icon

Pomoc pre syna Adama

ada1969
16. mar 2023

Sandra Properrová

Touto cestou by som vás všetkých chcela poprosiť o pomoc pre mojho syna Adama, ktorý dňa 1.5.2022 havaroval na motorke a od vtedy každučký deň bojuje o svoj život. Prešiel si ťažkou cestou a stále ňou prechádza. Zo začiatku nám lekari vraveli: … jeho zranenia sú nezlučiteľné so životom… stale dookola niekde počujem tu vetu. Bol v hemoragickom šoku niekoľko hodin…….Nárazom prišiel o obličku, druhá neskor prestala fungovať, roztrhaná pečeň, črevá, polámané rebrá, stavec, poškodené pľúca, zlomené obe ruky, zlomená očnica. Čakal nás boj o život. Nikto tomu neveril, lekari robili čo mohli. Prešiel si množstvom operácií, množstvom diagnóz, komplikácií, stále sme boli ako na hojdačke. Jedno sa zdalo byť ako-tak pod kontrolou a prišlo niečo nové.
A opäť odznova. Po niekoľkých mesiacoch na oddelení ARO v KE, mali lekari najvačší problém so zatvorením brušnej dutiny, keďže kvôli poraneniam a abnormálnemu opuchu tenkého a hrubého čreva, mu nemali ako brušnú dutinu zatvoriť. Strávili sme každý deň spolu v nemocnici a robili sme nemožné, aby to zvládol. Blížili sa Vianoce a brucho je stále otvorené. Adamko bol celý čas zaintubovaný, vačšinou na umelej ventilácii a odkázaný na úplnú pomoc personálu, ktorému budeme vďační do konca života. Nemohol sa ani pohnúť už skoro 8 mesiacov. Lekári skúsili všetky možnosti dostupné na Slovensku. A tak sme hľadali, čítali a našli. Od 20.1.2023 je Adam hospitalizovaný v nemocnici v Nemecku, kde mu lekári z oddelenia rekonštrukčnej transplantačnej chirurgie postupne niekoľkými operáciami transplantovali sval z chrbta a následne transplantujú kožu z nôh. Adam už podstúpil niekoľko operácii, aby mohol žiť ďalej. Sme tu spolu a snažím sa mu pomocť zvládať každodenné maličkosti, ktoré sú pre zdravých ľudi samozrejmosťou, ale pre nás kročikom vpred. Učime sa držať pohár, otočiť sa na bok, masírujem nohy, chodidlá, prsty na rukách. Skúšajú ho posadiť, už dokáže aj pár minút stáť a urobiť 3-4 kroky. Všetko je veľmi namáhavé a ťažké. Stále je to veľmi obmedzené, pretože to brucho ešte stále nie je úplne zatvorené. Touto cestou Vás chcem poprosiť o finančnú pomoc pre mojho syna Adama. Potrebuje každodennú starostlivosť tu v nemocnici kde som s ním a množstvo rehabilitačnej pomoci. Pomožme mu prosím spoločne vstať na nohy a žiť svoj život, ktorý si takto vybojoval.

IBAN transparentného učtu:
SK48 0900 0000 0052 0036 4303

https://www.transparentneucty.sk/#/ucet/SK48090...

Za každú finančnú pomoc budeme do smrti vďační.❤️