Ako anonymne nahlásiť odsúdenú osobu?
Ako nahlasim niekoho, o kom viem, že stratil bezuhonnost a bol odsudený. O tejto skutocnosti mlci, aj ked pracuje v statnej sprave. Takto, sice bol danny clovek odsudeny, nema z toho ziaden postich, v tichosti pocka na zahladenie......najlepsie anonymne udanie?
@aliziana pri nastupe ho nemal. ziskal ho uz 5 rokov po zamestnani
a teba sa to dotyka konkretne ako ze ti to neda spat
Však keď bol odsúdený má ísť do väzenia alebo má iný trest, aké zahladenie?
Ano, je v podmienke. Po 3 rokoch moze poziadat o zahladenie a tym padom nebude znasat dosledky svojho konania. Ide konkretne o toxickeho cloveka a bol odsudeny za tyranie.
Nerob druhému to čo nechceš aby robili tebe ten dotyční sa s toho problému vyzuje a TY prídeš o miesto.O dôvod viac sa nestarať asi ma nejake znamosti ked je v podmienke a robí štatneho zamestanca.Alebo sa tlačiš na jeho miesto a silou mocou na neho našiť niečo.Lebo ináč neverím že niekto by mal taku horlivu iniciativu dostať nikekoho zo svojho miesta.TY si ako moja kolegyna nabonzovala vedúceho vedúci sa s toho vyzul a ONA prišla o robotu.Nikedy sú ľudia zbytočne inicitivny a je im to na škodu.Netancuj na tenkom ľade prideš o robotu tak to beži.Neverím sice že robi štátneho zamestnanca s podmienkou ale dajme tomu tak asi ma všade znamosti.Ak sú raz pravidla take že musiš mať bezuhonosť a ON je v podmienke jedine mi s toho vyšlo že ma na správných miestach znamosti. A teba sa to tyka osobne že je v podmienek za týranie ak nie tak nerieš.A že je toxický toxický ľudi je všade strašne veľa aj politici sú toxický aj na úradoch sú toxické úradničky aj lekári niektory majú take správanie.O čo TI vlastne ide ak sa to týranie netýka teba tak nechápem čo riešiš.
@alickapusinka ano, tyka sa to mna. A ako by sa to asi dozvedeli, ked nikto nevie, ze bol odsudeny? On by mal sam nahlasit stratu bezuhonosti
Takže ide o pomstu!
Čo sa týka výpisu z registra trestov, tak ten sa od štátneho zamestnanca vyžaduje pri nástupe alebo pri novom výberovom konaní, napríklad aj sa z dočasnej štátnej služby hlási do stálej štátnej služby. Aspoň na našom služobnom úrade to tak bolo. Keď chceš niekoho nahlásiť, k dôvodom sa nevyjadrujem, tak cez podateľňu príslušného úradu. U nás by to predkladám riešila vnútorná inšpekcia spolu s osobným úradom, možno vedúci oddelenia s vedomím námestníka riaditeľa úradu. Ťažko však povedať, či by sa riešilo anonymné udanie, asi zrejme toto plánuješ.
@alickapusinka ak je raz podmienka bezúhonnosť, tak je podmienka bezúhonnosť. daný človek bezúhonný NIE JE!
@minenkak neviem ci je to pomsta. Kazdy si musime znasat dosledky svojho konania. 5 rokov sa tahal sudny proces,kedy som bola vypocuvana ja, deti. Za tych 5 rokov som mlcala, nikto zo znamych nevie dovod, preco sa nase manzelstvo rozpadlo. Vsade rozhlasil, ze smi preplo a lezala som v nemocnici na psyhiatrii (ano, lezala som v nemocnici ale so zlomeninou, ktoru mi sposobil on).Neviem preco, by teraz mal z toho vyjst beztrestne, bez toho, žeby to nejak ovplyvnilo jeho zivot. Jeho trest je jedine podmienka (pretoze prijal dohodu o vine a treste, v realite ak by to neurobil isiel by na 7 rokov do vazenia). A ako pisem, kazdy si musime znasat dosledky svojho konania ....
a ty si myslis ze nepride na to kto ho udal v zamestnani? sa ti bude mstit este viac a rafinovanejsie pravdepodobne. ja by som od neho chcela mat pokoj a nie kopat do hniezda bosou nohou.
ano ublizil ti a ano nemal by ho obist trest ale teraz si ides ublizovat este aj sama.
@pralinka25 som dostatočne odolná. Nemá mi ako ublížiť
Ďakujem všetkým za vyjadrenie ich názorov. Ani jedna ste mi neodpovedali.na otázku.
@petronela1985 vdaka
Nerozumiem prečo si bola ticho,čo teraz chceš dosiahnuť, prečo si nenamietal na súde proti rozsudku,za zlomenú nohu si si pýtala odškodnenie.
A ako ti nedokáže ublížiť však ho máš v hlave a rozmýšľaš nad pomstou,ale máš pravdu on ti neublíži,urobíš a robíš to sama
tak kedze ti uz ublizil vzdy sa da najst sposob ako to urobit znova. aj z jeho strany moze byt silnym motivom pomsta ked ho pripravis o zamestnanie a podla vsetkeho si to nenecha len tak.
rob ako myslis. pomsta nikdy nie je dobry radca.
Sud by mal zamestnavatela upovedomit. Ci to tak funguje aj v praxi neviem. Posli podnet priamemu nadriadenemu, on to na zaklade podnetu (aj anonymnemu) musi preverit.
Véd to normálne posli na daný úrad poštou. K nám do práce tak chodili anonym.🤣 ale to je iné, alebo normalne daj podnet na inšpekciu, tam sa musia zaoberat, pripadne mediá......len aj nejaký dôkaz treba, aby sa to tiež nezahladilo. To asi máš už vymyslene. Anonymne / pod svojim menom....už ako chceš.
keď ho vyhodia z práce , z čoho ti bude platiť výživné na deti ? Aj nad tým si uvažovala ?
Nikto nevie čo sa ti stalo, prečo ste sa rozviedli. Predpokladám, že nikto ani nevie, že súdom je v podmienke.
A ty ho chceš anonymne nahlásiť. No... ak nie je úplne tupelo, tak hneď bude vedieť že si to urobila ty.
Nechcem malovať čerta na stenu, ale mysli na to, aké to môže mať následky, čo ti môže nebodaj ešte urobiť.
Však napíš anonymne teda jeho nadriadenému, alebo podnet na inšpektorát práce.
Nemyslím si, že urobíš dobre, ale je to tvoja vec.
Ak ho vyhodia a bude nezamestnatelny (výpis veci už skoro všade), nebude mat peniaze na platenie vyzivneho. Chepm aj morálnu stranku veci, ale zvážila by som viac aspektov
Ja len- je podmienka byt cely cas bezuhonny alebo len pri nastupe do prace? Lebo ked bod c.2, tak to nikoho nebude zaujimat, pokial bude stale na danom mieste pracovat....
Nenapísala by som to ako anonym. Ale by som sa pod to podpísala. Ak je pravda na tvojej strane a je to tak ako si to tu napísala.
Áno takýto človek, má znášať následky za svoje skutky, ktoré napáchal. A ak jehonpraca vyžaduje status byť bezúhonný tak mal na to myslieť, keď páchal skutky také, ktoré mu zničili bezúhonnosť.
Az ho nahodou prepustia, tak treba hned poziadat o zvysenie vyzivneho🤣🤣
Úplne mimo ešte, ale čo sa týka podateľne. Mali sme na úrade párik a na podateľňu prišlo podanie, že jej pánko zahýba 😅 normálne doporučene poslané, tak vedúci to priniesol dotyčnej kolegyni, tá sa s ním rozišla. Aj takéto podania sa riešia 😅
chyba bolo to Tvoje mlčanie, asi si mala dôvod - ja by som ho rovno neudávala, ale využila možnosť o tom informovať slušným spôsobom o tejto vedomosti personálne od. anonymným mailom a nechať riešenie alebo neriešenie na nich a hlavne zamyslieť sa predtým na následné negatíva a dopady na rodinu, pomsta je náročná záležitosť aby si si tým neublížila, je priam likvidačná, nad tým by som nerozmýšľala, mala si to nechať na súd

V štátnej správe je povinnosť dávať odpis či výpis z registru trestov, takže ak je to relevantné, vedia o tom