Ako nahlásiť anonymne na políciu plánovaný priestupok?

anonym23846
14. máj 2025

Dobrý deň
Chcel by som sa opýtať že ako to je z anonymným nahlasenimk na polícii ? Spolužiaci idu o 3 týždne na výlet na noc do hotela v Tatrách , nemajú 18 a plánujú si tam zobrať alkohol a elektronické cigarety . Ucitelia o tom vedia a všetko čo k tomu povedali je že "nám je jedno čo tam budete robiť". Myslím že takto by to nemalo byť a žiaci aj ucitelia by si zaslúžili lekciu , preto ich chcem anonymne nahlásiť na políciu .Samozrejme sa môže aj stať že nakoniec si ani alkohol a ani cigarety nezoberú ale ja o tom nebudem mať informáciu a nahlasim to a polícia tam príde a nič nenájdu ... Nechcem mať problémy že nahlasujem nepravdu preto sa pýtam že ako by to bolo potom v prípade že by si nič nepriniesli a políciu by som informoval .

Ďakujem

heidi4
15. máj 2025

Zi a nechaj zit.
Pokial ti nikto neublizuje, ani tvojej rodine, neskodi svetu, zvieratam, nenici ti majetok, preco ta to trapi, kto si ako zije a co robi vo svojom volnom case? Tak strasne ta to pali? Nehas to. Urcite kazdy raz dostane "lekciu" v zivote skor ci neskor aj bez tvojho zasahu. Co takto si zit svoj zivot a pozerat sa na svoje zaujmy a ciele? Ako urobit svoj zivot a svet lepsim?
Myslim to naozaj v dobrom.
Skus si preorientovat hlavu na pozitivnejsie veci, nie ako skodit inym. (Alebo byt dalsia Kelisova.)
Svet potrebuje dobrych ludi, tych zlych je tu uz az az.

lilope
15. máj 2025

@anonym23846 závidíš im výlet? Chápem prečo tam nejdeš, musíš byť ,,obľúbený" spolužiak/čka. Mám zmysel pre spravodlivosť, ale toto by ma nikdy v živote nenapadlo nahlasovať, to je už cez čiaru. Otázne je či majú policajti právo vstupovať do súkromnej budovy za takýmto účelom. Pravdepodobne nie, nie je to verejné priestranstvo a prepáč, toto robia ozaj všetci študenti, môžeš začať nahlasovať rad radom každý koncoročný stredoškolský výlet.

parvinka0001
15. máj 2025

Závidis im výlet tak ich chces nahlásiť ? .každý jeden výlet starších detí takýto bol . Staraj sa o seba nie o druhých . Určite budeš veľmi v triede obľúbená 🙄😏

nelca0510
15. máj 2025

@anonym23846 prv,než sa do teba pustia zakomolexo vane dospelé ženy,viď. ženy v komentároch, zamysli za nad tým,prečo to robis. Učitelia si s tým poradia,políciu do toho netreba ťahať.

mamina7070
15. máj 2025

@anonym23846 to fakt si myslis ze policia pojde v noci kontrolovat skolsky vylet kvoli elektronickym cigaretam a alkoholu? really?
ty musis mat velmi tazky zivot sama so sebou

Tak ako pisu vyssie ucitelia si poradia zi a nechaj zit

mamamasama
15. máj 2025

Rada do budúcna. Nahlasujeme len veci, ktoré nám ubližujú. Niekto ťa šikanuje, bije, robí škodu na majetku, a pod. Nenahlasujeme ľudí preto, že sa s nami nekamarátia a chcú sa zabaviť. Ak tam niečo vystroja? Ich problém, nie tvoj.

cyberk
15. máj 2025

Tak teba je radost mat za spoluziaka 😅 ani sa necudujem, ze si outsider, ked riesis taketo veci..

btus
15. máj 2025

Boli sme po stužkovej na chate - dozvuky. 18 mali asi traja spolužiaci. Boli sme bez dozoru. Fajčili sme a pili. Bolo to tak už aj pred 35 rokmi. A nikto z nás sa nestal alkoholik, veľa z nás prestalo fajčiť. Patrí to proste k mladosti. Ak ty nafajčíš a nepiješ - super. Ale nechaj ostatných, nech si žijú svoj život, pokiaľ to Teba neohrozuje na živote a majetku. Alebo nepáchajú trestnú činnosť. To, že si stredoškoláci vypijú a zapália je ich vec. A učitelia tiež vedia, čo im môžu dovoliť a čo nie. Neboj, ak by niekto z nich skončil v nemocnici na otravu alkoholom alebo nikotínom, potom už budú mať prúser aj učitelia. A tí sú si toho veľmi dobre vedomí. Uži si dni bez spolužiakov a nehas, čo Ťa nepáli.

denkabemommy
15. máj 2025

A presne pre toto to plánujú bez teba 🤦‍♀️… btw držanie alkoholu a elektrických cigariet nie je trestné ani pod 18 🙂, tak sa nehraj na vychytralú radšej, lebo dopadneš zle.

lensii
15. máj 2025

@anonym23846 nechaj tak .veď aspoň budú mať super spomienky na výlet. Ja som bola na výlete zo školy pred takmer 20 rokmi a do dnes spomínam na to ako sme kúpili hrušku a pili sme 🤣 keď prišla učiteľka tvárili sme sa ze nič potom prišiel učiteľ a mal aj 2 promile 🤣🤣 alebo sme šli na výlet učiteľka sa opila a stratili sme sa v lese na túre 🤣 našiel nás náhodou iný učiteľ sedieť na chate pri spiacej učiteľke. Bola to sranda 🤣 samozrejme učiteľka dostala výpoveď ale máme na čo spomínať

martinmmartin
15. máj 2025

V zivote to dotiahnes velmi daleko ....... nebudes moc oblibeny ale dotiahnes to daleko

elli333
15. máj 2025

@martinmmartin preco si myslis, ze to dotiahne daleko? Ocividne nebude oblubeny a s takymto zivotnym postojom a negativizmom by som skor povedala, ze bude mat extra tazky zivot so smutnym a osamelym koncom a dost pravdepodobne nikdy nepochopi preco. Ale zaujima ma preco ty to vidis tak, ze to dotiahne daleko? Ludia co su na vysokych postoch a poziciach sice casto nemaju chrbtovu kost, ale praveze mavaju charizmu a vedia ako na ludi, presny opak tuto autora.

henka123123
15. máj 2025

My sme sa na konci 9teho rocnika opili vsetci vratane uciteliek v taliansku :○ doteraz na ten vylet spominame

martinmmartin
15. máj 2025

@elli333 Suhlasim, ty ale hovoris o uplnej spicke kde su sociopati ale velmi schopni....Vrch pyramydy stoji ale na armade bonzakov a podrztaskach ktorym sa tie ich "stredne" vyhody zdaju dostatocne za smutny zivot

bolarazjedna
15. máj 2025

Toto podľa mňa nie je prípad pre políciu. Akože keby ide o drogy alebo nejaké orgie, ok. Alkohol a cigarety nie. Chápem, a z morálneho hľadiska s tebou súhlasím, že nie je v poriadku, aby učitelia súhlasili s alkoholom na školskom výlete (ci už maloletých alebo plnoletych, stále ide o organizovanú školskú akciu). Aj keď chcú byť "in" a benevolentny kvôli zachovaniu dobrých vzťahov so študentmi. Oni však potrebujú mantinely, a aj keď na tajnáša alkohol piť budú (lebo priznajme sa, málokto to nerobil v ich veku), aj tak nie je v poriadku, že učitelia s tým nemajú najmenší problém. Títo by som však riešila u riaditeľa školy, resp aj oni majú nadradené orgány, ktoré ich činnosť kontrolujú, netuším ako sa volajú, ale keď máš pochybnosti o mravnej výchove detí, obrat sa na nich.... (Školská inšpekcia?)

nin12345
15. máj 2025

@anonym23846 ty malý zákerný zavistlivý šprt 🤣 čo ti také urobili tí spolužiaci? Či len závidíš výlet?

ivanakal
15. máj 2025

Ach, mat tak tvoje problemy. Ja som bola teenager pred skoro 20 rokmi, aj my sme po tajme pili alkohol na strednej a nikto z nas nemal 18 a schovavali sme to pred ucitelkami 😂 sa tvaris ako keby toto bol zlocin najvacsieho razu. Policiu volat???? Toto som teda este nepocula. Ked tam nejdes, tak sa do toho nestaraj, ked tam ides, tak sa zavri v izbe aby si to nevidel.

taga
15. máj 2025

Tak ked nechces nahlasovat nepravdu, tak odloz svoju vestecku gulu naspat do skrine a nenahlasuj nieco,co sa este ani nestalo..
Ale skor si myslim, ze keby si s tymto zavolala na policiu, tak sa tam akurat dobre zasmeju a si pomyslia, ze si robis srandu z nich...
Btw, opatrne s tymto pristupom v zivote... karma je zdarma a o tebe si tiez moze xy ludi mysliet, ze by si 'potreboval lekciu'

vroni
15. máj 2025

Si tupý a nechutný udavac. Noc menej a nič viac. Jediný, kto by si tu zaslúžil poriadnu lekciu si ty sám a tebe podobný odpad 🤮🤮🤮

bolarazjedna
15. máj 2025

@lensii
@nelca0510
Baby, píšete, že učitelia si s tým poradia, ale autorka píše vyššie, že učitelia o tom vedia a povedali, že im je to jedno. Je rozdiel piť na tajnáša a s vedomím dozorujuceho ucitela. Podľa môjho názoru učiteľ nemôže to len tak odsúhlasiť, lebo aj tak by pili. Samozrejme, skutok sa ešte nestal, to ze niekto niečo povedal, ešte nič neznamená.
@btus a aj vy ste pili bez dozoru, to je rozdiel. Vyššie je spomenuté, že bude tam dozor a on s pitím alkoholu maloletých na výlete nemá problém.

moonlight1210
15. máj 2025

Informovala by som prinajmensom vedenie skoly. I o tom, ze ucitelia maju o tom vedomost a nechystaju sa zasiahnut. Dokonca sa k tomu nahlas vyjadrili, ze to nemienia riesit.

Nemusi sa na tom vylete nic stat.

Ale ked sa stane… to uz je zrazu celkom iny pribeh, ze ano, benevoletne mamicky, co riesite “udavaca”?

nin12345
15. máj 2025

@moonlight1210 a chalanko si už na škole ani neskrtne môže si rovno hľadať novú

moonlight1210
15. máj 2025

@nin12345
Da sa to aj anonymne. Urobit si hoci novy mail, odkial to posle na adresu skoly trebars.
Vedenie nech s tou info nalozi ako vie a chce. Informovane bolo.

Je az smiesne, ako tu drviva vacsina riesi akesi udavanie.

Ale ked sa nieco stane (nebodaj ich detom), tak vsetci rycia, kde boli ucitelia, dohlad, kontrola, zodpovednost,…

Teraz tu?
Ved ich nechaj, aj my sme pili, no a co, su to mile spomienky, pohodicka.
Si len zakerny hajzlik, co chce kazit zabavu, lebo … (vymyslia si ponizujuce dovody preco - napr. ze je neoblubeny, pomstychtivy a spol.).
Skocia hned na prvu vlnu emocii, miesto aby sa zamysleli rozumom.

Ja neviem, to vacsina v tejto diskusii snad presne aj doma takto riesi problemy?
Ze si vyberu tu najnepodstatnejsiu cast na tom celom a to vo velkom riesia ako najdolezitejsi problem?

Tu je predsa najvacsi problem, ze ucitelia vedia, co decka idu urobit a je im to jedno.
Nie, ze tym ucitelom niekto chce nasilu nanutit ich zodpovednost naspat.

cholitko
15. máj 2025

@anonym23846 Pokiaľ tam nebudú tvrdé drogy, polícia nemá čo riešiť. To, že tam budú piť alkohol, polícia nebude riešiť. Polícia by riešila len to, ak by niekto predal alkohol neplnoletým. To je zakázané. Ale ozrat sa na koncoročnom výlete zakázané nie je, ba je to bežné. A ty si bonzák. Chceš byť bonzák a mstiť sa? Alebo začneš na SEBE pracovať? Ak si im chcel dať príručku, neboj, príručku dostanú, keď sa ožerú a bude im zle. Ja mam 25 rokov po skončení strednej školy. Už aj vtedy sa pilo. Kamarátkin spolužiak mal aj otravu krvi alkoholom - vážna vec, volala sa sanitka. Skoro zomrel. Čiže to bude pre nich ponaučenie, keď sa ozeru a bude im zle. A polícia to riešiť určite nebude. Nemajú tam čo riešiť. A ty nebonzuj, bo jedného dňa budeš nabonzovany ty sám.

nin12345
15. máj 2025

@moonlight1210 ved ale ako to chce dokázať že to je tým učiteľom jedno? Nerozumiem ti. Roky sa na tých akciách pije. Však o tom vie aj vedenie.. Keď rodičia nechcú aby tam deti pili musia dôkladne skontrolovať batožiny deti. Traja učitelia po príchode na ubytko naozaj nemajú čas detailne prehľadávať každý kufor..

vevesh
15. máj 2025

Mam tu istu situaciu s najstarsim dietatom az na to, ze ide na 50 deti 2 ucitelky a skladba je 14r-16r. Oficialne im dovolili pit a fajcit ucitelsky dozor, rodicia tiez suhlasia....🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ ja do basy nepojdem, ked sa nieco stane, takze, ak su s tym uzrozumeni vsetci zucastneni, budis....moje dieta vsak nejde na vylet. Ale ani by ma nenapadlo take nieco nahlasovat, toboz na policii...

terezia74
15. máj 2025

@anonym23846 teba stretnúť v reálnom živote, radšej ťa obidem

mimka1402
15. máj 2025

@anonym23846 Rozumiem ti, narozdiel od iných. Problém asi pre mňa je, že to robíš asi z pomsty. Keď sa niečo im stane bude to vina učiteľov a tí si ponesú následky. Na tvojom mieste by som to nechala tak. Môžeš nahlásiť, ale úprimne. Aká je tvoja motivácia? Podľa mňa sa cítiš zraneny, asi máš s nimi problémy.. Tiež som bola outsider a mala pocit, že sa musím pomstiť ale vieš čo? Najlepšia pomsta bola pre mňa, že som šla ďalej, zatiaľ čo mi nesiahaju teraz ani po päty 🙂

bg92
15. máj 2025

sa spamataj

vroni
15. máj 2025

@moonlight1210, jedine podstatne v tejto diskusii je udavacsky magor. Tu sa totiž nestalo vôbec nič. Zatiaľ nikto žiaden alkohol nikam nepriniesol sami učitelia nezanedbali svoje povinnosti. Pretože ak by učitelia povedali, že prehladajú všetkým kufre, či náhodou nepriniesli alkohol, tak polovica triedy bude považovať za svoju povinnosť tam ten alkohol prepašovať z principu a druha polovica zburcuje rodičov, aby protestovali, že na to učitelia nemajú právo. Evidentne autor/ka nemá dosť odvahy na to, aby povedala svoj názor v triede. Ale na anonymné udavacstvo spod periny, to áno. Za mňa je totalny ľudský odpad. Ak by to riešil/a priamo na výlete, že decká pijú a učitelia neriešia, prosím. Ale vopred a principiálne sa tešiť na bonzactvo je akurát tak na tých grcajucich smajlov.