icon

Pomôžme súrodencom s autizmom dostať odborné terapie

nikola131098
Dnes o 14:40

Volám sa Nikola a som mamou dvoch výnimočných detí – päťročného Maroška a štvorročnej Julky. Obom bola diagnostikovaná porucha autistického spektra, pervazívna vývinová porucha, ADHD, porucha príjmu potravy a problémy s vyprázdňovaním.

Na prvý pohľad sú to usmievavé deti, no za ich úsmevom sa skrýva každodenný boj s množstvom zdravotných a vývinových problémov. Každý deň prináša nové výzvy, no napriek všetkému sa nevzdávame. Každý, aj ten najmenší pokrok je pre nás obrovským víťazstvom a motiváciou pokračovať ďalej.

Ako mama na predĺženom rodičovskom príspevku sa snažím urobiť pre svoje deti maximum. Sú však terapie a odborná starostlivosť, ktoré si z vlastných finančných možností nedokážeme dovoliť. Preto sa s pokorou obraciam na ľudí s prosbou o pomoc.

Maroško má 5 rokov. Postupne začína rozprávať, no jeho komunikácia je stále veľmi obmedzená a často len opakuje slová alebo vety. Už takmer dva roky ho trápia vážne problémy s vyprázdňovaním, ktoré mu spôsobujú silné bolesti a bolestivé kŕče.

Julka má 4 roky a je neverbálna. Stále nosí plienky a potrebuje nepretržitú 24-hodinovú starostlivosť. Keď prežíva stres alebo nepohodu, ubližuje sebe aj svojmu okoliu hryzením. Rovnako ako jej brat nedokáže rozpoznať nebezpečné situácie, preto si vyžaduje neustály dohľad.

Naším najväčším želaním je dopriať obom deťom odborné terapie, ktoré im pomôžu napredovať a zlepšiť kvalitu ich života. Každé euro pre nás znamená nádej, že budeme môcť pokračovať v liečbe a dať deťom šancu rozvíjať ich schopnosti.

Zo srdca ďakujeme každému, kto sa rozhodne podať nám pomocnú ruku. Velmi nám pomôže aj zdieľanie. Ďakujeme 🙏
Transparentný účet Maroško a Julka - https://www.transparentneucty.sk/#/ucet/SK50090...

https://donio.sk/lepsia-buducnost-pre-surodencov

Tra

Strana
z3
anonym_79d856
Dnes o 14:53

Prosím ťa, kam chodíte na delfínoterapiu za túto sumu ? Ďakujem

anonym_49edd2
Dnes o 15:07

Delfinoterapia bohuzial nepomaha. Uz je to podlozene. Ostatnu terapiu uhradza poistovna.

anonym_79d856
Dnes o 15:10
@anonym_49edd2

Delfinoterapia bohuzial nepomaha. Uz je to podlozene. Ostatnu terapiu uhradza poistovna.

@anonym_49edd2 poznám dve deti ktorým pomohla. Tak prosím nepíš že nepomáha.

kreativka_logopedk
Dnes o 15:13
@anonym_79d856

@anonym_79d856 Neexistuje vedecký dôkaz o terapeutickom vplyve delfinoterapie. Ten pozitívny účinok, ktorý sa môže prejaviť, je skôr následok toho, že rodičia s deťmi sú v cudzej krajine a tak im neostáva nič iné ako sa jeden druhému viac venovať. A to robí niekedy veľké divy.

nikola131098
autor
Dnes o 15:13
@anonym_79d856

Prosím ťa, kam chodíte na delfínoterapiu za túto sumu ? Ďakujem

@anonym_79d856 Chystáme na na Ukrajinu Truskavec,reálne terapia je drahšia ale vyhrali sme súťaž a preto za druhé dieťa doplacáme tolko

anonym_49edd2
Dnes o 15:14
@anonym_79d856

@anonym_79d856 citala som lekarsky clanok, ze je to len chaba barlicka bez vysledkov. Ako to pomohlo tym detom? Podla mna iba emocne. Urcite sa deti neodplienkuju, ani nebudu samostatne.

anonym_a1629e
Dnes o 15:18

delfinoterapia nepomaha, je to len cash grab

anonym_79d856
Dnes o 15:19
@anonym_49edd2

@anonym_79d856 citala som lekarsky clanok, ze je to len chaba barlicka bez vysledkov. Ako to pomohlo tym detom? Podla mna iba emocne. Urcite sa deti neodplienkuju, ani nebudu samostatne.

@kreativka_logopedk aha, takže bez delfínoterapie by sa prejavil ten výsledok aj v Maďarsku návštevou zoo. Zaujímavé.
@anonym_49edd2 ani jedno z tých detí o ktorých píšem nie sú plienkované. Majú napr. kvadriparézu, a naozaj u nich vidno zlepšenie. Zázrak to nie je, ale to zlepšenie je viditeľné.

anonym_79d856
Dnes o 15:19
@nikola131098

@anonym_79d856 Chystáme na na Ukrajinu Truskavec,reálne terapia je drahšia ale vyhrali sme súťaž a preto za druhé dieťa doplacáme tolko

@nikola131098 ďakujem za info, pošleme niečo a držím palce.

nikola131098
autor
Dnes o 15:20
@anonym_79d856

@nikola131098 ďakujem za info, pošleme niečo a držím palce.

@anonym_79d856 ďakujeme velmi pekne

anonym_db19ea
Dnes o 15:43
@anonym_79d856

@anonym_79d856 pomáha akákoľvek terapia so zvieraťom. Nemusí to byť vôbec s delfínom. Napr.canisterapia. ale zaraba sa na tom dobre.

anonym_db19ea
Dnes o 15:44
@nikola131098

@nikola131098 prepáč ale na Ukrajinu? Už tam nie je vojna?

nikola131098
autor
Dnes o 15:46
@anonym_db19ea

@anonym_db19ea áno je

anonym_4c7b68
Dnes o 15:47
@anonym_db19ea

@anonym_db19ea evidentne nie keď sa tam poriadajú zájazdy ku delfínom.

nikola131098
autor
Dnes o 15:47
@anonym_db19ea

@anonym_79d856 pomáha akákoľvek terapia so zvieraťom. Nemusí to byť vôbec s delfínom. Napr.canisterapia. ale zaraba sa na tom dobre.

@anonym_db19ea canisterapiu a hippterapiu deti absolvujú v škôlke taktiež

anonym_6dda41
Dnes o 15:49

@nikola131098 ako človek pracujúci s deťmi s autizmom už dlhé roky by som ti poradila iné terapie, zvlášť, ak sa chcete zamerať na rozvoj komunikačných zručností. Ani delfín, ani kyslík tvoje deti rozprávať nenaučia a keď máte finančné ťažkosti, je efektívnejšie využiť vyzbierané peniaze inak. Aký náhradný komunikačný systém používate?

anonym_79d856
Dnes o 15:49
@anonym_db19ea

@anonym_db19ea nepomohla canis terapia ani hipoterapia.

nikola131098
autor
Dnes o 15:52
@anonym_6dda41

@nikola131098 ako človek pracujúci s deťmi s autizmom už dlhé roky by som ti poradila iné terapie, zvlášť, ak sa chcete zamerať na rozvoj komunikačných zručností. Ani delfín, ani kyslík tvoje deti rozprávať nenaučia a keď máte finančné ťažkosti, je efektívnejšie využiť vyzbierané peniaze inak. Aký náhradný komunikačný systém používate?

@anonym_6dda41 aké terapie napr aba?

nikola131098
autor
Dnes o 15:56
@anonym_a1629e

delfinoterapia nepomaha, je to len cash grab

@anonym_a1629e už ste absolvovali delfinoterapiu?

anonym_6dda41
Dnes o 15:57
@nikola131098

@nikola131098 je množstvo iných terapií 😉 aký náhradný komunikačný systém používate?

anonym_25c2e8
Dnes o 16:00
@anonym_49edd2

@anonym_49edd2 poisťovňa odkedy uhrádza terapie ? Tiež mám autistu a platím si sama nemalé peniaze

nikola131098
autor
Dnes o 16:05
@anonym_6dda41

@nikola131098 je množstvo iných terapií 😉 aký náhradný komunikačný systém používate?

@anonym_6dda41 Napr.ak je dcéra smädná prinesie flašu,ak kakala prinesie vlhčené a plienku. Často ju dávam aj na nočník pár krat sa vypišala tak dúfam že čoskoro sa podarí odplienkovať. A syn velmi pokročil v tom že opakuje všetko čo mu povieme ale to je také že napr sa niekto sa opýta že ako sa voláš? A odpovedá aj otázkou,samozrejme že naša komunikacia nieje vo vetach ani taká plynula ako normálna

nikola131098
autor
Dnes o 16:08
@anonym_49edd2

@anonym_49edd2 Neviem o tom aby poistovňa preplácala terapie ale v poriadku je to váš názor. Ak by to tak bolo,samozrejme by sme nezakladali zbierku

anonym_7bcfbb
Dnes o 16:10
@anonym_db19ea

@anonym_db19ea Je to len o tom, predat zufalym rodicom hocico. A delfiny sa nevedia branit. Uz by to fakt mali zakazat.

anonym_db19ea
Dnes o 16:29
@nikola131098

@anonym_db19ea canisterapiu a hippterapiu deti absolvujú v škôlke taktiež

@nikola131098 a vieš ze tiež nie je dobre deti prestimulovavat? Ono to vôbec nie je o tom teraz skúšať uplne všetko. Na ake terapie chodíte?

anonym_db19ea
Dnes o 16:31
@anonym_7bcfbb

@anonym_db19ea Je to len o tom, predat zufalym rodicom hocico. A delfiny sa nevedia branit. Uz by to fakt mali zakazat.

@anonym_7bcfbb je to bohužiaľ tak. Zo zúfalých rodičov ťahať peniaze. Teraz začali ze s kmenovymi bunkami. Vyjadrovali sa k tomu odborníci, ze to je o ničom a nefunguje. Zase len ťahať peniaze. Je to ubohe.

anonym_a30011
Dnes o 16:36
@nikola131098

@nikola131098 Aké máš vzdelanie? Už si aj niekedy pracovala? Alebo len celý život využívaš štát a jediným tvojom prínosom doň sú dve postihnuté deti vdaka ktorým sa uz do práce nikdy nechystáš?
Vieš si predstaviť, ze na peniaze musía ľudia pracovať a ťažko zarobené peniaze nevyhodia len tak na také hlúposti ako je zbytočná delfinoterapia pre cudzie deti? Ty by si svoje peniaze na toto dala? Alebo si ešte nikdy iné peniaze nemala len tie získané zadarmo, od štátu a teraz od cudzích ľudí?

nikola131098
autor
Dnes o 16:58

@anonym_a30011 Bravo! Toto si zaslúži minimálne jeden potlesk. Vy sa idete mňa pýtať aké mám vzdelanie a či som pracovala? Čo to má akože z tým spoločné? Vy by ste sa ako cítili na mojom mieste? Nedajbože ak by ste mali choré deti

nikola131098
autor
Dnes o 17:02
@anonym_a30011

@nikola131098 Aké máš vzdelanie? Už si aj niekedy pracovala? Alebo len celý život využívaš štát a jediným tvojom prínosom doň sú dve postihnuté deti vdaka ktorým sa uz do práce nikdy nechystáš?
Vieš si predstaviť, ze na peniaze musía ľudia pracovať a ťažko zarobené peniaze nevyhodia len tak na také hlúposti ako je zbytočná delfinoterapia pre cudzie deti? Ty by si svoje peniaze na toto dala? Alebo si ešte nikdy iné peniaze nemala len tie získané zadarmo, od štátu a teraz od cudzích ľudí?

@anonym_a30011 Napísal jeden anonym bez fotky bez ničoho.

anonym_a30011
Dnes o 17:08
@nikola131098

@anonym_a30011 Bravo! Toto si zaslúži minimálne jeden potlesk. Vy sa idete mňa pýtať aké mám vzdelanie a či som pracovala? Čo to má akože z tým spoločné? Vy by ste sa ako cítili na mojom mieste? Nedajbože ak by ste mali choré deti

@nikola131098 Lebo toto je to denne. Zena, ktorá nikdy nerobila a nic nemá napíše srdcervúci príbeh, pridá diagnózy deti, aj ich zveličí a žiada o preplatenie zázračných terapií, áut, bývania, dlhov z minulosti... Hodí to na Donio a inde, nech sprostí ludua prispievajú. Keď má niekto dve deti, má hádam aj pracujúceho manžela a mal by mať aj nejaké financie, ved deti vždy potrebujú, nielen takto bez hanby pýtať od cudzich ľudí. Kde máš rodinu? oni tiež prispejú alebo o takejto zárobkovej činnosti ani netušia? To chceš žobrať cely život? Ak sú to autisti a sú aj mentálne postihnutý aký máš plán do budúcnosti? Celý život chceš poberať opatrovateľský príspevok a prilepsovať si takýmito žiadosťami na internete?

Strana
z3