Očkovanie proti HPV vírusom: Dať očkovať deti?
Ahojte , dcéra (9) dostala papier že budúci týždeň bude v škole očkovanie proti Hpv vírusu.
Dať očkovať alebo nie? Aké máte skúsenosti s týmto očkovaním u detí.
Ďakujem vám za rady
@natika0455 to je divne...to sa ockuje tusim od 12r a nie hromadne, ale na preventivke moji boli ockovani. Vahala som, ale dala.
@natika0455 v 12 rokoch sa očkuje. Dala som syna , plánujem aj dcéru
Ja sama som mala v 19ich rokoch hpv potvrdené
Tak preto som sa rozhodla
Celkovo mám názor na veškere očkovania pozitívny, tak sa tým príliš nezaoberám
nie , a to odkedy očkuju na školách hromadne ? nemaju sa náhodou hlavne učit
Ja rozhodne planujem dať všetky, aj HPV, aj žltačka typu A, keď sa vyskytne (vtedy to maju zadarmenko), aj kliešťovku.
@natika0455 bud si vedoma neziaducich ucinkov. pozri aj zahranice zdroje.
zvaz prinos vs. riziko
Ja rozhodne planujem dať všetky, aj HPV, aj žltačka typu A, keď sa vyskytne (vtedy to maju zadarmenko), aj kliešťovku.
@thirstymonk nasi dvaja boli zadarmo pri vyskyte zltacky v meste, tretieho som dala sama ked mal vek, mame tu vela spoluobcanov, clovek nikdy nevie...
@natika0455 ked ti tu napíšu ake majú ľudia skúsenosti s očkovaním proti HPV tak sa ešte opytaj ake skúsenosti majú ženy s rakovinou krčka maternice. A nezabúdaj, že veľa z nich ti ani neodpíše....uz totiž nemôžu.
Mám všetky deti ockované ešte v časoch keď sme si očkovaciu látku kupovali sami, a nemenila by som
Hpv v 9tich?
@anonym_f8b324 áno dostali sme papier zo školy . My sme vo viedni
Aj na Slovensku sa očkuje od 9.roku proti hpv. Ale poisťovňou je to hradené medzi 12 a 13 rokom alebo už asi aj do 15 tich.
9 ročné dieťa by som očkovať nedala. Počkala by som kým bude mať 12.Pretoze je dokázané, že keď sa očkuje medzi 12 a 13 rokom tak je imunitna odpoveď najsilnejsia
Ďakujem vám baby za rady. My sme vo Viedni. Už u dr som odmietla 3x práve kvôli veku. A dnes doniesla mala domov papier zo školy že tam budú budúci t očkovať.
Ďakujem vám baby za rady. My sme vo Viedni. Už u dr som odmietla 3x práve kvôli veku. A dnes doniesla mala domov papier zo školy že tam budú budúci t očkovať.
@natika0455 ... Odmietni a počkaj kým bude mať 12
Tu je do 21 rokov zadarmo.
@natika0455 ... Ideálne je očkovať pred začatím sexuálneho zivota
@natika0455 ... Odmietni a počkaj kým bude mať 12
@doriiis aj ja som tak chcela že keď bude väčšia bude oboznámená o Tom víruse a tak a potom ju dám
@anonym_f8b324 áno dostali sme papier zo školy . My sme vo viedni
@natika0455 dávala som keď mala 12, podľa nášho ockovacieho kalendára
@natika0455 ... Ideálne je očkovať pred začatím sexuálneho zivota
@doriiis áno áno to viem. Tu vo Viedni je v 4 triede a už teraz budú mať sexuálnu výchovu. Takže možno že aj o Tom bude téma
@natika0455 dávala som keď mala 12, podľa nášho ockovacieho kalendára
@anonym_f8b324 ok ďakujem počkám aj ja s tým.
@thirstymonk nasi dvaja boli zadarmo pri vyskyte zltacky v meste, tretieho som dala sama ked mal vek, mame tu vela spoluobcanov, clovek nikdy nevie...
@euka210 Ja som začipovany proti Ačku od roku 2009. A teraz tiež mame spoluobčanov, všetci vyplašeny v nemocnici a ja si tam vykračujem jak Chuck Norris.
V 9 nie, v škole tiež nie. Neskôr zvážim.
su po tejto vakcine nejake neziaduce ucinky?
@anonym_7b59fe Asi ano, ako pri kazdom lieku a ockovacej latke. Ale benefity prevysuju - ja som ockovana, aj dcera bola v 12 ockovana a ziadne problemy sme nemali
@anonym_7b59fe ... Syn nemal ziadne
Dceru som nedala,zavahala som. Synov som dala obidvoch . A teraz lutujem,ze nie je aj dcera zaockovana

Hpv v 9tich?