Odporúčanie: Detská psychiatrická liečebňa Hraň pre deti s autizmom
Ako rodič by som sa dnes chcela úprimne poďakovať celému personálu Detskej psychiatrickej liečebne v Hrani.
Pred umiestnením syna som mala obrovský strach, hlavne po tom, čo som si prečítala rôzne negatívne skúsenosti na internete. Môj syn je autista a mal sklony ubližovať sebe aj druhým, preto som sa veľmi bála, ako to zvládne.
Začiatky boli naozaj veľmi ťažké a nebolo to jednoduché ani pre neho, ani pre mňa. Dnes je tam už tretí mesiac a môžem povedať, že je ako vymenený. Veľmi sa upokojil a vidím na ňom veľkú zmenu k lepšiemu. ❤️
Chcem preto povzbudiť aj rodičov detí s autizmom, aby sa nebáli vyhľadať pomoc. Z našej skúsenosti sú personál, lekári aj sestričky pripravení pracovať aj s autistickými deťmi a vedia k nim pristupovať. Aj škola, ktorá je súčasťou liečebne, vie pracovať s deťmi so špecifickými potrebami.
Práca s deťmi, ktoré prežívajú náročné psychické obdobie, majú úzkosti, agresivitu, autizmus alebo iné vážne ťažkosti, určite nie je jednoduchá. Každé dieťa je iné a každá skúsenosť môže byť odlišná. Dôležité však je, že cieľom liečby je dieťaťu pomôcť, pochopiť jeho potreby a dať mu šancu cítiť sa lepšie.
Nášmu synovi ste venovali a stále venujete veľa času, starostlivosti a pozornosti. Ďakujeme, že ste mu boli a stále ste oporou v období, ktoré bolo náročné pre neho aj pre celú našu rodinu.
Preto Detskú psychiatrickú liečebňu v Hrani odporúčam aj iným rodičom, ktorí už nevedia, ako svojmu dieťaťu pomôcť. A hlavne rodičom detí s autizmom chcem povedať – nebojte sa požiadať o pomoc a dať svojmu dieťaťu šancu. ❤️
Ďakujeme celému personálu, lekárom, sestričkám, psychológom, terapeutom aj učiteľom za všetko, čo pre nášho syna robíte.
Za našu rodinu vám patrí veľké ĎAKUJEM. ❤️
Vaša práca má obrovský význam, aj keď ju verejnosť nie vždy vidí alebo docení. Prajem vám veľa síl, trpezlivosti a energie, aby ste mohli aj naďalej pomáhať deťom, ktoré vás potrebujú. ❤️
Jasné že sa upokojil keď ho napchali ukludňovákmi 🙄
@viktoriaandrascik Sme spolu v kontakte a Lukáško je spokojný. ❤️ Každé dieťa reaguje na liečbu a prostredie inak. Myslím si, že to pochopí len rodič, ktorý si prechádza ťažkým obdobím a zo všetkých síl sa snaží pomôcť svojmu dieťaťu. Vy vôbec nemáte šajnu, čím si Lukáško prešiel a čo všetko sme ako rodina prežívali. Preto nie je fér ho súdiť ani písať takéto negatívne komentáre. Každý príbeh je iný a to, čo pomohlo môjmu synovi, nemusí byť rovnaké pre iné dieťa. Prosím, nesúďte niečo, o čom nič neviete. Takéto komentáre sa vôbec nehodia. 🙏❤️
@viktoriaandrascik a čo iné robiť ak ma sklony si ubližovať alebo druhým?
@viktoriaandrascik a čo iné robiť ak ma sklony si ubližovať alebo druhým?
@anickaaa6aaa však v poriadku, ja som za medikamentóznu liečbu, ale toto je čistá snaha vykresliť Hraň ako niečo čo nie. Každý súdny človek (ktorý sa z nejakého dôvodu touto liečebňou zaoberal) vie ako to tam funguje a aké kauzy boli spojené s touto liečebňou.
@anickaaa6aaa však v poriadku, ja som za medikamentóznu liečbu, ale toto je čistá snaha vykresliť Hraň ako niečo čo nie. Každý súdny človek (ktorý sa z nejakého dôvodu touto liečebňou zaoberal) vie ako to tam funguje a aké kauzy boli spojené s touto liečebňou.
@viktoriaandrascik Rozumiem, že máte na liečebňu svoj názor a nikto vám ho neberie. Ja však hovorím o svojej osobnej skúsenosti ako mama. Lukáško si prešiel veľmi ťažkým obdobím a ja som ako jeho mama videla, čo mu pomohlo a aký posun urobil. Aj po medicínskej stránke sa mu uľavilo a hlavne je spokojný. Sme spolu v kontakte a cítim z neho, že je pokojnejší. ❤️
Úprimne, ani nám ako rodičom nebolo ľahké dať dieťa do liečebne a vôbec nám to nebolo príjemné. Keby som vedela, ako mu pomôcť inak, urobila by som to. Lenže v tej chvíli išlo predovšetkým o jeho bezpečie, ale aj o bezpečie jeho spolužiakov a ľudí okolo neho. Ako mama som musela urobiť rozhodnutie, o ktorom som verila, že je pre neho v tej chvíli najlepšie.
Nehovorím, že Hraň je ideálna pre každé dieťa ani že každý rodič musí mať rovnakú skúsenosť. Ale rovnako nie je fér tvrdiť, že moja pozitívna skúsenosť je „čistá snaha vykresliť Hraň ako niečo, čím nie je“. Každé dieťa je iné a každý príbeh je iný.
Vy máte svoju skúsenosť, ja mám svoju. Prosím preto o rešpekt k tomu, čo sme ako rodina prežili. Nikto, kto nepozná celý náš príbeh, nemá právo súdiť, prečo som sa rozhodla práve takto. 🙏❤️