icon

Ťažké OCD a úzkosti Martinovi vzali život. Pomôžme mu začať odznova.

mightyplayer416
Včera o 23:03

Volám sa Martin, mám 27 rokov a od detstva som miloval pohyb, prírodu a svet technológií. Najradšej som plával, chodil na turistiku a trávil čas pri počítačoch. Práve práca s počítačmi ma fascinuje dodnes. Žiaľ, vážne zdravotné problémy mi postupne zobrali možnosť žiť život, aký som si predstavoval. Moje zdravotné problémy sa začali nenápadne už v období dospievania. V devätnástich rokoch mi však lekári diagnostikovali viaceré závažné ochorenia, ktoré zásadne ovplyvnili celý môj život – ťažkú obsedantno-kompulzívnu poruchu (OCD), Aspergerov syndróm, hlboké depresie a silné úzkostné stavy.

Pre mnohých sú tieto diagnózy len názvy, no pre mňa znamenajú každodenný boj. Úzkosti a OCD mi výrazne komplikujú bežné fungovanie, kontakt s ľuďmi aj možnosť pracovať v kolektíve. Väčšinu času trávim doma s rodičmi a často sa cítim izolovaný od sveta. Aj keď je moja cesta náročná, nechcem sa vzdať. Verím, že existujú ďalšie možnosti, ktoré mi môžu pomôcť zvládať moje ochorenia, získať nové zručnosti a postupne sa osamostatniť. Mojím snom je pracovať v IT oblasti z domáceho prostredia, kde by som mohol využiť svoje schopnosti a zároveň fungovať spôsobom, ktorý je vzhľadom na môj zdravotný stav reálny.

https://donio.sk/pomoc-pre-27-rocneho-martina

Ťažké OCD a úzkosti Martinovi vzali život. Pomôžme mu začať odznova.