icon

Podporte mladú študentku v štúdiu v Sydney

25. aug 2026

Veľmi nás tento príbeh doma oslovil. Verím, že slečna dosiahne najvyššie méty. Kto môže a je mu sympatické podporiť vzdelanie mladého človeka. Zdieľajte prosím, alebo prispejte. Aj keď len 50 centov. Ďakujem. 💗

https://donio.sk/pomozte-mi-studovat-kvantove-i...

Strana
z3
rozculena
25. aug 2026

niečo som prispela,dúfam,že sa tam dostane👍

anonym_39c7e3
25. aug 2026

Klobuk dole, šikovné dievča ale sen o veľmi drahom studiu ma financovať najmä verejnosť miesto už zabezpeceneho plánu?
A nemať finančný plán ani na ďalšie roky a sa spoliehať, že niekoľko desiatok tisíc niekto zaplati...?
Držim palce ale je to nezodpovedné pýtať na prvý rok štúdia,ked nevie ci vôbec skončí cele, keďže nemá na to peniaze, môj názor
Pekný deň

3009
25. aug 2026

@anonym_autor na štúdium v zahraničí sú rôzne granty a príspevky, takže toto je blud od ľudí pýtať peniaze to je len obohacovanie sa na úkor blbých ľudí. Ak je ešte aj dobrá študentka tak aj prospechové štipendium. Tisíce študentov študuje v zahraničí a nikto tu nežobre o peniaze.

anonym_05af57
25. aug 2026
@3009

@anonym_autor na štúdium v zahraničí sú rôzne granty a príspevky, takže toto je blud od ľudí pýtať peniaze to je len obohacovanie sa na úkor blbých ľudí. Ak je ešte aj dobrá študentka tak aj prospechové štipendium. Tisíce študentov študuje v zahraničí a nikto tu nežobre o peniaze.

@3009 tiež mam tento názor. Kto to videl aby cudzí ľudia platili niekomu jeho štúdium. To je nezmysel.

anonym_7fdd62
25. aug 2026

Ja niekedy az nechapem na co vsetko ludia prispeju. Samozrejme ich vec. Ale zdrave dievca si vyberie drahe studium v zahranici a zlozte sa mi. Keby idem prispiet, tak choremu dietatku na liecbu.

petracandle
25. aug 2026

Klobúk dole pred dievčaťom a prajem jej úspešnú kariéru, ale prečo by sme sa jej mali skladať my Slováci keď aj tak neostane na Slovensku? 😃 a to nie je hate, ja chápem, že v zahraničí sú pracoviská na lepšej úrovni

anonym_7d4342
25. aug 2026

@anonym_autor prispieť na život v Sydney. A to sa nedá študovať niečo podobné v Prahe, zarobiť a potom za svoje si behať po svete a doštudovať? Rovní do Sydney. Kopec nadaných ľudí je, ale žobrať peniaze, no mám dosť. Beriem to, keď niekto nemá na výber, zomiera, alebo má choré decko a nevie si zarobiť tie peniaze, ale dievča má možnosť, je zdravá, tak nech študuje to, na čo má a potom za svoje nech sa dovzdeláva pre mňa, za mňa aj v Ulanbatare.

rozculena
25. aug 2026
@anonym_7d4342

@anonym_autor prispieť na život v Sydney. A to sa nedá študovať niečo podobné v Prahe, zarobiť a potom za svoje si behať po svete a doštudovať? Rovní do Sydney. Kopec nadaných ľudí je, ale žobrať peniaze, no mám dosť. Beriem to, keď niekto nemá na výber, zomiera, alebo má choré decko a nevie si zarobiť tie peniaze, ale dievča má možnosť, je zdravá, tak nech študuje to, na čo má a potom za svoje nech sa dovzdeláva pre mňa, za mňa aj v Ulanbatare.

@anonym_39c7e3
@3009
@anonym_7fdd62
@petracandle
@anonym_7d4342

aj ste čítali,čo píše,že ako sa ona sama snaží zohnať peniaze?
Veď nepýta na nové cecky,ani na bicykel.......
Našťastie je nás viac,čo ju podporíme

anonym_7fdd62
25. aug 2026
@rozculena

@anonym_39c7e3
@3009
@anonym_7fdd62
@petracandle
@anonym_7d4342

@rozculena Snad sa vyjadrit mozeme. Na chore dieta a jeho liecbu by som prispela ked uz. Ale urcite nie zdravemu dievcatu na studium. A velmi sa divim, kolko ludi jej uz prispelo. Ty prispej komu len chces tiez.

autor
25. aug 2026
@3009

@3009 ona nežobre, ak by si si prečítala celý link dozvieš sa, že pracuje a aj bude pracovať. Granty a sponzorov zháňa tiež, aj zohnala. Jej cesta je obdivuhodná, tak mladé a múdre dievča, do života. Je dieťa jednorodiča. Podmienkou na nástup do školy je preukázanie danej sumy, napriek tomu, že je prijatá.

autor
25. aug 2026
@anonym_05af57

@3009 tiež mam tento názor. Kto to videl aby cudzí ľudia platili niekomu jeho štúdium. To je nezmysel.

@anonym_05af57 ale veď nemusíš prispieť. Netreba to hneď negovať 🫣

autor
25. aug 2026
@anonym_7d4342

@anonym_7d4342 nie, nedá sa študovať v Prahe. Táto univerzita otvorila ako prvá na svete daný odbor v bakalárskom štúdiu. Táto dievčina excelovala aj na prijímačkách. To nie je pen tak, hurá mám maturitu zo strednej školy a idem lebo som si zmyslela 😳 Nás jej cesta štúdiom a projektami zaujala, nemusí so mnou nikto s nami súhlasiť, iné inteligentné odpovede som ani nečakala.

anonym_cf3b0a
25. aug 2026

Ďakujem za tento link ♥️ dnes som len zachytila informáciu o slečne, ale nemala som meno ani odkaz na zbierku. Idem jej rovno niečo malo poslať. 🙂

A vás, dámy jedovaté, aby od závisti neroztrhlo. 🙄

anonym_d08dc7
25. aug 2026
@anonym_autor

@3009 ona nežobre, ak by si si prečítala celý link dozvieš sa, že pracuje a aj bude pracovať. Granty a sponzorov zháňa tiež, aj zohnala. Jej cesta je obdivuhodná, tak mladé a múdre dievča, do života. Je dieťa jednorodiča. Podmienkou na nástup do školy je preukázanie danej sumy, napriek tomu, že je prijatá.

@anonym_autor Čo to je ten jednorodič? Sám sa predsa nikto neoplodni ani nerozmnoží.
Ak sú rodičia rozvedení, dostáva dieťa alimenty, ak rodič zomrel, dostáva sirotský dôchodok.
A súhlasím s názorom, že študovať sa dá aj lacnejšie. A ešte takéto hlúposti.

anonym_05af57
25. aug 2026
@rozculena

@anonym_39c7e3
@3009
@anonym_7fdd62
@petracandle
@anonym_7d4342

@anonym_autor ale my sme to prečítali celé. A reagujeme presne nato.
@rozculena

anonym_e411ff
25. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_7d4342 nie, nedá sa študovať v Prahe. Táto univerzita otvorila ako prvá na svete daný odbor v bakalárskom štúdiu. Táto dievčina excelovala aj na prijímačkách. To nie je pen tak, hurá mám maturitu zo strednej školy a idem lebo som si zmyslela 😳 Nás jej cesta štúdiom a projektami zaujala, nemusí so mnou nikto s nami súhlasiť, iné inteligentné odpovede som ani nečakala.

@anonym_autor To nie je celkom pravda, aj v Prahe na CVUT (FJFI) su kvantove technologie a je to naozaj kvalitna skola a isto by si slecna vygooglila aj ine univerzity, v CR ich je viac, kde by to studovat mohla a nielen v CR.
Navyse, student, ktory je naozaj taky sikovny, nema problem dostat rozne granty na podporu studia. A asi by najlepsie urobila, keby sa obratila na ministerstvo skolstva a pytala tam podporu.

sss777
25. aug 2026

@anonym_autor
Večer pošleme nejaký príspevok.
Šikovná mladá dáma, takých treba podporiť.
Doteraz som o nej netušila, ďakujem, že si sa podelila o link

anonym_829206
25. aug 2026

Wau, to je odvážne žieňa 💪 veľmi jej fandím.
Prispela som. Takých ľudí je fajn podporiť.

anonym_57b7de
25. aug 2026

@anonym_autor Bravo, brutalna baba a naozaj dolezite temy. Rada podporujem ludi, ktori nemyslia len na seba, ale venuju sa tomu, aby tu ludia mohli zit aj o niekolko desiatok rokov. Vdaka, ze si to sem pridala 🙂

anonym_c24c3b
25. aug 2026

Zachytila som tuto zbierku niekde na fb s popisom “za 4 roky popri strednej som stihla viac nez vacsina ludi za cele VS studium” co je sice pekne, ale slecna zabudla na to najpodstatnejsie - nestihla si nasetrit na svoje studium. Tak bud treba vybavit nejake stipendium, alebo ist na inu skolu, iste sa aj inde najdu kvalitne odbory, ktore jej otvoria dvere do sveta. U nas to tak bolo a ti spoluziaci, ktori naozaj chceli a dreli, mali dvere aj na prestizne univerzity otvorene. Drzim jej palce, ale nepaci sa mi sposob “dajte” na stipendium aj na zivobytie.

mirkam3
25. aug 2026

Prispela som a ako vidím, už to skoro má vyzbierané 🥳

anonym_a56832
25. aug 2026

@anonym_autor mňa by zaujímalo, ako pokryje ďalšie roky studia.
A nie, nezávidím, ale je sila pýtať si peniaze na to, aby šiel človek niekde študovať. Výnimočným študentom sa automaticky udeľuju štipendia, pripadne aj odpúšťa školné, aby si ich škola udrzala. Ostatní, šikovní študenti, si to štúdium musia zaplatit. Presne ako táto dievčina.

anonym_a0b22d
25. aug 2026
@anonym_a56832

@anonym_autor mňa by zaujímalo, ako pokryje ďalšie roky studia.
A nie, nezávidím, ale je sila pýtať si peniaze na to, aby šiel človek niekde študovať. Výnimočným študentom sa automaticky udeľuju štipendia, pripadne aj odpúšťa školné, aby si ich škola udrzala. Ostatní, šikovní študenti, si to štúdium musia zaplatit. Presne ako táto dievčina.

@anonym_a56832 ved sa tam najskôr potrebuje dostať a po prvom roku môže zabojovať o štipko. Keď už tam bude, už tie možnosti budú iné ako dnes.. ak by to tam fakt nešlo, v budúcnosti moze prestúpiť na inu univerzitu..

anonym_a56832
25. aug 2026
@anonym_a0b22d

@anonym_a56832 ved sa tam najskôr potrebuje dostať a po prvom roku môže zabojovať o štipko. Keď už tam bude, už tie možnosti budú iné ako dnes.. ak by to tam fakt nešlo, v budúcnosti moze prestúpiť na inu univerzitu..

@anonym_a0b22d čítanie s porozumením nič? Tak este raz. Ak by bola taka výnimočná, ma to stipko hneď, od začiatku.
Ale keďže je len jednou z mnohých, za školu platí.

anonym_23faad
25. aug 2026

Dieta jednorodica neexistuje,vzdy pri tom boli dvaja,ak jeden nezomrel stale su.Sikovna baba o tom niet pochyb,ale vystuduje za peniaze dobrakov zo Slovenska a sem sa nevrati lebo tu nema buducnost.Ale vsak kazdy nech da svoje zarobene eura kam uzna za vhodné.

julish
26. aug 2026
@anonym_7d4342

@anonym_7d4342 Nie, neda sa to studovat v Prahe ani nahodou

salome123
26. aug 2026
@anonym_c24c3b

Zachytila som tuto zbierku niekde na fb s popisom “za 4 roky popri strednej som stihla viac nez vacsina ludi za cele VS studium” co je sice pekne, ale slecna zabudla na to najpodstatnejsie - nestihla si nasetrit na svoje studium. Tak bud treba vybavit nejake stipendium, alebo ist na inu skolu, iste sa aj inde najdu kvalitne odbory, ktore jej otvoria dvere do sveta. U nas to tak bolo a ti spoluziaci, ktori naozaj chceli a dreli, mali dvere aj na prestizne univerzity otvorene. Drzim jej palce, ale nepaci sa mi sposob “dajte” na stipendium aj na zivobytie.

@anonym_c24c3b ako sa popri strednej škole dá našetriť 60000€?

Každopádne, dúfam, že nestráca čas čítaním komentárov na MK. Som presvedčena, že jedného dňa budeme o nej počuť a budeme všetci na ňu hrdí.

anonym_c24c3b
26. aug 2026
@salome123

@anonym_c24c3b ako sa popri strednej škole dá našetriť 60000€?

Každopádne, dúfam, že nestráca čas čítaním komentárov na MK. Som presvedčena, že jedného dňa budeme o nej počuť a budeme všetci na ňu hrdí.

@salome123 ak si pozorne precitas vyzvu, 60000 nie je skolne, ale naklady na cely prvy rok zivota vratane administrativy a pod. Mohla minimalne rok-dva brigadovat cez prazdniny aj popri skole, nieco by nasetrila. Vynimocnej studentke o ktoru sa skoly biju, iste daju stipendium a ked je “len” (to v ziadnom pripade nemyslim v zlom, iba cisto na rozlisenie) dobra studentka ako mnoho inych, tak zial musi peniaze ziskat sama. Tak bud si este o rok odlozi studium a nasetri co sa da alebo jednoducho pojde na inu skolu. Ale chapem, najjednoduchsia moznost je pytat, to sa tu u nas celkom rozmohlo. A ak sa niekto nehrnie posielat jej peniaze na ucet, v ziadnom pripade to nemusi znamenat ze jej upiera zasluhy alebo nedopraje. Ja jej velmi fandim, robila som par rokov vo vede, viem co to obnasa, ale takto sa to podla mna nerobi.

anonym_7fdd62
26. aug 2026
@anonym_c24c3b

@salome123 ak si pozorne precitas vyzvu, 60000 nie je skolne, ale naklady na cely prvy rok zivota vratane administrativy a pod. Mohla minimalne rok-dva brigadovat cez prazdniny aj popri skole, nieco by nasetrila. Vynimocnej studentke o ktoru sa skoly biju, iste daju stipendium a ked je “len” (to v ziadnom pripade nemyslim v zlom, iba cisto na rozlisenie) dobra studentka ako mnoho inych, tak zial musi peniaze ziskat sama. Tak bud si este o rok odlozi studium a nasetri co sa da alebo jednoducho pojde na inu skolu. Ale chapem, najjednoduchsia moznost je pytat, to sa tu u nas celkom rozmohlo. A ak sa niekto nehrnie posielat jej peniaze na ucet, v ziadnom pripade to nemusi znamenat ze jej upiera zasluhy alebo nedopraje. Ja jej velmi fandim, robila som par rokov vo vede, viem co to obnasa, ale takto sa to podla mna nerobi.

@anonym_c24c3b Uz nazbierala, este aj viac ako povodne chcela. O rok moze zalozit dalsiu zbierku na druhy rocnik.

autor
26. aug 2026
@anonym_d08dc7

@anonym_autor Čo to je ten jednorodič? Sám sa predsa nikto neoplodni ani nerozmnoží.
Ak sú rodičia rozvedení, dostáva dieťa alimenty, ak rodič zomrel, dostáva sirotský dôchodok.
A súhlasím s názorom, že študovať sa dá aj lacnejšie. A ešte takéto hlúposti.

@anonym_d08dc7 nemusíš súhlasiť, ale tvoj príspevok je plný hlúpych akože argumentov. Prečítaj si to ešte raz, aj po sebe a potom možno zbadáš rozdiel.

Strana
z3