Adopcia dieťaťa manželom bez súhlasu biologického otca
Ahojte, nájde sa tu niekto, komu sa podarila adopcia dieťaťa manželom bez súhlasu ex? Všade sa píše, že v prípade, že sa nezaujíma o dieťa minimálne 6 mesiacov, môže rozhodnúť sud, ale reálne skúsenosti su väčšinou také, že aj tak sa vyžaduje súhlas otca. Naozaj nechcem riešiť prečo, začo, načo a ako si to dovoľujem chcieť obrať dieťa o otca a naopak. Moje dieťa je už v puberte a samo by si to želalo, nakolko bio otec sa ozve raz za čas s vyhrážkami okolo svojich práv, ale povinnosti neexistujú, ani reálny záujem, snaha o pravidelne stretávanie. Môj manžel mu je "otcom" od 3 rokov.
Môj ex sa absolútne nezaujímal o dieťa, nevideli sa roky, zato platil pravidelne - max ak meškalo výživné pár dní, výživné bolo finančne dostatočné, po zvýšení dokonca nadštan., ale nepodarilo sa vôbec nič bez podpisu bio otca.
záleží aj od sudkyne
Môj ex sa absolútne nezaujímal o dieťa, nevideli sa roky, zato platil pravidelne - max ak meškalo výživné pár dní, výživné bolo finančne dostatočné, po zvýšení dokonca nadštan., ale nepodarilo sa vôbec nič bez podpisu bio otca.
záleží aj od sudkyne
@anonym_7f91bf pred koľkými rokmi?Lebo teraz sa dosť prihliada či spolu trávia čas.
Treba myslieť aj na dedičstvo po bio otcovi, keď bol zlý otec nech dieťa aspoň dedí, ak by nededilo dlhy🙂

Je možné, že súd veľmi prihliadne na názor pubertiaka.