Aké dokumenty potrebujeme na prepis ornej pôdy?
Ahojte, viete mi poradiť, aké všetky dokumenty treba vybaviť pri prepise ornej pôdy na stavebný pozemok? Riešil to niekto v poslednej dobe? Ďakujem za odpoveď.
Tu je pomerne jednoducho vysvetlené, čo všetko potrebuješ doložiť k žiadosti. Predpokladám, že máš overené, že túto ornú pôdu možno vyňať a dostaneš tam následne stavebné povolenie, ,pretože nie každú ornú pôdu možno vyňať a stavať na nej.
ornu podu treba vynat /pozemkovy urad v okresnom neste/a ked budes mat stavebne povolenie budes mat "stavebny pozemok"
@natalka13 to nie je pravda, že treba len stavebné povolenie.
Nám to rieši firma, ktorá nám robi všetky papierovacky a teda ohľadom vynatia je toho až až..
@1ryba myslím, že je, všade dokola sa stávajú domy, takže myslím, že bude možné ten pozemok vyňať z ornej pôdy
@ludka_21 pozor pozor, nespoliehaj sa na to, že okolo sa stavia, tak aj na pozemku, ktorý chceš ty, sa bude. Zisti si to skôr, ako začneš riešiť vyňatie ornej pôdy. Pretože k tomu potrebuješ toľko podkladov + je to proces na niekoľko mesiacov, takže neoplatí sa to robiť, ak si iba myslíš.
Tu je pomerne jednoducho vysvetlené, čo všetko potrebuješ doložiť k žiadosti. Predpokladám, že máš overené, že túto ornú pôdu možno vyňať a dostaneš tam následne stavebné povolenie, ,pretože nie každú ornú pôdu možno vyňať a stavať na nej.
@melanta ďakujem za články, pozerala som tie tlačivá na úrade a je ich tam asi milión, budem tam musieť skočiť a zistiť, ktoré presne treba vytlačiť a vypísať
@ludka_21 pozor pozor, nespoliehaj sa na to, že okolo sa stavia, tak aj na pozemku, ktorý chceš ty, sa bude. Zisti si to skôr, ako začneš riešiť vyňatie ornej pôdy. Pretože k tomu potrebuješ toľko podkladov + je to proces na niekoľko mesiacov, takže neoplatí sa to robiť, ak si iba myslíš.
@melanta aha a kde to môžem zistiť,či môžem vyňať tú pôdu?
@melanta aha a kde to môžem zistiť,či môžem vyňať tú pôdu?
@ludka_21 nielen vytlačiť a vypísať, ty musíš mať konkrétne tlačivá potvrdené aj príslušnými orgánmi ako sú plynárne, vodárne, elektrárne, pôdoznalectva, atď. Nič nikde nedostaneš na počkanie, všade majú lehoty na vybavenie. Samozrejme, musíš už mať projekt.
pokial je to orna poda, odpoved stavebneho uradu bude nie. ake UPI ba uzemie si vypytaj.
Nám to rieši firma, ktorá nám robi všetky papierovacky a teda ohľadom vynatia je toho až až..
@bellaa3007 nic take netvrdim.
najskor vynat podu - vynatim sa nestane stavebnym pozemkom - nieco co sa vola stavebny pozemok ani neexistuje, travnata plocha, zahrada....sa stanu "stavebnymi" ked je platne stavebne povolenie.
Ja som to vsetko vybavila sama.
@bellaa3007 a k vynatiu potrbuje zakreslenu stavbu na pozemku, preto pisem ze aspon studiu potrebuje uz mat

ornu podu treba vynat /pozemkovy urad v okresnom neste/a ked budes mat stavebne povolenie budes mat "stavebny pozemok"