icon

Liečebný pobyt pre 13-ročného Lukáška so ZŤP

lenicka2506
1. sep 2025

https://www.ludialudom.sk/vyzvy/17294

Dobrý deň,

Som mama 13 ročného syna Lukáška so ZŤP. Lukáško má viacero diagnóz, v skratke vrodená porucha na mozgu, genetický syndróm, ktorý postihuje okrem iného aj metabolizmus. ADHD, porucha reči a sluchu, Neuro-vyvojove abnormality. Lukáško potrebuje kyslíkovu terapiu CPAP prístrojom. Môj príjem tvorí Príspevok na opatrovanie, Prídavok na dieťa, súdom určené výživné je 90 eur, exekútor posiela ako zrážku výživného no nepravidelne. Biologický otec sa nijako nezaujíma.Mám vysoké výdavky súvisiace so starostlivosťou o syna Lukáška so ZŤP. Rodičom samozrejme prispievam na nájom, chod domácnosti.

12.09. nastupujeme do kúpeľov na 3 týždne na kúpeľnú liečbu. Žiaľ kúpele neposkytujú žiadnu zľavu pre sprievodcu ZŤP detí aj keď má dieťa preukaz ZŤP-S. Doplatky majú byť v hodnote okolo 1000 eur. Žiaľ z Príspevku na opatrovanie si nemôžem dovoliť zaplatiť tak vysokú sumu. Preto prosím o finančnú pomoc.

Strana
z2
aurelia2000
2. sep 2025
@lenicka2506

@aurelia2000 písala som , že sa mi nepodarilo obnoviť staré konto keďže mail cez ktorý som sa registrovala bol zrušený. Preto som sa registrovala znova.
Čo sa týka výzvy na Ľudia ľuďom od 10. apríla 2025 do augusta 2025 sa vyzbieralo 100 eur. Žiaľ zdravotný stav syna sa nijako nezlepší ani sa zázračne nevyliečil.
Prečo hneď idete človeka odsudzovať?

@lenicka2506 Vôbec ťa neodsudzujem. Pošli mi do správy IBAN.

lenicka2506
autor
2. sep 2025
@aurelia2000

@lenicka2506 Vôbec ťa neodsudzujem. Pošli mi do správy IBAN.

@aurelia2000 dobrý večer, veľmi pekne ďakujem za ponuku pomoci. Pošlem

annamalaga
4. sep 2025

Nedajú sa najst lacnejšie kúpele? Turcianske sú veľmi drahé. Stojí to veľa peňazí. Ja som si vyberala kúpele podľa ceny. Jednoducho , pokial sa ti nevyznievajú ľudia z okolia, ťažko to je ja viem.😔

lenicka2506
autor
4. sep 2025
@annamalaga

Nedajú sa najst lacnejšie kúpele? Turcianske sú veľmi drahé. Stojí to veľa peňazí. Ja som si vyberala kúpele podľa ceny. Jednoducho , pokial sa ti nevyznievajú ľudia z okolia, ťažko to je ja viem.😔

@annamalaga dobrý deň, už som to tu písala niekoľko krát. Turčianske Teplice boli v lete. 12.9. Ideme na klasickú kúpeľnú liečbu do kúpeľov Lučivná na 3 týždne. Sprievodca čiže ja, to ZP schválila no hradia iba 7 eur/ deň pričom poplatky sú vyššie. Aj v Bardejovskych kúpeľov sú doplatky okolo 1000 eur za kúpeľnú liečbu vypísanu lekárom

lenicka2506
autor
4. sep 2025
@annamalaga

lenicka2506
autor
4. sep 2025
@annamalaga

annamalaga
10. sep 2025

Už len zbierka v kostole ma napadla. Zoznam kúpeľov kde ste mohli ísť máš? Lebo keď sa nevyzbierali v škole a v okoli, rodičia ti neprispeju, žiaľ krutá realita, nepojdete. Tak to majú viaceré rodiny s postihnutými deťmi. Ja som si vždy vybrala najlacnejšie kúpele, v Kováčovej, už tie mi prišli drahé, nie to ešte Tutcianske Teplice. Žiaľ mojko realita.

aurelia2000
11. sep 2025
@annamalaga

Už len zbierka v kostole ma napadla. Zoznam kúpeľov kde ste mohli ísť máš? Lebo keď sa nevyzbierali v škole a v okoli, rodičia ti neprispeju, žiaľ krutá realita, nepojdete. Tak to majú viaceré rodiny s postihnutými deťmi. Ja som si vždy vybrala najlacnejšie kúpele, v Kováčovej, už tie mi prišli drahé, nie to ešte Tutcianske Teplice. Žiaľ mojko realita.

@annamalaga Idú do kupele Lučivná. Čítaj hore.

lenicka2506
autor
12. sep 2025
@annamalaga

@annamalaga my ideme do Lučivnej. Prosím čítajte s porozumením. Na výber boli kúpele Bardejov a Lučivná. Práve sme na ceste do Lučivnej. 70 eur sa stihlo vyzbierať ešte cez Ľudia ľuďom no doplácať budem minimálne 700 eur. Dúfam, že to nebude viac.

aurelia2000
12. sep 2025
@lenicka2506

@annamalaga my ideme do Lučivnej. Prosím čítajte s porozumením. Na výber boli kúpele Bardejov a Lučivná. Práve sme na ceste do Lučivnej. 70 eur sa stihlo vyzbierať ešte cez Ľudia ľuďom no doplácať budem minimálne 700 eur. Dúfam, že to nebude viac.

@lenicka2506 dokedy to musíš zaplatiť a koľko ti ešte chýba??

lenicka2506
autor
12. sep 2025
@aurelia2000

@lenicka2506 dokedy to musíš zaplatiť a koľko ti ešte chýba??

@aurelia2000 dnes sme nastúpili na kúpeľnú liečbu v Lučivnej.
Suma 70 eur prišla vo štvrtok od ĽudiaĽuďom.sk.
Platila som 658 eur. Platila som zo svojich čo mi prišiel Príspevok na opatrovanie, inak by som na to nemala

Strana
z2