icon

Tipy na najlepšieho detského urológa. Zúfalá matka hľadá pomoc!

sisi2212
Dnes o 09:21

Viete mi z vlastnej skúsenosti niekto poradiť top detského urológa, ktorý reálne aj vyšetrí, vypočuje, rieši, zamýšľa sa? Som už zúfalá, som z menšieho mesta, syn 6 rokov, už dva mesiace často ciká alebo teda má nutkanie na častejšie cikanie. Začalo to z ničoho nič, nenápadne, namiesto 6-7 cikaní denne to bolo 10 -12 cikaní denne. Po týždni a pol z toho bolo cikanie aj každých 5 minút, aj keď nebolo čo, iba kvapka, ale išiel, lebo sa mu chce pocitovo. Pediatrička nám na naše naliehanie vyšetrila základný moč (leukocyty, baktérie, atď) a základné krvi (cukor, obličkové a pečeňové parametre, lymfocyty a tak). Toto všetko vyšlo ok a viac nás v podstate odmietla riešiť, nič nám nedala, jediné odporučila urológa. To, že urológ detský najbližší termín za mesiac a pol nezáujem, proste nech ciká 50x denne, však čo. Ja z toho zúfalá, do plaču, lebo však syn zrazu nemôže chodiť na krúžky, v škôlke ma na to upozorňuje učiteľka, lebo však je to obmedzujúce chodiť zrazu každých 5 minút na toaletu a liečba žiadna. Tvrdí, že ho nič nebolí, nepáli, nesvrbí, len ho dráždi na cikanie, pocit, chce sa mi. Užíval rôzne prírodné veci - D manoza, Kapucínka, vitamíny, nič. Dala som mu sama vyšetriť aj kultiváciu na baktérie ako samoplatca, kde mu vyšiel pozitívny Enterokokus 10 na tretiu, čo tam popísali, ako už signifikantné, aj keď nie drastické, ale nemá v moči, čo robiť. Cez inú pediatričku na 7 dní nasadený Megamox Duo, počas ktorého sa stav výrazne zlepšil, aj keď nie do stavu normy, ale zlepšil, čo vyhodnotili aj učiteľky v škôlke a podobne - z toho mi vychádza, že atb tam na niečo zaberali. Problém nastal, že tri dni po doužívaní sa zasa začal stav zhoršovať a zasa sa frekvencia pocitu na cikanie začala zvyšovať a mne je každý deň do plaču, lebo ešte mesiac mám čakať na urológiu termín, dieťa zasa obmedzené na totálku. Pediatričku to nezaujíma, jediné jej slovo smer urológ, to ona riešiť nebude. A moja jediná šanca je sa dostať k urológovi, ktorý reálne bude mať prístup lekára a nie ako pediater, ktorému to je jedno, že dieťa má takýto problém na dennej báze. Takže ak tu je nejaký lekár alebo rodič s podobnou skúsenosťou, ktorý by mi vedel poradiť, budem vďačná! Ďakujem

Strana
z2
sisa_s
Dnes o 09:23

Skus tohto lekara, odvsadial pocuvam, aky je dobry, osobnu skusenost nemam, ale termin velmi skoro, len sa plati 🙂
https://www.topdoktor.sk/doktor/detsky-urolog/b...
(Hadam mas vymenny listok)

sisi2212
autor
Dnes o 09:24
@sisa_s

Skus tohto lekara, odvsadial pocuvam, aky je dobry, osobnu skusenost nemam, ale termin velmi skoro, len sa plati 🙂
https://www.topdoktor.sk/doktor/detsky-urolog/b...
(Hadam mas vymenny listok)

@sisa_s ďakujem, skúsim to pozrieť, reálne už neviem čo, vlastne len doma čakám čakám a nič sa ani neskúša, je mi z toho zle

lucka_ke
Dnes o 09:28

zavolaj ešte raz tam kde ste objednaní a povedz, že pôjdeš ako samoplatca nech vás zoberú ihneď, ja som tak riešila muža keď mal obrovské problémy a nechceli mu urobiť vyšetrenie, keď sme povedali že samoplatca tak na druhý deň mal termín

sisi2212
autor
Dnes o 09:31
@lucka_ke

zavolaj ešte raz tam kde ste objednaní a povedz, že pôjdeš ako samoplatca nech vás zoberú ihneď, ja som tak riešila muža keď mal obrovské problémy a nechceli mu urobiť vyšetrenie, keď sme povedali že samoplatca tak na druhý deň mal termín

@lucka_ke toto práve máme ako samoplatci a už zaplatené dopredu, aj tak boli také termíny, skôr mám nervy, aby som čakala na niečo efektívne, že aby to malo efekt, keď mám toľko čakať a nebol to lekár ako náš pediater, že žiadne vyšetrenie, žiadne lieky a nevieme

zdenka11081983
Dnes o 09:35

@sisi2212 a co mrle?

tenerifka
Dnes o 09:35

@sisi2212 a ako syn funguje v noci? Dokaze zaspat a spat bez nutnosti ist na wc?

lucka_ke
Dnes o 09:36

och tak to je nepríjemné, skús toho dr. čo ti písala sisa_s vyššie, držím palce nech to dobre dopadne, ono zápaly močového mechúra sa zvyknú vracať a ťažko sa toho zbavuje, niekedy treba dlhšie preliečenie antibiotikami
neboli ste niekde v termálnej vode sa kúpať?

sisi2212
autor
@zdenka11081983

@sisi2212 a co mrle?

@zdenka11081983 aj to sme už skusili, dali sme Vermox dva tyzdne dozadu a stale ciká a má ten pocit, teraz budem po 2 tyzdnoch opakovať dávku

sisi2212
autor
@tenerifka

@sisi2212 a ako syn funguje v noci? Dokaze zaspat a spat bez nutnosti ist na wc?

@tenerifka v noci vydrží, ale budí sa o dost skorej ako vstávaval s tym, že už sa mu chce čurat, cca o 6 ráno vstane a potom už nejde spať

sisi2212
autor
Dnes o 09:37
@lucka_ke

och tak to je nepríjemné, skús toho dr. čo ti písala sisa_s vyššie, držím palce nech to dobre dopadne, ono zápaly močového mechúra sa zvyknú vracať a ťažko sa toho zbavuje, niekedy treba dlhšie preliečenie antibiotikami
neboli ste niekde v termálnej vode sa kúpať?

@lucka_ke teraz sme práve neboli, ešte ku koncu roka, ale teraz nie .... však mne to tak príde, že ako keby asi tie atb trebalo možno dlhšie, ale mam cakat dva mesiace pomaly, lebo nasa lekarka mu atb nedá, a to neviem, či mu ich da ten urolog hneď, čiže zufalstvo

tenerifka
Dnes o 09:41
@sisi2212

@tenerifka v noci vydrží, ale budí sa o dost skorej ako vstávaval s tym, že už sa mu chce čurat, cca o 6 ráno vstane a potom už nejde spať

@sisi2212 ak v noci spi celu noc, ak su vysledky kultivacie negativne, ak je crp nizke, ak nema horucku, nechutenstvo a prospieva.... Zamerala by som sa aj na moznost, ze to ma inu pricinu, deti objavuju svoje telo a zistuju, ze je vela veci prijemnych..... Mozno to nebude vas pripad, ale zobrala by som do uvahy aj toto.

sisi2212
autor
Dnes o 09:44
@tenerifka

@sisi2212 ak v noci spi celu noc, ak su vysledky kultivacie negativne, ak je crp nizke, ak nema horucku, nechutenstvo a prospieva.... Zamerala by som sa aj na moznost, ze to ma inu pricinu, deti objavuju svoje telo a zistuju, ze je vela veci prijemnych..... Mozno to nebude vas pripad, ale zobrala by som do uvahy aj toto.

@tenerifka no lenze ako je teda mozne ze ten tyzden ci uzival atb sa to vyrazne zlepsilo? Ze akurat na ten tyzden ked uzival atb to prestal zistovat? Toto mi tam prave nezapada.

lucka_ke
Dnes o 09:45

kultivácia nebola negatívna, ak po ATB nastalo zlepšenie tak tam baktéria je a treba to riešiť

zdenka11081983
Dnes o 09:46
@sisi2212

@zdenka11081983 aj to sme už skusili, dali sme Vermox dva tyzdne dozadu a stale ciká a má ten pocit, teraz budem po 2 tyzdnoch opakovať dávku

@sisi2212 niekedy keď na dávka nestačí. Spravila by som zlepy 3 dní po sebe a zaniesla k doktorke.

sisi2212
autor
Dnes o 09:47
@zdenka11081983

@sisi2212 niekedy keď na dávka nestačí. Spravila by som zlepy 3 dní po sebe a zaniesla k doktorke.

@zdenka11081983 teraz ma po dvoch tyzdnoch brat tu druhu davku, ta by uz mala pomoct? Ak by to bolo aj tymto nahodou?

tenerifka
Dnes o 09:48
@sisi2212

@tenerifka no lenze ako je teda mozne ze ten tyzden ci uzival atb sa to vyrazne zlepsilo? Ze akurat na ten tyzden ked uzival atb to prestal zistovat? Toto mi tam prave nezapada.

@sisi2212 ano, to je zahada.... Daj mu urobit rovnaku kultivaciu ako tu, kde vysiel ten enterokokus-ako samoplatca. Ine sa asi nateraz neda.....

sisi2212
autor
Dnes o 09:49
@tenerifka

@sisi2212 ano, to je zahada.... Daj mu urobit rovnaku kultivaciu ako tu, kde vysiel ten enterokokus-ako samoplatca. Ine sa asi nateraz neda.....

@tenerifka ano, zajtra idem akurat dat, aby sim videla, či to tam stale bude, to iste

tenerifka
Dnes o 09:50
@sisi2212

@tenerifka ano, zajtra idem akurat dat, aby sim videla, či to tam stale bude, to iste

@sisi2212 ak vyjde pozitivny, pravdepodobne bude treba atb na dlhsiu dobu

oslo1
Dnes o 09:56

Tu kultivaciu na moc Tu mala dat Dr automatically. My to uz normalne naberame, aj ked vysrtrenie dipstick je negative
Ak ma syn po dobrati ATB stale problemy, tak zas nabrat kultivaciu. S cim ma casa lekarka problem?

sisi2212
autor
Dnes o 09:57
@oslo1

Tu kultivaciu na moc Tu mala dat Dr automatically. My to uz normalne naberame, aj ked vysrtrenie dipstick je negative
Ak ma syn po dobrati ATB stale problemy, tak zas nabrat kultivaciu. S cim ma casa lekarka problem?

@oslo1 ja neviem s čím má problém, ju to asi obťažuje alebo čo, lebo si musím vyšetrenia pýtať a prosiť .... presne to, že veľakrát aj keď základ vyjde ok, tak baktéria vyjde, a to nedala vyšetriť, tak som si dala sama, dám si zasa zajtra

adri266
Dnes o 09:59
@sisi2212

@sisi2212 Ak ma vsetky vysledky ok, zvazila by som aj psychicky rozmer. Dcera to mala ako tik. Predtym zmurkala a potom jeden cas mala castu potrebu na mocenie. Vsetky vysledky ok, takze podla mna to tiez bol iba tik. Preslo to samo. Zvaz aj tuto moznost.

luciferka93
Dnes o 10:02

@sisi2212 a co hyperaktívny mechúr? Nikto neriešil túto možnosť? Pripadne zbierali ste 24h moč, hladina kyseliny močovej? 🙄

oslo1
Dnes o 10:03

Dajte urobit aj vyter z mocovej trubice.
Plus, ked pojdete k urologovi, tak urobit urodinamiku a scan mocoveho mechura po vyprazdneni.

roja01
Dnes o 10:04

@sisi2212 , ja si pamatam, ze moj polrocny pri zistenej neviem akej bakterii v moci dostal uzivat Biseptol, ktory mu zabral. Myslim, ze toto liecivo sa pri mocovych infekciach pouziva castejsie ako atb.

sisi2212
autor
Dnes o 10:07
@adri266

@sisi2212 Ak ma vsetky vysledky ok, zvazila by som aj psychicky rozmer. Dcera to mala ako tik. Predtym zmurkala a potom jeden cas mala castu potrebu na mocenie. Vsetky vysledky ok, takze podla mna to tiez bol iba tik. Preslo to samo. Zvaz aj tuto moznost.

@adri266 ja by som ju aj zvážila, keby tam nebol ten Enterokokus a záhadne zlepšenie po dobu užívania ATB.

sisi2212
autor
Dnes o 10:07
@luciferka93

@sisi2212 a co hyperaktívny mechúr? Nikto neriešil túto možnosť? Pripadne zbierali ste 24h moč, hladina kyseliny močovej? 🙄

@luciferka93 nezbierali, k urologovi ešte len ideme a pediatricka nic taketo neriesila

sisi2212
autor
Dnes o 10:09
@oslo1

Dajte urobit aj vyter z mocovej trubice.
Plus, ked pojdete k urologovi, tak urobit urodinamiku a scan mocoveho mechura po vyprazdneni.

@oslo1 ano, budem tam asi apelovať na všetko, len dufam, ze to nebude zasa lekar, ktory povie, ze nic netreba vysetrovat, lebo ho to bude obtazovat

oslo1
Dnes o 10:12

este ma napadlo, len 30% vysledkov z mikrobiologia/kultivacia/senzitivita je spravnych. Zvysok je nespravny, takze aj keby teraz vysledky synovi dosli ze je vsetko ok a stale ma problemy, tak opakovat odber mocu.
100 % vysledok je iba pri odbere CSF (mozgovo miesny tekutina), tam je to vzdy 100 %.

Drzim palce

sisi2212
autor
Dnes o 10:13
@oslo1

este ma napadlo, len 30% vysledkov z mikrobiologia/kultivacia/senzitivita je spravnych. Zvysok je nespravny, takze aj keby teraz vysledky synovi dosli ze je vsetko ok a stale ma problemy, tak opakovat odber mocu.
100 % vysledok je iba pri odbere CSF (mozgovo miesny tekutina), tam je to vzdy 100 %.

Drzim palce

@oslo1 ďakujem, dám keď tak zasa kultiváciu, však to je ešte najmenej, že mu to dám vyšetriť, keď je taká možnosť

lucka_ke
Dnes o 10:28

vypije urologický čaj? kým sa dostanete k dr. skús mu dávať pravidelne piť

Strana
z2