icon

Tipy na najlepšieho detského urológa. Zúfalá matka hľadá pomoc!

sisi2212
Dnes o 09:21

Viete mi z vlastnej skúsenosti niekto poradiť top detského urológa, ktorý reálne aj vyšetrí, vypočuje, rieši, zamýšľa sa? Som už zúfalá, som z menšieho mesta, syn 6 rokov, už dva mesiace často ciká alebo teda má nutkanie na častejšie cikanie. Začalo to z ničoho nič, nenápadne, namiesto 6-7 cikaní denne to bolo 10 -12 cikaní denne. Po týždni a pol z toho bolo cikanie aj každých 5 minút, aj keď nebolo čo, iba kvapka, ale išiel, lebo sa mu chce pocitovo. Pediatrička nám na naše naliehanie vyšetrila základný moč (leukocyty, baktérie, atď) a základné krvi (cukor, obličkové a pečeňové parametre, lymfocyty a tak). Toto všetko vyšlo ok a viac nás v podstate odmietla riešiť, nič nám nedala, jediné odporučila urológa. To, že urológ detský najbližší termín za mesiac a pol nezáujem, proste nech ciká 50x denne, však čo. Ja z toho zúfalá, do plaču, lebo však syn zrazu nemôže chodiť na krúžky, v škôlke ma na to upozorňuje učiteľka, lebo však je to obmedzujúce chodiť zrazu každých 5 minút na toaletu a liečba žiadna. Tvrdí, že ho nič nebolí, nepáli, nesvrbí, len ho dráždi na cikanie, pocit, chce sa mi. Užíval rôzne prírodné veci - D manoza, Kapucínka, vitamíny, nič. Dala som mu sama vyšetriť aj kultiváciu na baktérie ako samoplatca, kde mu vyšiel pozitívny Enterokokus 10 na tretiu, čo tam popísali, ako už signifikantné, aj keď nie drastické, ale nemá v moči, čo robiť. Cez inú pediatričku na 7 dní nasadený Megamox Duo, počas ktorého sa stav výrazne zlepšil, aj keď nie do stavu normy, ale zlepšil, čo vyhodnotili aj učiteľky v škôlke a podobne - z toho mi vychádza, že atb tam na niečo zaberali. Problém nastal, že tri dni po doužívaní sa zasa začal stav zhoršovať a zasa sa frekvencia pocitu na cikanie začala zvyšovať a mne je každý deň do plaču, lebo ešte mesiac mám čakať na urológiu termín, dieťa zasa obmedzené na totálku. Pediatričku to nezaujíma, jediné jej slovo smer urológ, to ona riešiť nebude. A moja jediná šanca je sa dostať k urológovi, ktorý reálne bude mať prístup lekára a nie ako pediater, ktorému to je jedno, že dieťa má takýto problém na dennej báze. Takže ak tu je nejaký lekár alebo rodič s podobnou skúsenosťou, ktorý by mi vedel poradiť, budem vďačná! Ďakujem

Strana
z2
sisi2212
autor
Dnes o 10:31
@lucka_ke

vypije urologický čaj? kým sa dostanete k dr. skús mu dávať pravidelne piť

@lucka_ke pije vsetko, po nejakom čaji alebo niečom inom ako voda začne cikat este castejsie

luciferka93
Dnes o 12:10
@sisi2212

@luciferka93 nezbierali, k urologovi ešte len ideme a pediatricka nic taketo neriesila

@sisi2212 zaujímavé, my sme zbierali a len doniesli vzorku, ona poslala do labaku, záleží asi od doktora🙄

sisi2212
autor
Dnes o 12:14
@luciferka93

@sisi2212 zaujímavé, my sme zbierali a len doniesli vzorku, ona poslala do labaku, záleží asi od doktora🙄

@luciferka93 však to, že našej sa nechce asi nič …. Idealne nic nevysetrit, nemas ziadne vysledky, neni co leicit tym padom

anonym_e7d1e0
Dnes o 12:32

@sisi2212 dráždivý močový mechúr to môže byť.

anonym_b59d86
Dnes o 13:26

Neviem ti poradiť ale veľmi vam drzim palce,nech čím skôr sa to vyrieši
Musí to byt extrémne nepríjemné

sisi2212
autor
Dnes o 13:40
@anonym_e7d1e0

@sisi2212 dráždivý močový mechúr to môže byť.

@anonym_e7d1e0 moze ale aj na ten sa asi nieco dava, nemoze lekar nechat dieta tak, ze nemoze fungovat

sisi2212
autor
Dnes o 13:41
@anonym_b59d86

Neviem ti poradiť ale veľmi vam drzim palce,nech čím skôr sa to vyrieši
Musí to byt extrémne nepríjemné

@anonym_b59d86 ano, je to velmi neprijemne, hlavne pre to jeho fungovanie, ked mu vlastne inak nic neni, toto z nicoho nic zacalo a nikto to taku dobu neriesi, iba ja ale sama bez lekara toho vela nevysetrim a nepoliecim

hanaxxx
Dnes o 14:01

Mozes ho zobrat aj na sono mocoveho mechura a obliciek. To vam spravia hocikde na sone za poplatok, aj bez odporucenia.

sisi2212
autor
Dnes o 14:42
@hanaxxx

Mozes ho zobrat aj na sono mocoveho mechura a obliciek. To vam spravia hocikde na sone za poplatok, aj bez odporucenia.

@hanaxxx to uz mame, to je v poriadku

martul
Dnes o 15:07
@sisi2212

@oslo1 ďakujem, dám keď tak zasa kultiváciu, však to je ešte najmenej, že mu to dám vyšetriť, keď je taká možnosť

@sisi2212 https://www.kovacicbernat.sk/

Neviem z akého si okresu ale toto je úžasný doktor, vynikajúci odborník, taký pohoďák, môjho syna operoval, syn vrieskal u každého doktora, s týmto boli kamoši

anonym_f36c54
Dnes o 15:19

@sisi2212 A nemôže to mať psychického pôvodu? Ja by som možno skúsila v lekárni kúpiť nejaké detské vitamíny napr. Marťankov a povedať mu že sú to liečiky, aby nechodil tak často na wc. A ešte ho skúsiť odpútať, ak bude chcieť ísť na wc, že ešte niečo nakresliť alebo pomôcť spraviť. Skúšať zväčšovať intervaly, kým pôjdete na ďalšie vyšetrenia. Držím palce až to čo najskôr vyriešite.

sisi2212
autor
Dnes o 15:52
@anonym_f36c54

@sisi2212 A nemôže to mať psychického pôvodu? Ja by som možno skúsila v lekárni kúpiť nejaké detské vitamíny napr. Marťankov a povedať mu že sú to liečiky, aby nechodil tak často na wc. A ešte ho skúsiť odpútať, ak bude chcieť ísť na wc, že ešte niečo nakresliť alebo pomôcť spraviť. Skúšať zväčšovať intervaly, kým pôjdete na ďalšie vyšetrenia. Držím palce až to čo najskôr vyriešite.

@anonym_f36c54 ano, zvazila by som, keby nemal tu bakteriu v moci a pocas uzivania atb problem zrazu prestal, ale skusali sme za tento mesiac a pol co sa to deje uz aj vitaminy vsetko

anonym_9a71bf
Dnes o 20:45

Veľmi dobre na močové cesty zaberá čaj Zlatobyľ obyčajná

anonym_9a71bf
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2