Liečebný pobyt pre 13-ročného Lukáška so ZŤP
https://www.ludialudom.sk/vyzvy/17294
Dobrý deň,
Som mama 13 ročného syna Lukáška so ZŤP. Lukáško má viacero diagnóz, v skratke vrodená porucha na mozgu, genetický syndróm, ktorý postihuje okrem iného aj metabolizmus. ADHD, porucha reči a sluchu, Neuro-vyvojove abnormality. Lukáško potrebuje kyslíkovu terapiu CPAP prístrojom. Môj príjem tvorí Príspevok na opatrovanie, Prídavok na dieťa, súdom určené výživné je 90 eur, exekútor posiela ako zrážku výživného no nepravidelne. Biologický otec sa nijako nezaujíma.Mám vysoké výdavky súvisiace so starostlivosťou o syna Lukáška so ZŤP. Rodičom samozrejme prispievam na nájom, chod domácnosti.
12.09. nastupujeme do kúpeľov na 3 týždne na kúpeľnú liečbu. Žiaľ kúpele neposkytujú žiadnu zľavu pre sprievodcu ZŤP detí aj keď má dieťa preukaz ZŤP-S. Doplatky majú byť v hodnote okolo 1000 eur. Žiaľ z Príspevku na opatrovanie si nemôžem dovoliť zaplatiť tak vysokú sumu. Preto prosím o finančnú pomoc.
Máš tam chybu : "pobyt na 2 - 3 noci alebo víkendový pobyt stojí cca. 1000 eur"
@hiro nemám žiadnu chybu, píšem, že ideme na 3 týždne na kúpeľnú liečbu, nie je víkendový pobyt ani 2-3 noci
@hiro tu je predvolanie na kúpeľnú liečbu. A prosím čítajte z porozumením.
Áno ja- sprievodca, zdravotná poisťovňa schválila no hradia 7 eur/deň no poplatky sú vyššie. Keď chodíme na kúpeľnú liečbu vždy doplácam okolo 1000 eur + bude treba nejakú hotovosť aj tam + cestovné náklady
@hiro tu je predvolanie na kúpeľnú liečbu. A prosím čítajte z porozumením.
Áno ja- sprievodca, zdravotná poisťovňa schválila no hradia 7 eur/deň no poplatky sú vyššie. Keď chodíme na kúpeľnú liečbu vždy doplácam okolo 1000 eur + bude treba nejakú hotovosť aj tam + cestovné náklady
@lenicka2506 ja tam čítam, že si sprievodca, schválený ZP, čiže nie si samoplatca. CPAP prístroj neslúži na kyslikovu terapiu. Ten mu chces kúpiť domov? Vieš, načo ten prístroj slúži?
@lenicka2506 ja tam čítam, že si sprievodca, schválený ZP, čiže nie si samoplatca. CPAP prístroj neslúži na kyslikovu terapiu. Ten mu chces kúpiť domov? Vieš, načo ten prístroj slúži?
@aurelia2000 CPAP prístroj má syn predpísaný od plucneho lekára po prekonaní RSV vírusu, ktorý mal v kombinácii so zápalom pľúc. Má ho na predpis.
Tak či tak len za ubytovanie sprievodu 66€ na noc na spoločnej izbe bez procedúr je to drahý špás.
@hiro výzva sa už nedala upraviť. Tie 2 noci bol krátky liečebný pobyt v kúpeľoch Turčianske Teplice, ako samoplatci. Teraz sa jedná o klasickú kúpeľnú liečbu.
Áno sprievodca je schválený poisťovňov no poisťovňa za mňa hradi 7 eur/ deň čo nepokryva ani ubytovanie
Tak či tak len za ubytovanie sprievodu 66€ na noc na spoločnej izbe bez procedúr je to drahý špás.
@hiro túto aktualizáciu nižšie vo výzve ste si asi nevšimli.
@aurelia2000 CPAP prístroj má syn predpísaný od plucneho lekára po prekonaní RSV vírusu, ktorý mal v kombinácii so zápalom pľúc. Má ho na predpis.
@lenicka2506 Áno, teraz mi to dáva zmysel. Potrebuje ho mať doma počas spánku, však? A teda poisťovňa ho nezaplatila celý či ako?
Na ten pobyt si doplacas koľko na deň
@lenicka2506 Áno, teraz mi to dáva zmysel. Potrebuje ho mať doma počas spánku, však? A teda poisťovňa ho nezaplatila celý či ako?
@aurelia2000 prišlo mi v predvolaní, že 572 eur za mňa ako sprievodcu za ubytovanie + ďalšie doplnky za liečbu syna. Máme to schválené na Áčko no doplatky sú aj tak.
A CPAP prístroj mám aj na, taktiež na noc pre spánkoveho hypopnoe/ apnoe ťažkého stupňa
@aurelia2000 ubytovanie máme v sektore Limba, ten v cenníku nie je. A CPAP hradí poisťovňa prenájom každý mesiac
Ona to myslela tak, že keby išli ako samoplatcovia, tak by to bolo takéto drahé. Im to schvalila poisťovňa, no aj tak potrebuje dosť doplatiť. Fakt je ten, že aj nejaké vreckové musí mať.
@aurelia2000 strava sa platí zvlášť.
Ona to myslela tak, že keby išli ako samoplatcovia, tak by to bolo takéto drahé. Im to schvalila poisťovňa, no aj tak potrebuje dosť doplatiť. Fakt je ten, že aj nejaké vreckové musí mať.
@aurelia2000 to čo je napísané vo výzve čo zvýraznil @hiro tak to bolo v júli. Lukáško chcel veľmi ísť do Turčianskych Teplic aby mal aspoň niečo z prázdnin. Pre vysoké výdavky, jednak strava, terapie, ktoré syn potrebuje, lieky ktoré užíva som si nemohla dovoliť zaplatiť ten krátky liečebný pobyt. Nakoniec sme na to mali príspevok od Nadácie
@anonym_6170ab ďakujem. Tam to mám celé rozpísané. Nepodarilo sa mi obnoviť konto , preto som si založila druhé. Čo sa týka zdravotného stavu oboch všetko viem doložit podľa lekárskych správ, ktoré má portál www.ludialudom.sk ku dispozícii, inak by výzvu vôbec nezverejnili. Áno v lete som riešila, že Lukáško chcel ísť aspoň na krátky pobyt, kde by mal aj procedúry.
Teraz to je klasická kúpeľná liečba. Návrh nám predtým zamietli, teraz na výnimku schválili, máme vyjadrenie priamo z kúpeľov, že súhlasia z liečením Lukáška keďže to potrebuje.
@lenicka2506 Ak ti nevadí, že by som ti pár Eur poslala priamo na tvoj účet, tak mi pošli číslo účtu do IP.
@hiro Teraz je rad na tebe. Po toľkých príspevkoch, vysvetleniach, vidíš predvolanie, cenník, žiadosť, dúfam že prispeješ. Je to drahý špás, nebuď škrob.
@hiro Teraz je rad na tebe. Po toľkých príspevkoch, vysvetleniach, vidíš predvolanie, cenník, žiadosť, dúfam že prispeješ. Je to drahý špás, nebuď škrob.
@loliki z Príspevku na opatrovanie platím mesačne 300 eur terapie, ktoré syn potrebuje, 150 eur prispievam na byt. Na stravu a hygienické potreby mesačne vyše 500 eur. Mám odložených zatiaľ takmer 500 eur na doplatky za kúpeľnú liečbu.
A nie som škrob, žiaľ o syna sa starám sama, rodičia na dôchodku
@aurelia2000 písala som , že sa mi nepodarilo obnoviť staré konto keďže mail cez ktorý som sa registrovala bol zrušený. Preto som sa registrovala znova.
Čo sa týka výzvy na Ľudia ľuďom od 10. apríla 2025 do augusta 2025 sa vyzbieralo 100 eur. Žiaľ zdravotný stav syna sa nijako nezlepší ani sa zázračne nevyliečil.
Prečo hneď idete človeka odsudzovať?
@lenicka2506 Ak ti nevadí, že by som ti pár Eur poslala priamo na tvoj účet, tak mi pošli číslo účtu do IP.
@sovica dobrý deň, skutočne by ste boli ochotná nám pomôcť? Keď tak Vám pošlem do súkromnej správy
@sovica dobrý deň, skutočne by ste boli ochotná nám pomôcť? Keď tak Vám pošlem do súkromnej správy
@lenicka2506 Jasné, že ti prispejem, kľudne mi napíš správu do IP a pošli číslo účtu.
Veľmi málo sa zatiaľ vyzbieralo a to si vôbec nechcela veľa. Dala si výzvu aj na Facebook a Instagram? Popros kamarátky, známych a susedov, ktorí ťa poznajú, nech tú výzvu zdieľajú.
Som si vedomá toho, že ľudia v dnešnej dobe šetria, kde sa dá, málokto má na rozdávanie. Ale keby ti tam ľudia prispievali aj po malých čiastkach - 1-2€ (pozerám, že je tam uvedená aj "iná suma", čiže nemusia prispievať vysoké čiastky), tak by sa to mohlo veľmi rýchlo nazbierať. Držím palce, aby ti aj kočky z Modrého koníka príspevkami tú sumu na liečebný pobyt pre Lukáša pomohli vyzbierať👍🍀
@lenicka2506 Jasné, že ti prispejem, kľudne mi napíš správu do IP a pošli číslo účtu.
Veľmi málo sa zatiaľ vyzbieralo a to si vôbec nechcela veľa. Dala si výzvu aj na Facebook a Instagram? Popros kamarátky, známych a susedov, ktorí ťa poznajú, nech tú výzvu zdieľajú.
Som si vedomá toho, že ľudia v dnešnej dobe šetria, kde sa dá, málokto má na rozdávanie. Ale keby ti tam ľudia prispievali aj po malých čiastkach - 1-2€ (pozerám, že je tam uvedená aj "iná suma", čiže nemusia prispievať vysoké čiastky), tak by sa to mohlo veľmi rýchlo nazbierať. Držím palce, aby ti aj kočky z Modrého koníka príspevkami tú sumu na liečebný pobyt pre Lukáša pomohli vyzbierať👍🍀
@sovica ahoj, vopred ďakujem za ochotu 💞. Výzvu som zdielala na Facebooku opakovane zápal odstupom času, aj som poprosila pár známych a našu pľúcnu lekárku, ktorá aj zdielala našu výzvu no bez odozvy. Instagram nemám. Poprosila som aj školu, iných rodičov no moc to nepomohlo.
Výzva je tam od leta tohto roku. Ľudia neboli ani ochotný prispievať na Lukáškov vytúžený krátky pobyt v Turčianskych Tepliach na ktorom sme nakoniec boli s pomocou Nadácie JUST. Ja som si diagnózy nevymyslela, sú priamo zo zdravotného záznamu, ktorý je už teraz hrubý min. 6 cm a to má syn 13 rokov
@sovica prípadne prosím by ste mohli zdieľať našu výzvu na ĽudiaĽuďom.sk?
@loliki z Príspevku na opatrovanie platím mesačne 300 eur terapie, ktoré syn potrebuje, 150 eur prispievam na byt. Na stravu a hygienické potreby mesačne vyše 500 eur. Mám odložených zatiaľ takmer 500 eur na doplatky za kúpeľnú liečbu.
A nie som škrob, žiaľ o syna sa starám sama, rodičia na dôchodku
@anonym_0c2402 To som písala hirovi, nech nie je škrob. Netvrdím, že ja rozdávam každému peniaze, ale keby si napr potrebovala oblečenie, napíš veľkosť a adresu. Keď niekto nechce pomôcť, načo sem vôbec píše? Odpovieš a aj tak ti neverí, upodozrieva, to mi vadí.
@anonym_0c2402 To som písala hirovi, nech nie je škrob. Netvrdím, že ja rozdávam každému peniaze, ale keby si napr potrebovala oblečenie, napíš veľkosť a adresu. Keď niekto nechce pomôcť, načo sem vôbec píše? Odpovieš a aj tak ti neverí, upodozrieva, to mi vadí.
@loliki ďakujem za vysvetlenie 💞. Čo sa týka oblečenia syn nosí XXL, obuv 42. Ja nosím 50/52 no mám oblečenia zatiaľ dosť no potrebovala by som obuv na chladnú jeseň/ zimu, veľkosť mám 42 no pre trombózu mi napuchaju nohy tak obujem iba široké topánky. Lukáško by potreboval tepláky, mikinu na zips, teplejšie nohavice. Tričká s dlhým rukávom.