icon

Úmrtie dieťaťa na záškrt v Česku: Prečo očkovať?

julish
22. máj 2026

V Česku zomrelo na záškrt trojročné dieťa, nebolo očkované. Ide o prvé úmrtie dieťaťa na toto ochorenie v krajine od roku 1969. V nemocnici sú hospizalizovaní aj súrodenci tohto nebohého dieťatka. Chce sa mi kričať pre ľudskú pýchu a individualizmus rodičov. Výskyt záškrtu je inak vzácny, očkovanie proti nemu patrí medzi povinné aj na Slovensku.

Strana
z5
anonym_5275ff
23. máj 2026
@anonym_b8ddde

@emaakajka nasla si sa tam?😁

@anonym_b8ddde ty musíš byť strašne nešťastný človek ...je mi ťa úprimne ľúto

anonym_b8ddde
23. máj 2026
@anonym_5275ff

@anonym_b8ddde ty musíš byť strašne nešťastný človek ...je mi ťa úprimne ľúto

@anonym_5275ff mne je teba luto.

julish
autor
23. máj 2026
@anonym_5275ff

@anonym_f780a4
@weleda123 predpokladám, že si matka ...chválihodné, ako bojuješ proti antivaxerom, dezolátom, hlupákom ...mňa by len zaujímalo, či si tak vieš otvoriť hubu aj pri zabíjaní detí po celom svete ...či si tiež tak kričala, keď vypukla aféra pizzagate, alebo Epstein ...nie ..stavím aj posledný cent, že mi napíšeš, že som hoaxer a nič také sa vo svete nedeje , však ? že sem napúšťali kde koho , ti nevadí ? či si myslíš, že všetci sú očkovaní ? hlavne, že si neuveriteľná hrdinka na nete

@anonym_5275ff whataboutizmus par excellence. A co teraz? Ty bojujes za co?

anonym_5275ff
23. máj 2026
@julish

@julish nepleť si dojmy a pojmy

anonym_1174bb
23. máj 2026
@julish

@julish ona hľadá fakty. Ak jej dáš fakty,tak chce ďalšie fakty. A stále dookola.

julish
autor
23. máj 2026
@anonym_5275ff

@julish nepleť si dojmy a pojmy

@anonym_5275ff ehm?

anonym_f90ec4
23. máj 2026

@julish verím, že rodicia budu mat do smrti na pamäti, že si zabili vlastne dieta.

anonym_f90ec4
23. máj 2026
@tanyan

Je to smutné, ale nerozumiem prečo sa hneď útočí na rodičov bez ďalších informácií. Možno to dieťa patrilo práve medzi tých, ktorí nemôžu byť očkovaní. A som si istá, že si to tí rodičia nevypestovali na balkóne medzi paradajkami a neinfikovali vlastné dieťa úmyselne.
Ešte dobre, že sa takéto prudké "diskusie" nevedú medzi zástancami barefoot a zástancami ortopedickej obuvi. Každý rodič chce pre svoje dieťa to najlepšie a dôvody môžu byť rôzne.

@tanyan ano, všetky deti mali problém a nebolo ich možno očkovat, ze?

julish
autor
23. máj 2026
@anonym_f90ec4

@julish verím, že rodicia budu mat do smrti na pamäti, že si zabili vlastne dieta.

@anonym_f90ec4 ja dufm, ze sa s tym niekedy zmieria. Toto by som nepriala zazit nikomu :((

anonym_5275ff
24. máj 2026
@anonym_f90ec4

@anonym_f90ec4 Tak ako všetky očkovacie látky, Infanrix hexa nemusí úplne chrániť všetky zaočkované deti ...toto je z príbalového letáka ...takže žiadne očkovanie neposkytuje 100% ochranu pred nakazením a áno, nemusíš sa báť, rodičia budú mať výčitky celý život, tak ako aj rodičia, ktorí verili, dali svoje dieťa zaočkovať a ono umrelo ...načo sú dobré tie nenávistné komentáre ?

anonym_5275ff
24. máj 2026
@anonym_1174bb

@julish ona hľadá fakty. Ak jej dáš fakty,tak chce ďalšie fakty. A stále dookola.

@anonym_1174bb žiadne fakty nedávate, len hejtujete a ste nenávisté ...toť vsjo ...a vieš, čo je najsmutnejšie? že v tej nenávisti sa navzájom podporujete ..takto vychovaváš aj svoje deti ?

anonym_e05059
24. máj 2026
@anonym_38909d

@anonym_e05059 ako fungujú dnešné farma firmy? Ja som farmaceutka, tak sa rada nechám poučiť 😅😅

@anonym_38909d pracujes vo farmaceutickej spolocnosti? Mas poziciu v biznise?

anonym_1174bb
24. máj 2026
@anonym_5275ff

@anonym_1174bb žiadne fakty nedávate, len hejtujete a ste nenávisté ...toť vsjo ...a vieš, čo je najsmutnejšie? že v tej nenávisti sa navzájom podporujete ..takto vychovaváš aj svoje deti ?

@anonym_5275ff nedávala som,nehejtovala som. Poskytovala som ti fakty. Že deti neboli očkované, kto dal vyhlásenie a na základe čoho dali vyhlásenie. Pritom všetko je krásne dohladatelne. Samozrejme nie na stránke Kotlar a spol

anonym_95819e
24. máj 2026

Dúfam že smrť toho dieťaťa nebude zbytočná a podnieti rodičov prehodnotiť či nezanedbávajú prevenciu a zodpovedne chránia svoje deti.

anonym_1174bb
24. máj 2026
@anonym_95819e

Dúfam že smrť toho dieťaťa nebude zbytočná a podnieti rodičov prehodnotiť či nezanedbávajú prevenciu a zodpovedne chránia svoje deti.

@anonym_95819e podľa komentov ti napíšem len:zabudni.

anonym_5275ff
24. máj 2026
@anonym_1174bb

@anonym_5275ff nedávala som,nehejtovala som. Poskytovala som ti fakty. Že deti neboli očkované, kto dal vyhlásenie a na základe čoho dali vyhlásenie. Pritom všetko je krásne dohladatelne. Samozrejme nie na stránke Kotlar a spol

@anonym_1174bb faktom ostáva, že len cituješ článok z novín. Ani jedna nenavrhla, poďme sa za chlapčeka pomodliť, alebo zapáliť sviečku , nie spustila sa tu vlna nenávistných komentárov voči rodičom a každému, kto má iný názor. Viem, si predstaviť, čo by bolo, keby bol chlapček očkovaný. To by za to mohli rodičia neočkovaných detí . Ja sa neprestávam čudovať, ako môžu byť ženy, čo ženy, matky také brutálne ...ale nikdy sa neozvete, ak umrie dieťa na následky očkovania

drahomirrra
24. máj 2026

Vam tu vsetkym asi hrabe, to co tu predvadzate…

anonym_1174bb
24. máj 2026
@anonym_5275ff

@anonym_1174bb faktom ostáva, že len cituješ článok z novín. Ani jedna nenavrhla, poďme sa za chlapčeka pomodliť, alebo zapáliť sviečku , nie spustila sa tu vlna nenávistných komentárov voči rodičom a každému, kto má iný názor. Viem, si predstaviť, čo by bolo, keby bol chlapček očkovaný. To by za to mohli rodičia neočkovaných detí . Ja sa neprestávam čudovať, ako môžu byť ženy, čo ženy, matky také brutálne ...ale nikdy sa neozvete, ak umrie dieťa na následky očkovania

@anonym_5275ff noviny zdieľali vyjadrenie hygieny.oficialne vyjadrenie zdieľala ta baba vyššie. Len tá nepochopila o čo tam ide a zavádzala dátumami. Načo som jej napísala,že nechápe pisanemu textu.
Viem, čo môže spôsobiť očkovanie u detí. A nielen u nich ale aj u dospelých, presne tak ako redakcie na lieky.

anonym_f90ec4
24. máj 2026
@anonym_5275ff

@anonym_5275ff lebo tie následky po ockovani sú zriedkavé. To je ako keď zomrie žena pri pôrode, teraz ostatne nebudú rodit? Alebo pri operácii. Viac sa operovať nebude? Padme lietadlo, viac sa nebude lietať? Asi ťažko, ze? V každom prípade ide len a len o zdravý sedliacky rozum. Pokial dieta nemalo žiadne reakcie na predošlé očkovania, tak nie je dôvod neockovat. Okrem trucu matky. Ja poznám prípad, kedy dokonca súd rozhodoval, či sa dieta bude očkovať alebo nie. Lebo matka nechcela a otec chcel. A vieš ako rozhodol? V záujme dietata je očkovať.
Sama mam dieta, ktoré napriek očkovaniu skončilo v nemocnici na infúziach. Nechcem vedieť, čo by bolo, keby očkované nebolo vôbec.

anonym_e875cf
25. máj 2026

"Pokiaľ dieťa nemalo žiadne reakcie na predošlé očkovania, tak nie je dôvod neočkovať. " presne toto mi povedala moja pediatrička, keď som jej hovorila o mojich obavách z očkovania. A hádaj čo: nechala som sa presvedčiť a dieťa malo nežiadúce účinky. Dodnes si to vyčítam. Myslíš, že niekoho zaujíma ako to ovplyvnilo náš život a budúcnosť dieťaťa? Že niekto uznal, že je to z očkovania? Podpísala som ako matka informovaný súhlas, tak nech nesiem zodpovednosť. Takto to funguje v praxi.

drahomirrra
25. máj 2026
@anonym_e875cf

"Pokiaľ dieťa nemalo žiadne reakcie na predošlé očkovania, tak nie je dôvod neočkovať. " presne toto mi povedala moja pediatrička, keď som jej hovorila o mojich obavách z očkovania. A hádaj čo: nechala som sa presvedčiť a dieťa malo nežiadúce účinky. Dodnes si to vyčítam. Myslíš, že niekoho zaujíma ako to ovplyvnilo náš život a budúcnosť dieťaťa? Že niekto uznal, že je to z očkovania? Podpísala som ako matka informovaný súhlas, tak nech nesiem zodpovednosť. Takto to funguje v praxi.

@anonym_e875cf Ake neziaduce ucinky malo dieta?

ntw
28. máj 2026

@julish obsah vakcín - Ovalbumín, ludský sérový albumín, hovädzí albumín,
hydroxid hlinitý, síran hydroxyfosforečnanu hlinitého, fosforečnan
hlinity, siran draselno-hlinity, aminokyseliny, siran amónny, amfotericin B, kyselina askorbova, baktopeptón, beta-propiolaktón,
benzetóniumchlorid, farbivo brilantna zelená, uhlicitan vapenatý,
chlorid vápenatý, chlórtetracyklín, cystín, dextran, DNA
Dulbeccovo modifikované Eagleovo médium,
etyléndiamíntetraoctová kyselina sodná, vaječný proteín, dusičnan železitý
(III), formaldehyd-formalín, želatína, genetamycín, glukóza-glutamín, glutaraldehyd, glycerin, glycín,
histidín, kyselina chlorovodikova, hydrokortizón, laktoza, stearat
horečnatý, síran horečnatý, glutamát sodný, proteín myšieho séra,
bunkový proteín MRC-5 (bunkova línia potrateného plodu), neomycín, fenol, fenolova cervena, 2-fenoxyetanol, fosfatové pufre (napr.
disodný, monosodný, draselný, dihydrogenfosforečnan sodný),
polydimety silozón, polymyxin B,
polyoxyetylén-9-10-nonyl fenol, polyoxyetylovaný oktylfenol,
polysorbát 20, polysorbát 80, chlorid draselný, glutaman draselný, hovadzie telacie sérum, octan sodny, hydrogenuhlicitan sodny, chlorio sodný, deoxycholát sodný, hydrogenuhličitan sodný, hydroxid sodný,
fosforečnan sodný, pyruvát sodný, sorbitol, streptomycín,

anonym_1174bb
28. máj 2026
@ntw

@julish obsah vakcín - Ovalbumín, ludský sérový albumín, hovädzí albumín,
hydroxid hlinitý, síran hydroxyfosforečnanu hlinitého, fosforečnan
hlinity, siran draselno-hlinity, aminokyseliny, siran amónny, amfotericin B, kyselina askorbova, baktopeptón, beta-propiolaktón,
benzetóniumchlorid, farbivo brilantna zelená, uhlicitan vapenatý,
chlorid vápenatý, chlórtetracyklín, cystín, dextran, DNA
Dulbeccovo modifikované Eagleovo médium,
etyléndiamíntetraoctová kyselina sodná, vaječný proteín, dusičnan železitý
(III), formaldehyd-formalín, želatína, genetamycín, glukóza-glutamín, glutaraldehyd, glycerin, glycín,
histidín, kyselina chlorovodikova, hydrokortizón, laktoza, stearat
horečnatý, síran horečnatý, glutamát sodný, proteín myšieho séra,
bunkový proteín MRC-5 (bunkova línia potrateného plodu), neomycín, fenol, fenolova cervena, 2-fenoxyetanol, fosfatové pufre (napr.
disodný, monosodný, draselný, dihydrogenfosforečnan sodný),
polydimety silozón, polymyxin B,
polyoxyetylén-9-10-nonyl fenol, polyoxyetylovaný oktylfenol,
polysorbát 20, polysorbát 80, chlorid draselný, glutaman draselný, hovadzie telacie sérum, octan sodny, hydrogenuhlicitan sodny, chlorio sodný, deoxycholát sodný, hydrogenuhličitan sodný, hydroxid sodný,
fosforečnan sodný, pyruvát sodný, sorbitol, streptomycín,

@ntw určite aj tomu rozumieš. Snáď aj vieš,že ak sú tieto látky ho vakcíne,tak len v stopových prvkoch. Tvoje telo obsahuje tieto látky vo vyšších koncentráciách.

zubrienka3
Dnes o 10:14
@janulik2008

Neviem sice kedy sa ockuje na záškrt ale nie je to tak ze jednoducho mal to ockovanie este len podstupit?

@janulik2008 Proti záškrtu sa očkuje v 3.,5. a 11. mesiaci, potom v 6. a 13. roku a v dospelosti spolu v jednej vakcíne aj proti tetanu každých 10-15 rokov.

janulik2008
Dnes o 11:19
@zubrienka3

@janulik2008 Proti záškrtu sa očkuje v 3.,5. a 11. mesiaci, potom v 6. a 13. roku a v dospelosti spolu v jednej vakcíne aj proti tetanu každých 10-15 rokov.

@zubrienka3 je to mozne. Mna ockovali tusim min rok aj to keby mi dr nepovie tak ani neviem. Az ked som menila dr tak on sa ma pytal ci som ockovana 😀

Strana
z5