icon

Ako overiť dôveryhodnosť zbierok na Donio?

10. júl 2026

Dobry večer, prispievate na Donio? Rada by som aj ja niečo prispela, ale ako mam vedieť, že to nie je podvod?
Hlavne ma zaujíma, či reálne pomohli tie liečby, na ktoré sa zbierajú peniaze? Častokrát sú to desaťtisíce až statisice. Ako sa to dá zistiť? Proste ma zaujíma celý ten systém, tak možno tu niekto vie ako funguje..

anonym_e92e62
10. júl 2026

@anonym_autor nie neprispievam ani tu ak niekto pýta

maca1984
10. júl 2026

Prispievam, ale preverujem si to.
Na žiadne sprostosti ako aj tu boli zbierky cez donio typu na bicykel a letenku kamsi do riti nie.
Prispeli sme napr. u nás v obci zhorel dom .
Prispeli sme na delfínoterapiu v Egypte, na liečbu v Adeli centre . Overujeme si kam , na čo prispejeme

anonym_c2722b
10. júl 2026

@anonym_autor na donio som videla toľko zbierok pre lenivcov že až.
Za seba ako matku onkopacientky, môžem napísať že vďaka pomoci dobrého anjela a svetelka nádeje sa moje dieťa uzdravilo, našiel sa lekár zo zahraničia ktorý operoval veľký špecifický nádor od ktorého naši lekári dávali ruky preč, pomohli aby som mohla byť s dieťaťom v nemocnici počas celej liečby.

anonym_6f3748
10. júl 2026

Neverim a neprispievam.

anonym_2ebd62
10. júl 2026

@anonym_autor Ak už chceš prispieť, tak len tomu, koho osobne poznáš, z blízkeho okolia a podobne. Donio je samý podvod. To dám radšej peniaze na útulok pre zvieratá ako lenivcom a darmožráčom, co sú tam.

anonym_951bd9
10. júl 2026

V skratke, my sme mali zbierku pre dcéru na Donio a pomohlo nám to. Vdaka dobrým ľuďom mohla ísť moja dcéra (onkopacient) na operáciu do zahraničia, keďže to poisťovňa odmietla uhradiť. Všetko sme museli zdokladovať pred zbierkou aj po zbierke.

anonym_b7c8a1
10. júl 2026

@anonym_autor kolegyňa mala zbierku pre syna ale viem že tam bol aj istý pán pochybnej minulosti a morálky.. ideálne by bolo ak by si prispela niekam čo buď poznáš alebo sleduješ (napr útulky)

vkatush
10. júl 2026

Z blízkeho okolia som mala 3 ľudí na donio. Bohužiaľ, jednému už nestihla zbierka pomôcť, peniaze šli na pohreb. Ďalším dvom veľmi pomohli, aj keď majú pred sebou dlhú cestu, resp celý (snáď dlhý) život odkázaný na liečby.

Podporujem len tie, ktoré poznám.

anonym_f5d362
10. júl 2026
@maca1984

Prispievam, ale preverujem si to.
Na žiadne sprostosti ako aj tu boli zbierky cez donio typu na bicykel a letenku kamsi do riti nie.
Prispeli sme napr. u nás v obci zhorel dom .
Prispeli sme na delfínoterapiu v Egypte, na liečbu v Adeli centre . Overujeme si kam , na čo prispejeme

@maca1984 Akurat, ze tie delfinoterapie su vyhadzovanie penazi😏 to si ich rovno na ten bicykel mohla poslat🙃

maca1984
10. júl 2026
@anonym_f5d362

@maca1984 Akurat, ze tie delfinoterapie su vyhadzovanie penazi😏 to si ich rovno na ten bicykel mohla poslat🙃

@anonym_f5d362 máme v rodine niekoho komu tie delfínoterapie predstav si, pomohli.
Samozrejme že to nemusí pomôcť každému, ale sú to naše peniaze a my sa rozhodujeme komu prispejeme.

zuzanaete
10. júl 2026

Prispievam bud iba cez organizacie, ktorym verim alebo ak je nejaky pripad medializovany a je iste, ze nejde o podvod.

rozculena
10. júl 2026

cez Donio nie.Prispievam inak.