icon

Pomôžme Petrovi po ťažkom úraze nohy zvládnuť toto náročné obdobie

quake1981
23. sep 2025

Overená zbierka.pre mladého chalana s ťažkým úrazom. Ďakujeme za pomoc.

https://www.ludialudom.sk/vyzvy/16781

hiro
23. sep 2025

"vzhľadom na to, že je živnostník, ostal bez príjmu" toto ste tam nemali písať. To ľudí odradí.

rozculena
23. sep 2025
@hiro

"vzhľadom na to, že je živnostník, ostal bez príjmu" toto ste tam nemali písať. To ľudí odradí.

@hiro akože sorry,zamestnaný človek nepríde o príjem,keď je na PN?

anonym_4aadcc
23. sep 2025

jeho priatelka je zdrava ci? tak nech sa poriadne zamestna, nemaju deti chore aby vyzadovali starostlivost 24/7.. a to, ze je zivnostnik a platil si minimalne odvody bola jeho volba, ja v tomto nevidim ziadne pochopenie..

chrobak7
24. sep 2025

@quake1981 Nerozumiem, ako mohol ostať bez príjmu. Veď aj živnostník je povinný platiť odvody a potom má nárok na nemocenské.

Alebo že by neplatil odvody do soc. poisťovne? Potom nech sa ale nečuduje.

anonym_5aac29
24. sep 2025

@quake1981 kombo (1) mám diabetes, (2) rizikovú pracu vzhľadom na svoju diagnózu a (3) neplatím odvody a tým padom viem, že pri PN nic nedostanem, je teda riadna odvaha. Prajem mu veľa šťastia a skore uzdravenie, no svoj dar nasmerujem inam, nepodporujem nezodpovedných ľudí.

quake1981
autor
24. sep 2025

Teda nečakal som toľko negatívnych odpovedí, ale tak Slováci sú uz raz takí. Závidia aj chorobu. Zvykol som si. Bodaj by ste nikdy nemuseli zažiť to, čo ja. Mimohodom, ako SZČO som dostával riadne platenú PN aj keď len vo výške 356 eur mesačne (len tak mimochodom odvody do ZP a SP som mal vo výške 350 eur mesačne). Keď však zrazu stratíte príjem a náklady máte omnoho vyššie, čo máte robiť? Plakať? Ja som 4 mesiace ležal bez pohnutia na lôžku. Priateľka sa musela o mňa starať na úkor práce. Som vďačný za ľudí, ktorí mi pomohli. A keďže PN mi už skončila, tak sa skušam zamestnať, kde sa dá. Kto však zoberie niekoho, kto nevie stáť na nohách dlhšie ako hodinu?

anonym_a8ab22
24. sep 2025
@quake1981

Teda nečakal som toľko negatívnych odpovedí, ale tak Slováci sú uz raz takí. Závidia aj chorobu. Zvykol som si. Bodaj by ste nikdy nemuseli zažiť to, čo ja. Mimohodom, ako SZČO som dostával riadne platenú PN aj keď len vo výške 356 eur mesačne (len tak mimochodom odvody do ZP a SP som mal vo výške 350 eur mesačne). Keď však zrazu stratíte príjem a náklady máte omnoho vyššie, čo máte robiť? Plakať? Ja som 4 mesiace ležal bez pohnutia na lôžku. Priateľka sa musela o mňa starať na úkor práce. Som vďačný za ľudí, ktorí mi pomohli. A keďže PN mi už skončila, tak sa skušam zamestnať, kde sa dá. Kto však zoberie niekoho, kto nevie stáť na nohách dlhšie ako hodinu?

@quake1981 prišiel si pýtať peniaze na mamičkovské fórum, kde drvivá väčšina matiek rieši nekonečný kolotoč OČR so svojimi deťmi. Mnohé z nich sú rozvedené s minimálnym výživným, či slobodné samoživiteľky. Potom sú tu mamičky na predĺžených rodičákoch, či opatrovateľskom s deťmi so zdravotným znevýhodnením a ty sa cítiš byť urazený, že ti nie sú ochotné poslať peniaze. Nie, nikto ti chorobu nezávidí, no nie si sám. Máš partnerku. Píšeš, že máš VŠ. Skús teda firmy, kde máš možnosť pracovať na home.office a nemusíš stáť 8 hodín na nohách.

quake1981
autor
24. sep 2025
@anonym_a8ab22

@quake1981 prišiel si pýtať peniaze na mamičkovské fórum, kde drvivá väčšina matiek rieši nekonečný kolotoč OČR so svojimi deťmi. Mnohé z nich sú rozvedené s minimálnym výživným, či slobodné samoživiteľky. Potom sú tu mamičky na predĺžených rodičákoch, či opatrovateľskom s deťmi so zdravotným znevýhodnením a ty sa cítiš byť urazený, že ti nie sú ochotné poslať peniaze. Nie, nikto ti chorobu nezávidí, no nie si sám. Máš partnerku. Píšeš, že máš VŠ. Skús teda firmy, kde máš možnosť pracovať na home.office a nemusíš stáť 8 hodín na nohách.

@anonym_a8ab22 ja som neprišiel pýtať peniaze nasilu, nikoho nenútim. Kto chce, pomôže, kto nechce, nepomôže. Je to úplne jednoduché. Len ma zarazili komentáre, to je všetko 🙂 ale vďaka za názor

anonym_a8ab22
24. sep 2025
@quake1981

@anonym_a8ab22 ja som neprišiel pýtať peniaze nasilu, nikoho nenútim. Kto chce, pomôže, kto nechce, nepomôže. Je to úplne jednoduché. Len ma zarazili komentáre, to je všetko 🙂 ale vďaka za názor

@quake1981 výzva ti beží už rok. Partnerka robí čo? už asi nie si nevládny, aby musela byť nonstop s tebou, či? vieš, bolo obdobie, keď som bola roky sama s malou škôlkarkou a s výživným 50€. Ťahala som dve práce a nikdy som od nikoho nepýtala ani cent. Žiadal si o ID? Nemohol by si niečo vyrábať doma? môj manžel je strojár a častokrát pracuje z domu. Verím, že sa niečo nájde aj pre teba.

chrobak7
24. sep 2025
@quake1981

@quake1981 Keď máš toľko diagnóz, treba skúsiť požiadať o invalidný dôchodok.