Máte skúsenosti s nežiaducimi účinkami po očkovaní tetanovkou?
Ahojte bol niekto nedávno na tetanovku ? Mali ste nejaké reakcie na očkovaciu látku ? Raz si pamätám po nejakom očkovaní som mala asi týždeň úplne všetky nežiaduce účinky z očkovania . Som si povedala že už nikdy si nedám žiadne očkovanie pichnúť .a dnes dr mi predpísala tetanovku že mám si ju ísť vytiahnuť dať do chladničky a do 7dni s ňou prísť .ale normálne mám trocha strach z toho lebo si spomínam pri poslednom očkovaní ako somnou bolo . Čo ak by som si pre ňu do lekárne nešla ? Môže to mať nejaké následky potom u mňa u dr ? Ja už nechcem zažiť to čo naposledy. Ďakujem .
nedávno som si dávala tetanovku+čierny kašeľ.Sestrička mi to pichla do zadku,čo teda som nepochopila.Mala som tam pár dní hrču,ktorá bolela na dotyk,inak nič
Ja som mala tetanovku+cierny kasel ten sa ma rovnako preockovavat ako tetanus a niektori lekari nanho "zabudaju" a pacient si sam ho musi vypytat su 2 vakciny s ciernym kaslom a bez a len ma bolela ruka, mierny opuch a hrialo miesto. Odporucam kupit chladivu naplast a nalepit hned po ockovani, naozaj priebeh je potom lepsi aspon u mna. Ja ich kupujem v dr.max ale urcite ich budu mat v kazdej lekarni. A nasledky to nebude mat ziadne az nato, ze nebudes mat potrebne protilatky a ak sa niecim nakazis tak moze to mat horsi priebeh to je cele.
Pred dvoma rokmi tetanovka, bolela ma pazucha/uzlina nejake dva dni. Nie na dotyk, ale tak "neustale". Davnejsie som tiez dostal "do zadku", nemal som vtedy ziadnu reakciu. Na ZS si pamatam do nohy, bolelo to par dni na dotyk.
Tak sa nedaj ockovat, ale ked sa neskor niekde pichnes poranis v zemi/spine, tak ti ju potom pichnu urcite. Alebo riskujes tetanus.
Ako vzdy bolest ruky. Normalna reakcia na tetanovku. Tiez som si dala spolu s ciernym kaslom.
Tiez som dostala pred tyzdnom kombo tetanus+č. kasel. Pohoda, ruka par dni troska bolela ale ani opuch ani nic. Pred 15 r. som mala tyzden napuchnutu ruku a tyzden ma bolela a teraz pohoda.
Nie nebude to mat ziadne nasledky. Ja nemam tetanovku uz mozno 25 rokov, ani si ju uz nikdy nedam. Tak ako si nikdy nedam ziadne ockovanie.
len ešte taká poznámka,samotný tetanus bola cena asi 13eúr,v kmbinácii s čiernym kašľom zadarmo
@macka1996 mne to uplne rozhadzalo imunitu, uzliny zvacsene, chora som bola nonstop, dlho som sa z toho dostavala vselijakymi liekmi na imunitu. To bolo cca 20 rokov dozadu. Uz si ju nedavam pichat.

Ake si mala neziaduce ucinky? Z tetanovky ta zrejme bude dost boliet ruka, ale nic co by sa nedalo vydrzat. Prinajhorsom si das paralen.