icon

2% z daní: Prečo seniori dostávajú malé príspevky od detí?

birika
7. sep 2026

prosim vas, moji seniori sa stazuju, ze od deti im prislo par € ako tie 2 percenta, hoci maju dost vysoky prijem. to aj vasim rodicom prislo tak malo? hovoria mi, ze okolo 30€...dakujem

Strana
z2
1sally12
9. sep 2026
@danielahamar

@1sally12 tlačili? Čo ti pištoľ držali pri hlave? To asi nie a pre toto človek musí vedieť povedať svojim rodičom, kedy je dosť aj za cenu, že sa nahnevaju. Už nie sme ich malé deti, kt. môžu rozkazovat a manipulovať ich. Teraz už len hlavu hore a kašli na nich, nabudúce si zas niečo iné nájdu.

@danielahamar hovorí ti niečo psychický nátlak a citové vydieranie? Nie, že? Ty pištol. Este po zvyšok života by som to mala na tanieri a ešte aj po rodine by to rozniesli. Kto sa s nimi bude naťahovať?!

anonym_79e0cd
9. sep 2026
@1sally12

Nasi dostali odo mna okolo 50, od brata len 8 - lebo ten si uplatňuje daňový bonus na deti. Ešte sa im máli😏 zrušila by som to.

@1sally12 Inak mne sa tiež nepáči tento príspevok. Rodičom by som kľudne dala koľko by potrebovali alebo koľko by som uznala za vhodne, ale takto? Že si každý vie vypočítať koľko zarábam a potom sa o tom ešte babky rozprávajú vonku na lavičke, porovnávajú, chvália sa, hundrú.... No celé zlé.

anonym_e88483
9. sep 2026
@anonym_53e0c9

@birika Zlatú baňu by nechceli ?

@anonym_53e0c9 Ty si padla z jablone, ty nemáš rodičov? Vyzerá to podľa tvojho momentu tak 🙉

anonym_e5b3db
9. sep 2026
@anonym_79e0cd

@1sally12 Inak mne sa tiež nepáči tento príspevok. Rodičom by som kľudne dala koľko by potrebovali alebo koľko by som uznala za vhodne, ale takto? Že si každý vie vypočítať koľko zarábam a potom sa o tom ešte babky rozprávajú vonku na lavičke, porovnávajú, chvália sa, hundrú.... No celé zlé.

@anonym_79e0cd To máš naozaj takú predstavu o senioroch? Či to tvoji rodičia tak zvyknú?

anonym_e5b3db
9. sep 2026
@anonym_acb9c6

tu ma kazda vysoky prijem

@anonym_acb9c6 Keby len príjem, tu sa to len tak hemží úspešnými a bohatými😀

anonym_e5b3db
9. sep 2026
@anonym_5b682e

tak asi ten prijem nebol az taky velky mojej prislo cez 200€

@anonym_5b682e 200€ od jedného dieťaťa?

anonym_e5b3db
9. sep 2026
@anonym_78d9ba

@anonym_57f886
Veď to nesúvisí. Ja mám tiež daňový a uplatňujem si nzd rocne a vyšlo mi do 100.
Asi máš teda nízky príjem.

@anonym_78d9ba Súvisí

anonym_e5b3db
9. sep 2026
@danielahamar

@1sally12 tlačili? Čo ti pištoľ držali pri hlave? To asi nie a pre toto človek musí vedieť povedať svojim rodičom, kedy je dosť aj za cenu, že sa nahnevaju. Už nie sme ich malé deti, kt. môžu rozkazovat a manipulovať ich. Teraz už len hlavu hore a kašli na nich, nabudúce si zas niečo iné nájdu.

@danielahamar Fíha..ty si hrdinka, gratulujem! Treba ich okaslat, nenazrancov..nie je ti zle zo seba? Nemusíš odpovedať, viem, že nie

anonym_9e2aa7
9. sep 2026

Nedavali sme nikomu ziadne 2 percenta,nam sa ozaj nechcelo este po uradoch chodit a behat.Ten predosly system bol super,nas to neobtazovalo a nase matky dostali.

anonym_e5b3db
10. sep 2026
@lusilla

Moji dostanu 10 eur kazdy 😂 ja poberam danovy bonus na deti takze preto tak malo. Otec volil Fica tak nech je rad ze som mu to vobec dala poslat a ze sa s nim bavim (bavime sa ale o politike nie)

@lusilla Veľmi láskavé..otec ma niečo iný názor, tak nech je rád, že vôbec oňho zakopnes. Ver tomu, že v jeho veku ani ty nebudeš mať rovnaký názor na všetko, ako tvoje deti. Tak ti prajem taký istý prístup k tebe, ako tvoj k otcovi.

lusilla
12. sep 2026
@anonym_e5b3db

@lusilla Veľmi láskavé..otec ma niečo iný názor, tak nech je rád, že vôbec oňho zakopnes. Ver tomu, že v jeho veku ani ty nebudeš mať rovnaký názor na všetko, ako tvoje deti. Tak ti prajem taký istý prístup k tebe, ako tvoj k otcovi.

@anonym_e5b3db ako vies ze o neho nezakopnem? Ja som s mojim otcom v stalom kontakte, staram sa o neho, nie len o neho ale o oboch rodicov. Akurat po skusenosti uz politika nie je pripustnou temou nasich debat a ano vladne vymysli tipu 2% rodicom su ake su a nehodlam riesit kolko dostali. A nie nie je to o nieco iny nazor, je to uplne opacny nazor ktory ma a aj napriek tomu spolu vychadzame.

anonym_53e0c9
15. sep 2026
@anonym_e88483

@anonym_53e0c9 Ty si padla z jablone, ty nemáš rodičov? Vyzerá to podľa tvojho momentu tak 🙉

No sú mŕtvi moji rodičia a boli mŕtvi ešte pred tým, ako vymysleli rodičovský dôchodok.

anonym_e88483
16. sep 2026
@anonym_53e0c9

No sú mŕtvi moji rodičia a boli mŕtvi ešte pred tým, ako vymysleli rodičovský dôchodok.

@anonym_53e0c9 tak sa radsej nevyjadruj, teba sa to netyka.

anonym_53e0c9
16. sep 2026
@anonym_e88483

@anonym_53e0c9 tak sa radsej nevyjadruj, teba sa to netyka.

@anonym_e88483 Ale čo mi ešte nerozkážeš ? Budem sa vyjadrovať k čomu uznám za vhodné.

anonym_e88483
18. sep 2026
@anonym_53e0c9

@anonym_e88483 Ale čo mi ešte nerozkážeš ? Budem sa vyjadrovať k čomu uznám za vhodné.

@anonym_53e0c9 vyjadrila si sa sproste a bezcitne na adresu nasich zijucich rodicov.

Strana
z2