Ako anonymne nahlásiť zanedbávanie detí na sociálku?
Dobrý večer. Chcem sa spýtať na anonymné podanie na sociálke. Poznám jednu ženu ktorá sa strašne správa ku svojim deťom. Nedáva im jesť, škaredo im rozpráva bije ich. Vozí ich do školy a pritom nemá vodičák. Moja dcéra chodí z jej do triedy a často sa jej sťažuje. Moja nosí svacinu aj pre ňu aby nebola hladná. Chcela by som napísať anonymne samozrejme keďže sa poznáme. Čo treba uviesť do takého udania , viem iba jej meno a mesto v ktorom žije neviem napríklad číslo domu. Bude stačiť meno a mesto. Ďakujem za odpoveď.
Najprv skús triednu učiteľku. Aj ona musí vidieť,že s dievčatkom nie je niečo v poriadku.
Presne, porozprávaj sa s učiteľkou. Povedz, že dievčatko sa zdôverilo tvojej dcére, či o tejto situácii škola vie
No práveže učiteľka je jej spolužiačka zo základnej a sú kamarátky.
Ja by som to s učiteľkou vôbec neriešila. Je tam každý deň, problém musí vidieť, len ho očividne riešiť nechce. Chod určite na socialku, povedz meno, mesto a školu ktorú návštevuje jej dieťa. Oni si už potrebné dohľadajú. Tvoje meno sa dotyčná osoba nedozvie. Určite by som to na tvojom mieste urobila a fandím ti, že máš na to odvahu. Kiežby viac takých ľudí bolo. Lebo väčšina sa len nečinne prizerá (viď napr učiteľka ) a deti zbytočne trpia…
https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...
Mozes volať na toto tel. cislo.
Povieš meno dieťaťa a názov školy kde chodiť povieš všetko čo vieš a čo si si všimla. Hotovo
S ucitelkou nie..
Ked nebude suhlasit,a napokon pojdes sama "anonymne"..
Kazdemu uz bude jasne,kto udanie hlasil
Ak ti to tvoje svedomie kaze,pocuvaj svoju intuiciu
A s nikym o tom nehovor

Ja by som sa skúsila porozprávať i s učiteľkou. Musia v škole vidieť a vedieť, že je tam takýto problém. Myslím, že spoločný postup by prospel.