icon

Očkovanie detí proti meningokoku typu B. Aké máte skúsenosti?

Včera o 19:54

Mile Maminy , chcem sa spýtať, či ste dávali deti očkovať na Maningoka typ B , aký bol priebeh ? Dakujem

anonym_9344a0
Včera o 20:25

@anonym_autor dávala som..mala teploty a opuch v mieste vpichu

thirstymonk
Včera o 20:38

@anonym_autor Ak môže aj milý tatino, tak teplota do 38 a dva dni to mali červené.

Vždy lepšie jak ráno decko zdravé a večer ho dávaš do rakvy.

kiki68
Včera o 21:19

Davala a okrem bolesti ruky nic nebolo.

anonym_bbd716
Včera o 21:53

V Anglicku je momentalne epidemia B niekolko mrtvych

anonym_5fd95c
Dnes o 07:30

Môžem sa opýtať koľko ste platili za vakcínu?

anonym_90926b
Dnes o 08:02

V Anglicku majú dosť veľkú pohotovosť kvoli meningitíde. 😰Toto očkovanie bolo jedno z tých, ktoré som chcela aby malo moje dieťa čo najskôr nakoľko sa jedná o najzákernejšie ochorenie. Práve uvažujem že sa s mužom dáme zaočkovať aj my nakoľko cestujeme a človek to môže chytiť kdekoľvek.
https://najmama.aktuality.sk/clanok/sQb97LV/ryc...

anonym_90926b
Dnes o 08:03
@anonym_5fd95c

Môžem sa opýtať koľko ste platili za vakcínu?

@anonym_5fd95c Cena vakcín Bexsero a Nimenrix sa pohybuje približne od 80 € do 100 € za jednu dávku v lekárni, pričom konečná cena závisí od konkrétnej lekárne a marže. Tieto vakcíny proti meningokokom sú plne hradené pacientom, no zdravotné poisťovne (napr. Union, Dôvera, VšZP) ponúkajú na ne finančné príspevky

kiki68
Dnes o 08:26
@anonym_90926b

@anonym_5fd95c Cena vakcín Bexsero a Nimenrix sa pohybuje približne od 80 € do 100 € za jednu dávku v lekárni, pričom konečná cena závisí od konkrétnej lekárne a marže. Tieto vakcíny proti meningokokom sú plne hradené pacientom, no zdravotné poisťovne (napr. Union, Dôvera, VšZP) ponúkajú na ne finančné príspevky

@anonym_90926b to je potom lacnejsie ako v AT, tu platim u lekara uz aj s papierovackami okolo cca 150eur za davku vakciny. Je to ta ista ako na SK. Bexsero.

anonym_70bcdd
Dnes o 08:29

Prvá dávka bez reakcie, druhá dávka zvýšená teplota