icon

Očkovanie proti HPV v dospelosti: Máte skúsenosť?

26. apr 2026

Ahojte riešili ste v dospelosti ockovanie proti HPV? Idem na preventivku o mesiac opytam sa aj gyn ale rozmyslam, ze keby som sa rozhodla by som zavolala nech mi prepise recept aby som si vybrala vakcínu a rovno by ma zaočkovali.
Uz mam dve deti, promiskuitna nie som mam druhého sexuálneho partnera. Manžel tiez nemal vela žien predo mnou ale tak nikdy nevies kto ma ake HPV.

Problem je, ze bývam velmi casto chorá. Tento rok som uz brala v januári antb kvoli vysokému crp príčina neznáma, teraz beriem dvojkombinaciu antb. Mam male deti takze minimálne raz do mesiaca som chorá kasel sopel hrdlo. Do toho mam aj autoimunitnu chorobu. Ani krvné výsledky som nemala najlepsie, mam aj anemiu a asi nejaký zápal v tele. Nemam strach z očkovania len momentálne nejak neverim svojmu telu a imunite tak neviem ci sa dat tento rok alebo az dalsi. S obvodnym sa pokecať neda lebo viete ako to je kazdy sa strasne ponáhľa. Este aj dojcim.

Mate skúsenosť? Dakujem 🙂

Strana
z2
anonym_5193d5
26. apr 2026

imunitne ochorenie je kontraindikacia toto by som si overila ale to ti poradi gynekolog. infekt nevadi len vysoké teploty

anonym_92e469
26. apr 2026
@anonym_5193d5

imunitne ochorenie je kontraindikacia toto by som si overila ale to ti poradi gynekolog. infekt nevadi len vysoké teploty

@anonym_5193d5 očkovať sa ma vyznam v každom veku. 1 dávka cca 112-120€, potrebuješ 3 dávky gardasil. Ja som sa nechala očkovať v 28 rokoch čiže 3r dozadu. Momentálne mi prišla hraničná cytológia (o 2t opäť ster) a gynekologička povedala že je dobre že som zaočkovaná. Ono to ockovanie ta neochráni na 100%, ale chráni ta voči tým najhorším mutaciam HPV. Ak by som sa mala rozhodnúť tak sa dám ešte raz zaočkovať a moje deti budem očkovať tiež

autor
26. apr 2026
@anonym_5193d5

@anonym_92e469 deti dam isto. Ja mam 27r. Dakujem za info nech ti dobre dopadne cytológia
@anonym_5193d5 dakujem poradím sa najskôr s dr

anonym_1675a3
26. apr 2026
@anonym_5193d5

@anonym_5193d5 ako prosím ťa myslíš že imunitná choroba je kontraindikácia, lebo ja mám dosť vážne autoimunitné ochorenie a stále ma tlačia do očkovania , ďakujem za vysvetlenie

anonym_5193d5
26. apr 2026
@anonym_1675a3

@anonym_5193d5 ako prosím ťa myslíš že imunitná choroba je kontraindikácia, lebo ja mám dosť vážne autoimunitné ochorenie a stále ma tlačia do očkovania , ďakujem za vysvetlenie

@anonym_1675a3 neviem kto ta tlaci ani ake mas imunoochirenie, odporucam poradit sa nie len s gynek. ale aj imunologom

autor
26. apr 2026
@anonym_1675a3

@anonym_1675a3 podla mna záleží aj ze aka. Pripadne sa hodnotí ako vzdy riziko vs benefit. Ak by si mala väčší postih z ochorenia, na ktoré sa chces očkovať ako z prípadnej reakcie na vakcínu tak je výhodnejšie ockovanie

autor
26. apr 2026
@anonym_5193d5

@anonym_1675a3 neviem kto ta tlaci ani ake mas imunoochirenie, odporucam poradit sa nie len s gynek. ale aj imunologom

@anonym_5193d5 ja som inak nikdy nebola u imunologa. Nemal by ma tam automaticky poslať obvodný?

anonym_f64d68
26. apr 2026

Áno dala som sa zaočkovať 😊

jeennyv
26. apr 2026

@anonym_autor znama mala dlhodobo gynekologicke problemy, oslabenu imunitu, ona sa dala…ale mala neziaduce ucinky….tvoja chorobnost je akeho charakteru, ak nie gyn zvazila by som to…

anonym_1675a3
26. apr 2026
@anonym_5193d5

@anonym_5193d5 gynekológ našťastie akceptuje nie ale všeobecný, k imunulógovi ma nik nechce poslať aj keď som sa pýtala
mudr. Jaseňák berie len ked napíše sprievodný list mudr ,pýtala som si od reumatológa, všeobecnej , ostanú ticho a zmenia tému
zvlášť to bolo napäté keď sa covid očkovanie riešilo alebo iné očkovania

anonym_333533
26. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_5193d5 ja som inak nikdy nebola u imunologa. Nemal by ma tam automaticky poslať obvodný?

@anonym_autor myslis, ze tvoje problemy vyriesi gardasil, co ked ich zhorsi, vid Obetne panny. A deti, chudence, cim si to zasluzili, taky ekrazit...

anonym_1675a3
26. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_1675a3 podla mna záleží aj ze aka. Pripadne sa hodnotí ako vzdy riziko vs benefit. Ak by si mala väčší postih z ochorenia, na ktoré sa chces očkovať ako z prípadnej reakcie na vakcínu tak je výhodnejšie ockovanie

@anonym_autor úprimne nemám ten pocit, pripadá mi to skôr ako ruská ruleta

anonym_3137e9
26. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ked nie si promiskuitna, ako chces to HPV chytit?

autor
26. apr 2026
@anonym_3137e9

@anonym_autor ked nie si promiskuitna, ako chces to HPV chytit?

@anonym_3137e9 lebo HPV zdielas s bývalými partnermi, aktuálnym aj so všetkými jeho bývalými? A ako vies ake typy mas v sebe? Neviem pride mi to ako fajn prevencia. Rakovinu krčka maternice nemaju iba promiskuitni ludia

autor
26. apr 2026
@anonym_333533

@anonym_autor myslis, ze tvoje problemy vyriesi gardasil, co ked ich zhorsi, vid Obetne panny. A deti, chudence, cim si to zasluzili, taky ekrazit...

@anonym_333533 názor antivaxera som nepýtala

autor
26. apr 2026
@jeennyv

@anonym_autor znama mala dlhodobo gynekologicke problemy, oslabenu imunitu, ona sa dala…ale mala neziaduce ucinky….tvoja chorobnost je akeho charakteru, ak nie gyn zvazila by som to…

@jeennyv štítna žľaza autoimunitny zápal znížená funkcia a bežne infekty detské ale nonstop. A nízke zasoby železa, tetania, tráviace chronické zápalove problémy

autor
26. apr 2026
@anonym_1675a3

@anonym_autor úprimne nemám ten pocit, pripadá mi to skôr ako ruská ruleta

@anonym_1675a3 no ano bohuzial niekedy hej. Tiez mam strach pri každom ockovani ale nenarobím s tým nic

anonym_6bb917
26. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_1675a3 no ano bohuzial niekedy hej. Tiez mam strach pri každom ockovani ale nenarobím s tým nic

@anonym_autor Ahoj, ja ockovana som, ale dala som sa, az ked mi vysla zhorsena cytologia. Teraz som po konizacii krcka, tak klop klop, nech sa mi uz hpv nevrati. Teraz by som sa na tvojom mieste ockovat nedala, mas staleho partnera a predpokladam, ze na cytologiu chodis 1x rocne. Ak by ti vysli horsie vysledky, vtedy sa zaockovat daj. Lebo vakcina nedokaze odstranit hpv z buniek, ale po konizacii (ak by bola potrebna), kedy sa virus odstrani z tela, vtedy ma vyznam ako prevencia pred reinfekciou. Uplne teraz bude stacit, ak budes chodit 1x rocne na cytologiu. A to ti hovorim ako velky zastanca ockovania a nemyslim si, ze ti nieco z ockovania hrozi (moja dcera ma od 11 rokov autoimunny zapal statinej zlazy a normalne je proti hpv a aj vsetkemu ostatnenmu, vratane chripky kazdorocne ockovana). Len ak to teraz nie je treba, usetris si 350 eur (za 3 davky). Rakovina krcka maternice je sice casta, ale uz ranne predrakovinove stavy sa daju vyborne screeningom zachytit.

anonym_d146b6
26. apr 2026

Ja tomuto celkom nerozumiem,prosim vysvetlite mi to ak mozete.. Ja mavam kazdorocne negativnu cytologiu,hpv negativny ( davam si tu nadstandardnu cytologiu) , mam staleho partnera aj v takomto pripade ma pre mna zmysel ockovanie ? Partner takisto nemal predo mnou vela zien,on je moj prvy ...moze byt on nosicom hpv a este sa to u mna neprejavilo? Sme spolu 15 rokov...dakujem

autor
26. apr 2026
@anonym_d146b6

Ja tomuto celkom nerozumiem,prosim vysvetlite mi to ak mozete.. Ja mavam kazdorocne negativnu cytologiu,hpv negativny ( davam si tu nadstandardnu cytologiu) , mam staleho partnera aj v takomto pripade ma pre mna zmysel ockovanie ? Partner takisto nemal predo mnou vela zien,on je moj prvy ...moze byt on nosicom hpv a este sa to u mna neprejavilo? Sme spolu 15 rokov...dakujem

@anonym_d146b6 podla toho co som citala mozes dostať aj tak rakovinu len je to menej pravdepodobne. Vírus môže ostat v tele dlho bez príznakov. Ale ked chodis pravidelne na prevenciu podla mna je velmi mala šanca a ked aj tak zachytia v skorom štádiu co je kľúčové. Prosim ak sa mozem spýtať kolko ta stojí ten nadštandard? Ja chodim súkromnému gyn a platím okolo 100€ ale neviem ci to nie je iba základná cytológia

autor
26. apr 2026
@anonym_6bb917

@anonym_autor Ahoj, ja ockovana som, ale dala som sa, az ked mi vysla zhorsena cytologia. Teraz som po konizacii krcka, tak klop klop, nech sa mi uz hpv nevrati. Teraz by som sa na tvojom mieste ockovat nedala, mas staleho partnera a predpokladam, ze na cytologiu chodis 1x rocne. Ak by ti vysli horsie vysledky, vtedy sa zaockovat daj. Lebo vakcina nedokaze odstranit hpv z buniek, ale po konizacii (ak by bola potrebna), kedy sa virus odstrani z tela, vtedy ma vyznam ako prevencia pred reinfekciou. Uplne teraz bude stacit, ak budes chodit 1x rocne na cytologiu. A to ti hovorim ako velky zastanca ockovania a nemyslim si, ze ti nieco z ockovania hrozi (moja dcera ma od 11 rokov autoimunny zapal statinej zlazy a normalne je proti hpv a aj vsetkemu ostatnenmu, vratane chripky kazdorocne ockovana). Len ak to teraz nie je treba, usetris si 350 eur (za 3 davky). Rakovina krcka maternice je sice casta, ale uz ranne predrakovinove stavy sa daju vyborne screeningom zachytit.

@anonym_6bb917 super dakujem za skúsenosť. Jasne chodim kazdy rok na cytológiu aj na sono prsníkov. Snazim sa nic nezanedbat

anonym_d146b6
26. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_d146b6 podla toho co som citala mozes dostať aj tak rakovinu len je to menej pravdepodobne. Vírus môže ostat v tele dlho bez príznakov. Ale ked chodis pravidelne na prevenciu podla mna je velmi mala šanca a ked aj tak zachytia v skorom štádiu co je kľúčové. Prosim ak sa mozem spýtať kolko ta stojí ten nadštandard? Ja chodim súkromnému gyn a platím okolo 100€ ale neviem ci to nie je iba základná cytológia

@anonym_autor dakujem za vysvetlenie 🙂 viesco iba 30 eur , je to lbc cytologia,podla mna sa to vo vacsine ambulancii uz robi,ja som pouzila vyraz nadstandard lebo mi vzdy robili len zakladnu zadarmo ale poslednych 5 rokov som sa dozvedela o moznosti lbc,tak si dovtedy davam tu🙂 a teda cytologia by neodhalila pritomnost hpv aj keby sa v tele nachadzal vez priznakov?

autor
26. apr 2026
@anonym_d146b6

@anonym_autor dakujem za vysvetlenie 🙂 viesco iba 30 eur , je to lbc cytologia,podla mna sa to vo vacsine ambulancii uz robi,ja som pouzila vyraz nadstandard lebo mi vzdy robili len zakladnu zadarmo ale poslednych 5 rokov som sa dozvedela o moznosti lbc,tak si dovtedy davam tu🙂 a teda cytologia by neodhalila pritomnost hpv aj keby sa v tele nachadzal vez priznakov?

@anonym_d146b6 dakujem 🙂 pokiaľ viem cytológia ti odhalí iba zmeny epitelu v krčku maternice. Teda uz to delenie buniek, predrakovinovy stav. Neviem ale, ci ma ten test potenciál odhaliť, ci mas ten rizikový typ HPV z ktorého vzniká rakovina ale zatial nedošlo k zmenám epitelu🤷🏼‍♀️ toto do detailu neviem mozno nam tu niekto napise

anonym_333533
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_333533 názor antivaxera som nepýtala

@anonym_autor definicia antivax. ❓ Okrem covidiek mam vsetko, bohuzial.

autor
27. apr 2026
@anonym_333533

@anonym_autor definicia antivax. ❓ Okrem covidiek mam vsetko, bohuzial.

@anonym_333533 naozaj ma nezaujímajú názory cloveka, ktorý ľutuje moje deti za to, ze pre nich robim to najlepsie. Staraj sa o zdravie vlastných deti.

anonym_333533
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_333533 naozaj ma nezaujímajú názory cloveka, ktorý ľutuje moje deti za to, ze pre nich robim to najlepsie. Staraj sa o zdravie vlastných deti.

@anonym_autor staram a preto pre ne nerobim "to najlepsie" a nevystavim ich ohrozeniu lektvarom z gatesovej dielne, ktory liecil Melindu svojpomocne😅 po tom, co ju sam nakazil.

autor
27. apr 2026
@anonym_333533

@anonym_autor staram a preto pre ne nerobim "to najlepsie" a nevystavim ich ohrozeniu lektvarom z gatesovej dielne, ktory liecil Melindu svojpomocne😅 po tom, co ju sam nakazil.

@anonym_333533 tvoj názor ma nezaujima. Ked nevies citat s porozumením opusti láskavo túto diskusiu a chod sa venovať detom.

senta_sofia
27. apr 2026

@anonym_autor ja som sa pytala, hovoril, ze ockuju a odporuca to

autor
27. apr 2026
@senta_sofia

@anonym_autor ja som sa pytala, hovoril, ze ockuju a odporuca to

@senta_sofia dakujem 🙂

anonym_333533
28. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_333533 tvoj názor ma nezaujima. Ked nevies citat s porozumením opusti láskavo túto diskusiu a chod sa venovať detom.

@anonym_autor odchadzam a ty si chod tie svoje odpalit gardass.

Strana
z2