icon

Detský chirurg - žlčníkové kamene

mam132
26. jan 2015

Dobrý deň. Chcela by som Vás poprosiť, či neviete doporučiť nejakého dobrého lekára - detského chirurga. Dcérke zistili že má žlčové kamene ( má len 2 roky ) a potrebujeme sa poradiť s odborníkom, len u nás v nemocnici (LV) nám povedali že také malé deti oni neriešia :/ . Ďakujem za pomoc

tecko28
•
26. jan 2015

V Nitre dr. Igor Prekop, je to detsky chirurg, ordinuje kazdu stredu

babulka82
•
26. jan 2015

@mam132 to ako važne ma kamienky? ako to zistili??? 😲

zuzka0605
•
26. jan 2015

muzova sesternica to mala ale ona uz ma tusim 12r..robili jej to v PB, robi sa to laparoskopicky a hospitalizacia je kratka..utorok jej to robili, stvrtok isla domov..

mam132
autor
•
26. jan 2015

Len takym malym detom ze vraj nerobia laparoskopicky... ani neviem ci ju vobec budu chciet hned operovat.. Zistili nahodou, mali sme rotavirus, bola v nemocnici a stale ju bolelo brusko tak pre istotu nas poslali na sono... ze vraj to moze sposobovat aj nejaka vrodena metabolicka porucha... mikto nevie :/

tecko28
•
26. jan 2015

kazdopadne ten zlcnik by asi mal ist von, lebo ak sa jej niektory kamen pohne a zatlaci na pankreas a bude z toho pankreatitida, tak to bude uz iny level. Ukrutne bolesti a ak sa pride neskoro moze skoncit na JISKe alebo aj smrtou. Presla som tym nedavno, tak viem o com hovorim.

mirreckall
•
26. jan 2015

v Martine sú výborný detský chirurgovia, našu malú operovali deň po narodení.... a operovali viac krát, treba to konzultovať s poriadnými odborníkmi, vybrať žlčník nie je sranda, a žlčníkové kamene sa môžu tvoriť aj bez zlčníka ďalej...

sweetsuzi
•
10. máj 2017

@zuzka0605
@mirreckall Mame podobny problem, moj 7 rocny syn ma zlcnikove kamene, ale bez priznakov, lejkar nam odporucal zlcnik vybrat, ale rada by som sa poradila este aspon s jednym. Neviem si predstavit ako bude take male dieta zit bez zlcnika. Vam neosporucali rozbijanie kamenov? Ci takym malym detom to nerobia?
A ak maju deticky vybraty zlcnik, nesposobuje to dalsie problemy? Som z toho dost hotova musim povedat ...