Poučovanie od okolia

alena783
16. jún 2021

Ahoj chcem sa len vystazovat. Kolegina ma stále počuje ma 2 deti a ja som prvorodicka stále opakuje veci ako ze šetrím tam kde nemám naráža že kočík bol z bazos. Že kupujem co netreba naráža na monitor dychu... Že dieťa sa narodí flakate lebo som sa spálila vo výstrihu a na pleciach...že mám milnu predstavu keď chcem plienkovat miesto pampers... Prečo si niektorý ľudia myslia ze sú majstrami na všetko. Bola by najradšej ak by som bola stále doma zavretá a nič nerobila ale ved tehotenstvo nieje choroba. V týka mi ze si nedávam pozor na to co jem ale nechápem prečo ved nejem surové mäso ani príliš syru skôr minimum. No proste vraj robím ale ze úplne všetko zlé.

negymama
16. jún 2021

@alena783 "ze dieta sa narodi flakate lebo som sa spalila vo vystrihu"... OMG, to uz je aka primitivna povercivost. jej zvysne rady maju asi podobnu vypovednu hodnotu.

Milej kolegynke vycer zubky a ze "dakujem, ty si si robila so svojim dietatkom ako si chcela a ja si urobim tiez ako JA CHCEM"

vialka1
16. jún 2021

@alena783 ahoj neries a nepripustaj si to. Rob tak ako uznas za vhodne ty. Kazdy je iny a nie kazdy sa moze s tebou zhodovat a tebe to moze byt jedno

hviera81
16. jún 2021

toto nemam rada... skus ju ignorovat, alebo nieco vtipne si vymysli co jej odseknes.
to s tym flakatym dietatom ma inak pobavilo, na to by som jej urcite nieco povedala v zmysle ze ci zavidi

stanulienkat
16. jún 2021

Veď si dospelá, keď jej slušne povieš, myslím si, že pochopí. Miesto sťažovania sa na koníku skús trošku komunikácie s kolegyňou. Ak je to len trochu normálna, myslím, že sa neurazí.

felicita027
16. jún 2021

@alena783 povedala si jej, že jej reči sú ti nepríjemné alebo že sa s ňou o tom jednoducho nechceš baviť tak nech to rešpektuje?

alena783
autor
16. jún 2021

Ďakujem za názory a uznanie že hovorí trochu z cesty. Inak padla aj hladké že keď jej mama rezačka sliepku a kvapka krv na jej nohu počas tehotenstva jej brat ma presne na tom mieste znamienko... Alebo že jej svokra ma na chrbte odtlačok ruky lebo jej mamu niekto tlapol po krížoch a plodu sa ta ruka vyrila do chrbtu..... A k tomu môjmu spáleniu slnkom som argumentovala že gynekológ ma videl spálňu a nepovedal mi ze to ohrozuje plod... Jej reakcia že doktor so pomyslel o mne že som trafená a radšej mi nič nepovedal... Takže asi to všetko len zvelicuje..

elizabet173
16. jún 2021

@alena783 v prvom rade jej nič nehovor, máš polovicu problému vyriešenú. Keď jej nepovieš o kočíku a plienkach, nemá to odkiaľ vedieť. Keby sa aj nabudúce na niečo pýtala, povedz . vieš, bude lepšie, keď ti nepoviem nič, aj tak všetko okomentuješ, každá máme iný názor, bude lepšie, keď si každá necháme ten svoj. Čo sa týka opálenia alebo toho čo zješ, spýtaj sa jej - prečo máš potrebu mi to rozprávať? Pripadám ti nesvojprávna? Som dospelá, nechaj ma žiť si svoj život a robiť si to, čo uznám za vhodné a ty si ži ten svoj. Na takýchto ľudí sa nedá celkom v rukavičkách. Treba im určiť, kde je stopka.

17alexis
16. jún 2021

@alena783 asi sa jej zdoverujes. Prestan s tym a aj ona prestane s poucovanim.

negymama
16. jún 2021

to nie su poucovania a rady, ale trapne hlupe povery . Ze este takym sprostostiam niekto veri, nechapem. Kolegynina mama asi nenosila v tehotenstve pokryvku hlavy v lete, ked je kolegyna taka pripecena. 😲

euka210
16. jún 2021

@alena783 miesaju sa tu povery a rady ktore nemusis pocuvat. Aj ja som kupovala kocik z bazaru, aj som latkovala deti, lebo som bola o tom presvedcena ze to tak chcem. Jedla som skoro vsetko.
Ignoruj ju a nebavte sa o tom, ked ti to vadi.

trixi12
16. jún 2021

kolegyni nič nehovoriť, a ak ti chce takto radiť, tak odporúčam pekne, slušne a s úsmevom poslať do teplých krajín, lebo toto nie je že chce radiť, toto už ozaj tliacha nezmysly. Ono je to do smiechu keď to človek číta, ale počúvať to každý deň s tým, že dotyčná čaká, že sa budem podľa toho riadiť, by som uvažovala či má všetky kolečká tam, kde majú byť.

leskovael
16. jún 2021

Keď ti jej reči vadia - čo úplne chápem, treba jej to povedať. Prečo jej nedáš jasne najavo, že niesi zvedavá na jej poučovanie? Stručne a priamo ju stopnem a vybavená vec..

kitycat
16. jún 2021

@alena783 povedala si jej ako si sa zariadila a ona podala nator. Ked jej nic nepivies, nema co kritizovat

jankapepe
16. jún 2021

@alena783 a prečo jej jednoducho jej názor nevyvratis svojimi argumentmi keď s ním nesuhlasis??

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cacianka
17. jún 2021

Chápem ze si chces s kolegynou pokecat, ved nebudete cely deň pri sebe mlčať alebo furt tliachat o počasí, lebo aj to otočí, ale nauc sa byt asertivna.
Odpalkovat nie ze nevyziadane rady, ale skor fakt blbe trapne a primitivne reči.

zuzumajko
11. júl 2021

Kolegyni by som povedala, nech sa strci. Vanicka pre babo je najlepsia investicia z druhej ruky! Dolezity je az sportiak - dieta v nom bude dlhsie, tam by som asi kupila novy. A monitor dychu? Kamoske zachranil dieta... by som ju kopla! Aj s tymi poverami...

abiamo
11. okt 2021

@alena783 ty vole to mas ci za kolegynu, nepricestovala strojom casu zo stredoveku??? 🤦🏼‍♀️