icon

Aké tlačivo potrebujem k lekárovi s rodičom?

ivinka22
21. aug 2026

Ahojte. Viete mi poradiť aké tlačivo mám dať ak idem k lekárovi s mojím otcom? A ja potrebujem do práce ospravedlnenku že som s ním bola. Ďakujem vopred

anonym_ee7944
21. aug 2026

priepustku, na ňu lekár napíše doprovod

ivinka22
autor
21. aug 2026
@anonym_ee7944

priepustku, na ňu lekár napíše doprovod

@anonym_ee7944 minule som dala priepustku účtovníčke a mala som aj zaskrtnute že sprevádzanie rodinného príslušníka a stiahli mi z môjho paragrafu nie za sprievod...nechcela som nič vravieť že si to idem vyzistit na nete či nieje tlačivo kde sa píše aj meno koho som sprevádzala

anonym_ee7944
21. aug 2026
@ivinka22

@anonym_ee7944 minule som dala priepustku účtovníčke a mala som aj zaskrtnute že sprevádzanie rodinného príslušníka a stiahli mi z môjho paragrafu nie za sprievod...nechcela som nič vravieť že si to idem vyzistit na nete či nieje tlačivo kde sa píše aj meno koho som sprevádzala

@ivinka22 Doprovod koho tam píše väčšinou lekár, ale môžeš aj ty dopísať. Nie je špeciálne tlačivo,

anonym_20f3de
21. aug 2026
@ivinka22

@ivinka22 napríklad môj lekár nepotvrdzuje žiadne "priepustky" on dáva výmenný lístok a na ňom vypísané. Dokonca teraz chodím so svokrom k neurologičke a tiež mi dáva výmenný lístok, kde sú údaje o mne a dole napísané - nutný doprovod a napísané meno, priezvisko a rok narodenia.

anonym_571ad2
21. aug 2026
@ivinka22

@ivinka22 ale bezne staci priepustka, kde je vyznacene, ze si sprevadzala blizku osobu. Kludne tam mozes dopisat aj jej meno. Tlacivo nie je, pokial vas zamestnavatel nema vlastny formular, ktory vyzaduje.
Mala si si to vydiskutovat s uctovnickou, nie nechat tak.

muchotrafka298
21. aug 2026

Na to nie je ziadne specialne tlacivo, pokial ho nemate od zamestnavatela. Ja si davam opeciatkovat priepustku, ako k lekarovi s tym,ze tam dopisujem doprovod (ak to tam nenapise dany lekar)

anonym_9ed2ce
21. aug 2026

my píšeme 'doprovod syna Jozefa Nováka'

andyb25
21. aug 2026

Napr. U detskej mi lekárka píše meno dieťaťa a dopíše s matkou

biba_18
21. aug 2026

veď si to mala reklamovať, že ti zle stiahli…

anonym_c4b13d
21. aug 2026

@ivinka22 normalne pripustku.

natalka13
21. aug 2026

Ved je to jedno ci ty alebo ako doprovod.

letfenixa
21. aug 2026

Bežnú priepustku, akú používaš aj pre seba, na ňu doktor napíše, že si bola doprovod a nemusí tam byť uvedené žiadne meno ani nič sprevádzaného.

anonym_50eac5
22. aug 2026
@natalka13

Ved je to jedno ci ty alebo ako doprovod.

@natalka13 Toto jedno nie je. Pre seba má zo zákona 7 dní a ako doprovod tak isto. Ak jej účtovníčka bude označovať, že bolo u lekára "sama so sebou", namiesto doprovod, 7 dní pre seba ľahko vyčerpá. Ak budú vyčerpané a bude potrebovať ísť na vyšetrenie nikto jej to nepreplatí. Alebo si bude musieť vybrať dovolenku.
Jedno je len kolečko na fúriku. Tak tu neuvádzaj ľudí do omylu.

natalka13
23. aug 2026
@anonym_50eac5

@natalka13 Toto jedno nie je. Pre seba má zo zákona 7 dní a ako doprovod tak isto. Ak jej účtovníčka bude označovať, že bolo u lekára "sama so sebou", namiesto doprovod, 7 dní pre seba ľahko vyčerpá. Ak budú vyčerpané a bude potrebovať ísť na vyšetrenie nikto jej to nepreplatí. Alebo si bude musieť vybrať dovolenku.
Jedno je len kolečko na fúriku. Tak tu neuvádzaj ľudí do omylu.

@anonym_50eac5 ved dostane zas dalsiu priepustku u lekara a dopise rukou doprovod a meno.
Alebo to mala dopisat uz do tejto. Upkne stacj iba slovo doprovod. U nas ani to netreba iba do dochadzky nahlasit o aku priepustku sa jedna.

anonym_50eac5
23. aug 2026
@natalka13

@anonym_50eac5 ved dostane zas dalsiu priepustku u lekara a dopise rukou doprovod a meno.
Alebo to mala dopisat uz do tejto. Upkne stacj iba slovo doprovod. U nas ani to netreba iba do dochadzky nahlasit o aku priepustku sa jedna.

@natalka13 Nie všade to funguje tak, ako u vás.

natalka13
23. aug 2026
@anonym_50eac5

@natalka13 Nie všade to funguje tak, ako u vás.

@anonym_50eac5 aky je problem na priepustku napisat slovo doprovod?

anonym_50eac5
23. aug 2026
@natalka13

@anonym_50eac5 aky je problem na priepustku napisat slovo doprovod?

@natalka13 No takto, neprekrúcaj to. Ty si tu, v tejto diskusii 21.08.26 napísala, že je jedno, či ona, alebo doprovod. Lenže Zákonníku práce to až tak jedno nie je.
Tak neprecrucuj to teraz dopísaním slova doprovod, keď pred dvoma dňami si tvrdila, že to je jedno.
A reč tu bola o tom, že žienka tam aj "doprovod" napísané mala, ale účtovníčka jej to vykázala ako jej vlastnú návštevu u lekára.