Cestovanie s dieťaťom

kiks_1
27. feb 2018

Ahojte,
zvyknete cestovať autom, samé s dieťaťom? A ak áno, na akú dlhú trasu, príp. riešite počasie?
Zajtra by som mala ísť do KE z Nového Mesta nad Váhom, sama s 2 deťmi a mám z toho strach.
Žiaľ, inak to riešiť neviem o 11tej musím byť v KE.

extempore
27. feb 2018

Nastav si to tak, resp. choď s takou časovou rezervou, aby si si mohla robiť častejšie prestávky na hygienu a pod. Nepíšeš, aké veľké detičky máš, aj to je dôležité.

kiks_1
autor
27. feb 2018

@extempore Ahoj, ďakujem. Mám 2 ročnú dcéru a 4 mesačného syna.

extempore
27. feb 2018

Z NMnV je to do KE cca. 5 hodín cesty. Vyrazila by som veľmi skoro ráno, deti ti tak väčšinu cesty prespia. Staršej zober nejaké keksíky na prejedenie, ak nekojíš, vezmi si termosku s prevarenou vodou a mliečko pre malého.

kiks_1
autor
27. feb 2018

@extempore Nie, nekojím. Ja som tiež počítala, že pred 6tou musím vyraziť. Dúfam, že bude všetko o.k. a aj cesta.
Ešte nikdy som na takejto dlhej ceste s nimi sama nebola.

ukulela
27. feb 2018

uff, to su 4 hodiny cesty v idealnom pripade ... aspon hodinu na prestavky ... plus pol hodinu rezervu pre blbe nahody. nie je problem vek, ani cesta, len ten cas ... keby sa to dalo, ja by som to riesila nejakym prenocovanim v KE, teraz je uz neskoro. takto len skoro vstat, vykurit auto, nalozit deti uz aspon do tepleho a dufat, ze este zaspia. najprv poriadne poprykryvat, potom po par km prisposobit teplote v aute ... cestu bude treba prisposobit babatku - nakrmit/prebalit. vsetko mat pre obe deti po ruke. caj, mlieko ak nekojis, daco starsej na prehryznutie. pre starsie ak sa prebavi s knizkou/tabletom, alebo pesnicky do auta, rozpravku ... ale teda vzdy by som sla niekde dnu, resp neviem, ake mate auto, ale vovnutri to asi bez vystupenia nezrealizujes - ma byt mrazivo, pojdes skoro rano ... a hlavne sa aj ty dobre vyspi a davaj pozor. a ked budes unavena, radsej si oddychni. ked aj budes meskat, svet sa nezruti. stastnu cestu. a aj tebe kavu/keks atd 🙂

andrbeata
27. feb 2018

@kiks_1 Ahoj,
presne tak ako Ti radí @extempore , naplánuj si cestu s časovou rezervou. Deti obleč tak, aby si ich mohla po zohriatí auta vyzliecť do autosedačky.
Nezabudni na deku, príp. ak máš zavinovačku do autosedačky, teplú vodu (čaj), mlieko,..... .
Malej zober niečp na zahryznutie, hračku (nie tvrdú a hranatú), zvlhčené utierky, náhradné oblečenie, cumlík, ak používate.
Nestresuj sa, šmýkať by sa nemalo, akurát bude chladno. Radšej pomaly a kľudne, zvládneš to!
Ja s 15 mesačným synom bežne robím Budapešť - RS, min. raz mesačne a dvaja sme zvládli už aj Prahu - RS.
Držím palce!

3009
27. feb 2018

@kiks no ale určite by som si nenechala na takú cestu s tak malými deťmi 5 hodín na cestu, lebo to je tak čistý čas, ktorý potrebuješ cestovať. Nie je leto, takže počítať s nejakými vysokými rýchlosťami nemôžeš a zaručene ti treba s tak malými deťmi robiť prestávky, čo ti zaberie na takú vzdialenosť min. 0,45 min. Ja by som vyrazila minimálne o 1/2 5 a nechala si dostatočnú časovú rezervu, lebo nevieš aká obchádzka alebo čo ťa na ceste môže stretnúť + nútené prestávky. Lebo ak budeš v časovom strese, tak to môže veľmi zle skončiť.

kiks_1
autor
27. feb 2018

Ďakujem, tak nakoniec som sa rozhodla, že pôjdeme fakt skôr. Už teraz som v strese, tak musím mať čas k dobru.

hanka1674
28. feb 2018

Rozhodne by som vyrazila skôr. Tu nejde ani tak o deti, no na ceste sa môže všeličo stať, čo ťa môže zdržať. A tak ti poviem, vezmi všetko, čo uznáš za vhodné. Auto to predsa odveze

ladyanne
2. mar 2018

tiež si myslím že s dieťaťom musíš častejšie stavať a tak a hlavne to chce trpezlivosť

kiks_1
autor
3. mar 2018

Ďakujem vám všetkým. V zdraví a šťastí by sme sa aj vrátili.