Ako často sa treba hlásiť na úrade práce v čase nezamestnanosti?
Ahoj Maminy.Chcem sa poradiť .Koncom decembra má maly 3 roky a ja musim ukončiť pracovný pomer z dôvodu že by som nemala ako synceka vodiť do skolky a zo skolky nakoľko pracujem od rana do vecera a priatel tiež ťahá 12stky .Musim byt zatial doma a hľadať si nieco u nás najblizsie,Chcem sa opytat ako často sa potom hlási na úrade prace ? myslim že nejakých 6 mesiacov by som mala dostavať aj podporu v nezamestnanosti nakoľko som pracovala pred narodením makeho 7 rokov .Dakujem
@evittam dakujem si zlata len musim si vraj vyčerpať celých neviem cca 25 dni dovolenky vraj mi nepreplatia
@zanetka1989 Vraj? Ako koncis PP? Kedy ti konci RD?
@evittam tak mi povedal moj vrchný pracujem v nemocnici a ano chcem ukončiť pracovný pomer dohodou .Rodicovska mi konci 27.12.2019 no výpoveď dávam ja
@zanetka1989 Tak daj vypoved do konca oktobra. Bude ti plynut výpovedná doba od 1.11.-31.12.2019, oznámenie o ukonceni RD k 27.12., nástup do prace 28.12., vycerpes dovolenku 30-31.12., zvysok musia preplatit a budes mat max.podporu.😉
@evittam dakujem krasne len neviem či budú taký ochotný v tej mojej robote😢☝️
@zanetka1989 Aky ochotný?! Ty citas co pisem? Toto nie je o ochote. Ty das vypoved ako píšem.
@evittam ano čítam to...Myslela som len tolko že už som rozprávala so svojim šéfom že chcem ukončít prácu dohodou a že 2 dni si napíšem dovolenku a on mi na to povedal že si ju musim vybrať celu lebo že mi ju nepreplatia..Ja len tolko neviem nevyznám sa do toho preto sa pýtam .Ja už som potom bola v tom že v novembri tam pôjdem vyberiem dovolenku čo mam a potom vlastne končím v praci☝️🤷♀️
@zanetka1989 a teraz teda neviem aký je rozdiel keď sa da výpoveď dohodou a ta druha moznost
@zanetka1989 Výpoveď dohodou neexistuje.
@zanetka1989 No tak ak citas sprav ako pisem. Vypoved podla paragrafu 67 ZP dorucit zamestnavatelovi do 31.10.2019. Ako aj oznámenie o skonceni RD a nástupe do práce ako pisem. Nechat si oboje potvrdit o prevzatí. A tebe skonci PP ako pisem. Preco by ta mal nútiť zamestnavatel nastúpiť v novembri a čerpať dovolenku? Z akeho titulu? Ci podla akeho zákona?
https://www.profesia.sk/kariera-v-kocke/vzory-d...
@zanetka1989 A rozdiel? No pokial si nemala hrubu mzdu aspoň 2000Eur tak minimálne v tom,ze budes mat o dost vyššiu podporu ak spravíš co pisem.
@evittam dakujem veľmi pekne 🙂🌸vies ja sa týmto veciam absolútne nerozumiem😔takze ak som správne pochopila ísť v októbri do práce s tým ze dávam vypoved ?(musim si prosim doma nieco pripraviť nejaký papier?)aj to oznámenie o skončení rodičovskej? Kde to mam najst prosim ta🙏A rovno im povedat že chcem dovolenku 30 a 31 decembra?
@zanetka1989 Vid link vyssie-vzor výpovede.
https://rcdaisy.sk/oznamenie-o-ukonceni-rd/
Ujo Google.😉
@evittam dakujem krasne ešte napíšem ak mozem🙏
Ahojte,prepacte ze pisem tu ale nechce sa mi zakladat nova diskusia.Ja sa chcem spytat len,ze bola som vcera na UP sa zaevidovat,skoncila som prac.pomer vypovedou ku dnu 31.08. a mam narok na podporu,pracovala som tam 4,5 roka.Okrem uradu mam ist este na socialku alebo poistovnu?Ci uz vsetko vybavi urad prace???

@zanetka1989 To záleží len od referentky/ta pod ktoru/eho budes patrit. Odporúčam ukoncit PP dohodou tak,ze vycerpes 1-2dni dovolenky a zvysok preplatia=max.podpora za predpokladu že si nemala iny zdanitelny príjem za posledné dva roky z ktorého sa odvadzali odvody na PvN.