icon

Zoznam dostupných nepovinných očkovaní. Prehľad a diskusia

Včera o 11:55

Toto sú všetky nepovinné očkovania?

Zoznam dostupných nepovinných očkovaní. Prehľad a diskusia
sisa_s
Včera o 12:01

Chripka este chyba, pripadne cestovatelske ockovania

autor
Včera o 12:01
@sisa_s

Chripka este chyba, pripadne cestovatelske ockovania

@sisa_s a nevieš, môžu sa dať deťom v akomkoľvek veku?

sisa_s
Včera o 12:04
@anonym_autor

@sisa_s a nevieš, môžu sa dať deťom v akomkoľvek veku?

@anonym_autor ktore ockovanie konkretne? 🙂

autor
Včera o 12:05
@sisa_s

@anonym_autor ktore ockovanie konkretne? 🙂

@sisa_s všetky okrem HPV. Mám 4 ročné a polročné deti. Obe majú zatiaľ len rotavirus a zvažujem aj ostatné

minesasubu
Včera o 12:07

ešte proti Tuberkulóze
syn má všetky zatial má 4 roky

chillibubble
Včera o 12:08

ano, este minimalne tuberkuloza chyba

sisa_s
Včera o 12:10
@anonym_autor

@sisa_s všetky okrem HPV. Mám 4 ročné a polročné deti. Obe majú zatiaľ len rotavirus a zvažujem aj ostatné

@anonym_autor ako sa pise hore, 4r moze dostat okrem povinnych pokojne chripku, meningokoky, kliestovu enc, hepA, 6mesacne nema este dokoncenu ockovaciu schemu povinnych vakcin, tam z doplnkovych len meningokoky, do exotiky s nimi cestovat asi nebudes, aby si davala cestovatelske 🙂

sisa_s
Včera o 12:14

Tuberkuloza sa v sucasnosti dava skor v rizikovych rodinach, kontaktoch, je nutna konzultacia s lekarom, v mojom okoli ju nikto nedava detom

martinmmartin
Včera o 12:17

Herpes Zoster ale az u starych

anonym_5c33e1
Včera o 12:28
@martinmmartin

@martinmmartin Klasika, zas radíš kraviny ako vždy. Pýta sa na deti, nie na starých geriatrických pacientov s oslabenou imunitou.

anonym_5c33e1
Včera o 12:29
@chillibubble

ano, este minimalne tuberkuloza chyba

@minesasubu
@chillibubble Viete prečo TBC vylúčili z povinných očkovaní?

minesasubu
Včera o 12:35
@anonym_5c33e1

@minesasubu

@anonym_5c33e1 prečitala som si pár člankov pred očkovanim syna že odkedy to nieje povinné a prečo to na sk nemá opodstatnenie ale potom som videla na insta video od jednej pneumologičky cca rok dozadu a rozhodli sme

chillibubble
Včera o 12:40
@anonym_5c33e1

@minesasubu

@anonym_5c33e1 neviem isto. ja som len citala, ze v porodnici ked sa to ockovalo tak to vraj bolo prilis skoro. ale ze preco zrusili aj ockovanie vo vyssom veku neviem.

chillibubble
Včera o 12:46
@martinmmartin

@martinmmartin pasovy opar ti pokryva ockovanie proti ovcim kiahnam.

saxana000
Včera o 12:46
@minesasubu

@anonym_5c33e1 prečitala som si pár člankov pred očkovanim syna že odkedy to nieje povinné a prečo to na sk nemá opodstatnenie ale potom som videla na insta video od jednej pneumologičky cca rok dozadu a rozhodli sme

@minesasubu prosum vas aky he postup pri tbc?od akeho veku?kolko davok?aka cena?

anonym_5c33e1
Včera o 12:50
@minesasubu

@chillibubble nízka chorobnosť na TBC a plus to, že vakcína mala obrovské množstvo nežiaducich účinkov, najviac zo všetkých vakcín.
@minesasubu čo povedala tá pneumologička?

minesasubu
Včera o 13:02
@saxana000

@minesasubu prosum vas aky he postup pri tbc?od akeho veku?kolko davok?aka cena?

@saxana000 tak cena bola myslim okolo 70€ už si nepametam presne
jedna davka , išli sme na kramare na plucne v Ba to robia iba tam žiadne nežiadúce učinky syn nemal iba mu zostalo take akoby ,,znamienko,,
je to lepšie očkovať na prelome zima/ jar velmi dlho sa to hoji aj 2 mesiace , syn mal asi 2,5 roka
kedže predtym ani potom sa nesmie dávať žiadne iné očkovanie nejakú dobu a dieťa musi byť zdravé

pseudomonas87
Včera o 13:03
@anonym_5c33e1

@chillibubble nízka chorobnosť na TBC a plus to, že vakcína mala obrovské množstvo nežiaducich účinkov, najviac zo všetkých vakcín.
@minesasubu čo povedala tá pneumologička?

@anonym_5c33e1 presne ako sa tu píše, vakcína mala dosť nežiadúcich účinkov, komplikácií s hojenim a podobne, plus nechráni neúplne pred TBC, pred ťažkým priebehom áno , moja kamarátka dala dcéry zaočkovať, je patologicka, v ČR robí občas aj pitvy a môže prist do styku s ochorením. Tam to museli riešiť aj s hygienou, neviem ako na SVK. Ja som malú nedávala . Z nepovinnych má zatiaľ všetko okrem hpv ( neskôr) a žltačky .

minesasubu
Včera o 13:08

@anonym_5c33e1 mala akurát prednášku o tom že v Indii vypukla epidemia tubery a vravela že prečo to vzniklo práve tam čo tomu predchádzalo … a že u nás sa neočkuje povinne už dlho takže je len otazka času kedy bude epidemia ( kludne aj o 20 rokov alebo skor) tak isto vravela že kedže ku nám prišli ukrajinci( nič proti nim) ale u nich je očkovanie povinné a že možu byt prenášaci - zatial sa to naštastie nepotvrdilo ale čr mali pripady
celkovo zhrnula situaciu vo svete v pomere k sk
ale kedžeže je tak málo pripadov že povinné to isto nebude a že je to aj pekný biznis platit za vakcinu na sk

anonym_d19cf9
Včera o 13:13

Este tam chybaju streptokoky.

anonym_b2671a
Včera o 14:18
@minesasubu

@anonym_5c33e1 mala akurát prednášku o tom že v Indii vypukla epidemia tubery a vravela že prečo to vzniklo práve tam čo tomu predchádzalo … a že u nás sa neočkuje povinne už dlho takže je len otazka času kedy bude epidemia ( kludne aj o 20 rokov alebo skor) tak isto vravela že kedže ku nám prišli ukrajinci( nič proti nim) ale u nich je očkovanie povinné a že možu byt prenášaci - zatial sa to naštastie nepotvrdilo ale čr mali pripady
celkovo zhrnula situaciu vo svete v pomere k sk
ale kedžeže je tak málo pripadov že povinné to isto nebude a že je to aj pekný biznis platit za vakcinu na sk

@minesasubu tuberkuloza je to najmenšie čo môžu dovliect z indie
a máme tu dost aj z indie tento rok zamestnancov , neviem prečo riešiš ukrajincov ked zdroj môže prist z hocikade ..
mimochodom ebolu môžu z afriky tiež krásne preniest niekto alebo stále sa vyskytuju vo svete morove nakazy

minesasubu
Včera o 14:46
@anonym_b2671a

@minesasubu tuberkuloza je to najmenšie čo môžu dovliect z indie
a máme tu dost aj z indie tento rok zamestnancov , neviem prečo riešiš ukrajincov ked zdroj môže prist z hocikade ..
mimochodom ebolu môžu z afriky tiež krásne preniest niekto alebo stále sa vyskytuju vo svete morove nakazy

@anonym_b2671a ja neriešim ukrajincov iba pišem čo spominala ona
neviem presne o čo ti ide ale ja sa tu obhajovať nebudem čo som si vypočula od odborničky bol to dosť dlhé video a otvorili mi oči
ved práve že sa vyskytujú nakazy vo svete tak dám syna očkovať proti všetkému čo je u nás dostupné tak ako som ja a moj muž

anonym_b2671a
Včera o 15:31
@minesasubu

@anonym_b2671a ja neriešim ukrajincov iba pišem čo spominala ona
neviem presne o čo ti ide ale ja sa tu obhajovať nebudem čo som si vypočula od odborničky bol to dosť dlhé video a otvorili mi oči
ved práve že sa vyskytujú nakazy vo svete tak dám syna očkovať proti všetkému čo je u nás dostupné tak ako som ja a moj muž

@minesasubu vravela že kedže ku nám prišli ukrajinci( nič proti nim) ale u nich je očkovanie povinné a že možu byt prenášaci - zatial sa to naštastie nepotvrdilo ale čr mali pripady - citujem z tvojho príspevku
ja len píšem že u nás začinaju pracovat aj min rok už čoraz viac indov , očkovanie aké maju oni povinne neviem

euka210
Včera o 18:13

@anonym_autor moji maju proti zltacke...dvoch ockovali, ked sme tu mali epidemiu od spoluobcanov, tretieho som dala asi okolo 6r prave kvoli pocetnym spoluobcanom v skole, meste.
Encefalitidu sme dali az teraz detom prvu davku (10r+)...tam sa dost preockuvava...3x do roka, potom 3r a kazdych 5r preocko. Preplati poistovna polovicu az po zakladom ockovani co su 3davky.
Kiahne sme nedali, jeden syn mal taky tazsi priebeh, nejake jazvycky mu ostali. To by som aj dala ockovat veru.
Hpv ma zatial len najstarsi syn.

euka210
Včera o 18:19
@anonym_5c33e1

@minesasubu

@anonym_5c33e1 lebo malo vela neziaducich ucinkov. 14r syn este stihol ockovanie a jemu sa tam urobila taka "bombula", chodili sme na plucne ako na klavir, ale len cakala, kym sa ti vstrebe. Kvoli tomu mal ockovanie hexa, co je v 3mes posunute o par mesiacov.
Tiez som toho nazoru, ze casom sa tbc vrati a mali by sa rizikove skupiny povinne ockovat.

anonym_54d24c
Včera o 18:22
@anonym_b2671a

@minesasubu vravela že kedže ku nám prišli ukrajinci( nič proti nim) ale u nich je očkovanie povinné a že možu byt prenášaci - zatial sa to naštastie nepotvrdilo ale čr mali pripady - citujem z tvojho príspevku
ja len píšem že u nás začinaju pracovat aj min rok už čoraz viac indov , očkovanie aké maju oni povinne neviem

@anonym_b2671a tak hadam nebudeme porovnavat par Indov chlapov co prisli pracovat a statisice (v čr k 1 mil) ukrajincov ktori sa pristahovali do vacsiny miest na SK, od deti cez tehotne zeny, dochodcov a muzov. Ulrajinske deti aktualne tvoria velku mensinu v skolskych kolektivoch - skolky, skoly, a ine zariadenia. Cize ano, v tomto pripade treba zanalyzovat vplyv takeho mnozstva ukrajincov na chorobnost v detskom kolektive. To ze par Indov (aj ked viac ako sme zvyknuti) chodi robit do fabrik nijako aktualne neovplyvnuje zaockovanost deti v skolskych kolektivoch.

vkatush
Včera o 19:24

https://www.sprievodcaockovanim.sk/

Trošku dôveryhodnejšie zdroje ako modrý koník.
Ja dávam postupne všetky nepovinné (chrípku uvidím, či bude dostupná nazálna).

chillibubble
Včera o 19:51

baby a tie co ste davali tuberkulozu uz ako nepovinne, ako to prebiehalo?
lebo ja si pamatam, ze nas na ZS nahnali celu triedu do jednej miestnosti. tam nam nieco pichali do ruky kusok za zapastim. a potom nam s pravitkom merali, ako velky mame cerveny flak, ktory sa nam tam spravil. niektorych potom uz neockovali, ostatnych ockovali do pleca. to mi mokvalo, odpadla chrasta, spravila sa nova chrasta, zase mokvala, zase odpadla a takto niekolko krat, kym sa spravila jazva. a potom sa to cele o par rokov zopakovalo. zase vsetci spolu, zase najprv do ruky a potom az do pleca. a zase mokvanie a hojenie. dodnes mam na pleci dve blede hrcky po tomto ockovani.
ako je to teraz?