icon

Aké máte skúsenosti so Štátnym fondom rozvoja bývania?

smna231
8. júl 2026

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na Vaše skúsenosti so ŠFRB, veľa som si to študovala až sa v tom nakoniec strácam. Je tu niekto komu ŠFRB schválili a vedel by mi po prípade povedať celý priebeh, dokedy treba podať žiadosť a tak? Alebo niekto komu neschválili a povedať dôvod že prečo?
Ďakujem veľmi pekne 😊

anonym_f77e4b
8. júl 2026

Ahoj, ak si si to cele nastudovala, tak presne tieto odpovede tam najdes... My sme sa na to vyprdli po roku riesenia, to bol nekonecny pribeh - a navyse, minimalne mnozstvo ludi boli ochotni predat byt a cakat na sfrb. Vacsinou len take (byty), co z nejakych vaznych dovodov nevyhovovali.

smna231
autor
8. júl 2026

Nie všetko čo sa píše na internete je naozaj tak preto som chcela reálne skúsenosti ľudí a nie poučky o tom čo ŠFRB je 🙂 ďakujem za odpoved

kalifka
8. júl 2026
@smna231

Nie všetko čo sa píše na internete je naozaj tak preto som chcela reálne skúsenosti ľudí a nie poučky o tom čo ŠFRB je 🙂 ďakujem za odpoved

@smna231 a v tej diskusií, čo je tu na MK dlháááá si nenašla, čo potrebuješ?

anonym_aacd17
8. júl 2026

Takto osobnu skusenost nemam, ale moj brat so svagrinou kupovali byt v novostavbe cez SFRB a teda nikdy viac, riesili to na dva krat, prvy krat dosiel budget, to bolo koncom augusta, takze cakali na zaciatok dalsieho roka, aby podali znova ziadost, dlho trvalo kym schvalili, vkuse museli nieco nove dokladat, potom dlho cakali na nacerpanie, nakoniec to trvalo viac ako rok, tak v novom byte este museli platit najomne pokym dostali peniaze na vyplatenie...viac by do toho nesli...

anonym_d58b31
9. júl 2026
@anonym_aacd17

Takto osobnu skusenost nemam, ale moj brat so svagrinou kupovali byt v novostavbe cez SFRB a teda nikdy viac, riesili to na dva krat, prvy krat dosiel budget, to bolo koncom augusta, takze cakali na zaciatok dalsieho roka, aby podali znova ziadost, dlho trvalo kym schvalili, vkuse museli nieco nove dokladat, potom dlho cakali na nacerpanie, nakoniec to trvalo viac ako rok, tak v novom byte este museli platit najomne pokym dostali peniaze na vyplatenie...viac by do toho nesli...

@anonym_aacd17
Súhlasím, je to asi naschvál tak nastavené, aby to ľudia nebrali. 300 tisíc dokladov, papierov a vybavovaciek a dlhe čakanie na peniaze a schválenie, ako aj samotná kúpa. Susedia chceli cez to, nakoniec tiez riešia sami cez klasickú hypotéku. Povodní majitelia bytu tiez nie su ochotní cakat na peniaze rok. Akoze, ani ja by som nečakala. Predala by som tomu, kto ma peniaze hned k dispozícii a nie mam zmluvu s novými majiteľmi a peniaze o rok.