvrdený imunodeficit iba v tej dobe zníženu imunitu na virusové ochorenia ktoré jej robila imunologička.

bralilienka
6. jan 2015

@veriiii ty si do svedomia vstúpiť nedáš, pretože by si musela to svedomie mať

prajem ti, aby si raz otvorila oči a je mi jedno, nakoľko ťa omláti o zem. kto čo rozsieva, to aj žne

@admin adminko, uľahčujem ti prácu. nemusia ma nahlasovať, urobím to za nich 😀

bralilienka
6. jan 2015

@sanym kašli na ňu. doma na ňu nikto nečaká, nikto ju nemá rád, tak kope nôžkami aby vzbudila nejakú pozornosť. zatlieskajme jej. podarilo sa jej to. mne je ľúto takýchto psychicky labilných ľudí. keby som ju stretla v skutočnosti, hodím jej cent do klobúka 😀

sanym
6. jan 2015

@admin pytam sa, ci je v poriadku, ak ma veriiii oznacuje a uraza v diskusii, kde som vobec neprispela. S dotycnou som nikdy nekomunikovala a toto uz naozaj presahuje vsetky medze.

veriiii
6. jan 2015

@pikino ty si pisala,ze fialova koza, co je cyanoza, nie fialovy vyysp..

pikino
6. jan 2015

@veriiii ja nie som lekárka, mala fialovú kožu od hora až dole pretože bola tak vysypaná že na nej nebolo volného miesta - uplne všade. Takže vyzerala kompletne fialová.

veriiii
6. jan 2015

@sanym ano, presahuje to medze?podla ma presahuje medze ked niekto praje druhemu,nech si odskace NU po ockovani,alebo ked niekto pouziva expresivne formy ba az vyulgarimzy.. a to tu uz odoznelo viac krat KED NAPISEM TU,NEMYSLIM KONRETNE TU ALE NA MK. V OCKO NEOCKO TEMACH..
MNA OSOBNE SI NIKDE NEURAZILA,ANI NIKDE NEPISEM,ZE SI MNA OSOBNE URAZILA..staci,ze urazas inych...
@bralilienka presne toto som myslela @admin,takisto @irenkask a jej vulgarizmy!,zloba az to prasti o zem niekoho,ze??

bralilienka
6. jan 2015

@veriiii nie zloba. zdravý rozum zo mňa hovorí. a znova, čo rozsievaš, si doplna vychutnaj. pá

@admin kde si? lebo ja som ešte túúúu 😀 ja o prácu neprídem, verííííí by vylúčením z koníka o bonusy prišla

veriiii
6. jan 2015

@bralilienka toto si tu uz raz pisala inej,ale- podla seba sudis inych,coo???"kašli na ňu. doma na ňu nikto nečaká, nikto ju nemá rád, tak kope nôžkami aby vzbudila nejakú pozornosť."
o tom kto je tu labilny -pomlcim ,ba nie-si pozri svoju "vyzretu" kominukaciu s inymi a popremyslaj,ci to nie si ty..si si teraz riadne nastavila zrkadlo,co?🙂

bralilienka
6. jan 2015

@veriiii veď už ma toľko nerozosmievaj. šup šup pohladiť deti, uvariť im niečo dobré, pomilovať sa s manželom. či nikto okolo teba nie je a si v práci? zasa mi ťa je tak ľúto. mojka

sanym
6. jan 2015

@veriiii opakujem- no dovol!! ! Kde som niekomu priala nieco zle, urazala, alebo pouzivala vulgarizmy? Oznacila si ma v tejto diskusii, takze bud si si ma s niekym pomylila, alebo netusim aky mas so mnou problem 😠

veriiii
6. jan 2015

nedavne urazanie -vcera 13:15 sanym @vld
@curious_george milí páni, nejaký čas sa už do týchto tém nezapájam, ale keď už tu spomínate gramatiku, prečo ste ju nikdy nevytkli aristke? Som si istá, že v tomto smere ju na tomto fóre nikto neprekonal. Alebo je to tak, že keď s niekým zdieľate rovnaké názory, jeho gramatická negramotnosť vám neprekáža? emoticon
@vld slovné spojenie, ktoré si použil o pár príspevkov vyššie, citujem "co ta napadne", tiež nie je gramaticky správne, ale to určite vieš emoticon

kluska
6. jan 2015

@miskatomy nemam cas citat diskusiu, len ti chcem napisat, ze je dobre ked tvoj syn prekona tieto choroby v tej vakcine normalnou cestou este ako dieta a bude mat dozivotnu ochranu voci tymto ochoreniam, posilni si tym aj imunitu, su to detske choroby, ktore je lepsie prekonat v detstve ako v dopselosti, ockovanim len oddialis cas kedy to dostanu, vakciny chrania len na isty cas, potom uz nie a v dospelosti to mozu kludne dostat s dost horsim priebehom ako keby boli deti. A okrem toho ked mas pochybnosti a v rodine nejaky gen, pravdepodobne uz vies ako sa rozhodnes, daj na svoj instinkt, ja som vsetky 3 choroby prekonala normalnou cestou a mam dozivotnu imunitu voci nim. Nas mama posielala aby sme sa dokonca nakazili osypkami co sa pamatam. Inak nebolo by odveci si najst na nete aj pribalovy letak k tejto vakcine, ked si bola tehotna a chora, tak si urctite studovala aky liek mzoes zobrat aby to neublizilo tvojmu dietatu a teraz si tiez nastuduj podla letaku ci je to vhodne alebo nie. Drzim palce

tanapeta
6. jan 2015

@veriiii tu s tou tetou som sa bavila je to Oľga a jeden rok mala našu malú. Okrem toho v súkromnom centre je až od minulého roka. Predtým bola v Petržalke 🙂 A táto teta sama dobre vie, že vzniká autizmus aj po očkovaní. Konieckoncov pozná našu malú, takže veľmi dobre vie čo bolo aj u nás vo veci.
A nikde som nenapísala, že všetky autistické deti to majú z očkovania. Sú deti, ktoré sa s tým narodia a sú aj deti, ktoré autizmus dostanú z očkovania. Tie deti, ktoré sa s ním narodia sú na tom oveľa horšie ako deti, ktoré predtým boli zdravé.
Je smiešne, že tí čo chcú byť múdri ohľadne autizmu a mudrujú ako vzniká, tak hľadajú kadejaké linky na webe. Je rozdiel o tom vedieť niečo viac. Ja ti môžem dať rovno dve mená odborníkov, ktorí vedia veľmi dobre, že autizmus vzniká aj z očkovania. Otázne, či sú ochotní to dať aj von. Ktovie prečo sa všetci tak boja...Žeby o svoje granty?

katy2
6. jan 2015

@tanapeta ockovanie moze byt jednym zo spustacov autizmu - teda autizmus sa po nom len spustil.... ak by dieta nebolo ockovane, je vysoko pravdepodobne, ze by ten autizmus spustilo neskor nieco ine.... je to dane prenatalnym vyvinom, genetikou a pod....

curious_george
6. jan 2015

@veriiii tu sa zastanem @sanym, nemám s tým problém. podľa mňa to nebolo až také urážanie aristky, dejú sa tu aj oveľa horšie veci a takéto napríklad ja beriem s nadhľadom, hádam aj aristka 🙂

veriiii
6. jan 2015

@kluska @miskatomy a ja len napisem-"bohuzial", kolektivna imunita tu este je, takze s najvacsou pravdepodobnostou dostane "tieto bezne detske choroby" az v dospievani,pripade dospelosti.. inac, mumps v dospievani zvysuje riziko rakoviny semenika, kedze moze zasiahnut aj ine zlazy ako slinne, je tu indicia,ze sposobuje DM1-mozno preot tolko cukrovkarov v starsej generacii?..vdaka prekonanym osypkam je aj Crohn..a ano, detske choroby hlavne cierny kasel, ospyky, kiahne atd velmi posilnuju imunitu!uz som citala o pol roka rozhadzanej imunite po kiahniach..o dalsich detskych chorobach,ako 6.choroba, mononukleoza,atd

curious_george
6. jan 2015

@tanapeta a opäť zas znovu tá istá pesnička "Otázne, či sú ochotní to dať aj von. Ktovie prečo sa všetci tak boja...Žeby o svoje granty?"... to už naozaj nemáte lepšie argumenty?
vy si naozaj myslíte, že by sa nenašli v celom svete nie jednotlivci, ale rovno skupiny mienkotvorných lekárov, ktorí by sa s tým nebáli vyjsť von ak by to bola pravda a nebáli sa o žiadne granty???
nikomu neprajem nič zlé a je mi ľúto každého dieťaťa, ktoré je napríklad autistom... chápem aj snahu za každú cenu nájsť vinníka... ale veci sa jednoducho dejú, nielen tie pekné, ale aj tie zlé... nie všetko vieme ovplyvniť a nie za všetko môže očkovanie.

sanym
6. jan 2015

@veriiii ako to suvisi s tym, co si pisala? Ako to suvisi s vymenou nazorov v tejto teme? Kde je urazanie neockujucich, zelanie niecoho zleho, vulgarizmy… ? Moj vcerajsi prispevok nebol nijak urazlivy, cielom bolo apelovat na to, aby sa diskutujuci nevysmievali niecomu, co sami dokonale neovladaju. A ze som spomenula aristku ako priklad katastrofalneho pravopisu, to nikto kto cital jej prispevky za urazku povazovat nemoze. Tymto som dohovorila, kedze nechcem sklznut na tvoju uroven.

veriiii
6. jan 2015

@tanapeta ja viem,ze vacsina autistov sa rodi s predispozicu a ze je aj "ziskany autizmus" po encefalopatii-, to tu sa uz opakujem,typicky priklad je Hannah Poling, s mitochondrialnou dysfunkciou, kde ako nasledok po ockovani a zlej reakcii na teplotu-=pre geneticku mutaciu dostala encefalopatiu a bohuzial bola z tych, co sa jej dalej rozvinul autizmus..
pani doktorka?pise,co ine by este spustilo autimzus,ak by predisponovane dieta povedzme nebolo ockovane ..

denduska
6. jan 2015

@curious_george skus najst na nete film The greater good...rok 2011...bol kedysi na YouTube aj s titulkami (ja by som nieco prelozila inak, no ale dajme tomu, dalo sa), teraz neviem...tam je zopar takých co sa "o svoje granty neboja" 😉

tanapeta
6. jan 2015

@curious_george to nie je pesnička. Viem dobre, ktorí to vedia. Sami to máme napísané v správe 🙂
Ja ako rodič autistky, ktorá to má z očkovania nehľadam vinníka lebo to nemá význam. A ver tomu, že s autizmom som ako tak zmierená. Ale nie som zmierená s tým, že to má len vďaka vakcíne. To ťažko vysvetľovať niekomu, koho dieťa nemalo žiaden nežiadúci účinok vakcín. A ľahšie by sa mi žilo s tým, keby som vedela, že to mala dané od narodenia ako takto si celý život vyčítať, že som ju zaočkovať dala