Aké potvrdenie treba k žiadosti o náhradné výživné?
Pekný deň chcem sa opýtať maminiek co maju skúsenosti a ziadali o náhradné výživné sociálnu poisťovňu, aké potvrdenia k tomu treba a ci treba najprv vyhľadať exekútora a nech vymáha on a ci si hradí exekútora žiadatelka
@pribinak a prosím vás a viete koľko sa platí?
@majuska4401 cca 20e
@majuska4401
najprv exekútor, od 20 do 40 eur max.
Ja som platila myslim ze okolo 20 ,
S tym papierom (o začatí o exekúcii) pojdes podať trestné oznámenie, potom po žiadosť na upsvar, potom treba tlačivo ze si dieťa plní školskú dochádzku, potom ti bude treba od exekútora papier o tom kolko vymohol resp. Nevymohol od dotyčného (taky výpis alebo co to je o celkovej dlznej sume)
A davaj si pozor aby si nemala papiere staršie ako 3 mes. Treba ti rodný list deti, a rozsudok ohladom výživného a tvoj výpis účtu za poslednych 6 mes a este vyplatne pásky za posledné 6 mes.
A ked to to donesieš, cakas 30 dní na papier ci ti schválili alebo nie.
No a potom ta slak trafí ked dotyčný zaplatí co i len 1 výživné ktore hlasis a vracias a vzápätí ti príde papier ze ho rušia lebo dotycny zacal platiť a mozes sa modliť aby zaplatil aj dalsi mesiac a dalsi a ďalší lebo ak nie tak vybavujes odznova ako ja.
Drbnut ma ide🙈 same behacky.uz ma to proste nebaví 🤷♀️
@janinka007 to som čítala, len nerozumiem tomu potvrdeniu k sirotskemu dôchodku a plus ci potrebujem potvrdenie aj o návšteve škôlky, mala je predskolacka, a plus načo im je príjem 6mesacny dozadu môjho partnera aj mňa. Keď mám súdom určené výživné?
@majuska4401 ak je predškolácka, tak potvrdenie nedávas, lebo dieťa si ešte neplní povinnú školskú dochádzku
@majuska4401 Ak je predškoláčka, dávaš potvrdenie o riadnej starostlivosti pediatra. Ale, zbytočne sa stresuješ takto cez koník, hlavne keď ako vidím tu dostávaš staré, už neplatné rady (od januára sa podmienky pre NV zásadne zmenili). Keď pôjdeš na úrad práce, dostaneš presný zoznam dokumentov čo máš priniesť, aj s vysvetlením prečo ich treba - napríklad že tvoj aj partnerov príjem je treba preto, lebo NV sa poskytuje iba do určitej výšky spoločného príjmu domácnosti.
@majuska4401 príjem je posudzovaný spolu so všetkými ľuďmi žijúcimi v spoločnej domácnosti. Aj keď je to úplne nelogické, je to tak. Náhradné výživné sa poskytuje len do určitej výšky, príjmu domácnosti. Ak máte dostačujúci príjem, náhradné výživné sa neposkytuje.
@majuska4401 druhý bod sirotského dôchodku sa týka detí, ktoré by mali dostávať sirotský dôchodok ale nakoniec naňho nemali nárok, alebo ak je výška sirotského dôchodku nižšie ako náhradné výživné

Exekútora, teda 1.poplatok si hradis Ty, ten je stanovený zákonom, je u všetkých rovnaký
Ty dáš trestne u policajtov, žiadosť o exekútora a až potom riešiš žiadosť na úrade prace