Ako dlho bude trvať tento lockdown?
@skarli asi sa este sprisni. Situacia je velmi zla. Hospodarske noviny dnes pisu, ze opatrenia prisli neskoro, ze teraz najblizsie dni tie pocty este raketovo narastu. Ani sa nedivim, ked vidim, co ludia okolo stvaraju.
Pre tych co od marca prisne dodrziavaju opatrenia ( ako napr moja rodina) uz to leze na mozog.ak ma nezaboje covid tak skoncim na psychiatrii
@nenne27 tiez to tak citim. Ale hovorim si, ze lepsie ako vojna a hladomor. Ale posledne dni to je uz na mna moc.
@nenne27 aj ja to dodrzujem celkom prisne a nejde mi to na mozog 😅 akoze uzila by som si nakupy, dovolenku a vecer pri vine s kamoskami, ale tak co uz 😅 co konkretne ti tak ide na mozog?
Na Slovensku ešte žiadny poriadny lockdown nebol a ani nie je.
@queen_mary odpoviem ti ja 😉 Mne vadi, ze nemam osobny kontakt s kolegami. Robim len cez pocitac. Teamova praca dost viazne, chyba nam iskra a kreativita, prameniaca z osobnych stretnuti. Zacal mi karpalny tunel na ruke (normalne na kompe tolko nerobim). Chybaju mi vylety (nemyslim do prirody). Plavaren. Klzisko. Dovolenka. Stretnutie s rodinou. Oslavy. Posedenie s kamoskami na kave. Navstevy. Vadi mi, ze stale musim mysliet popri praci aj na obedy! Uz mi to lezie na nervy. Detom chybaju tiez podobne kontakty, spontannost stretnuti.... a este mi vadi, ze si s ludmi nevidim do tvare. Ze sa nemozem usmiat napr na pokladnicku.
Zase sa tu bude nadavat na Matovica? Ak je vam dlho doma, tak, ako tu niekto uz pisal, prihlaste sa ako dobtovolnicky do prvej linie. Napr k testovaniu, alebo na covid oddrelenie. Hned vas prejdu nadavky.
Zaujímavé, že čakáš odpovede od žien na modrom koníku ktoré sú poväčšine na materskej dovolenke, keďže túto vedomosť ešte nemá ani hlavný hygienik, dokedy bude Lock Down😂😂
aj pohrebne sluzby uz budu potrebovat dobrovolnikov. mozno komu to lezie na nervy pomoze vidiet ako trpia ini.
Ja tiež dodrzujem s mojou rodinou všetko a teraz to zvládam veru ťažšie ako na jar.. ja celkovo cez zimu mám horšiu náladu, keď sa toto pridalo plus rodinný veľký problém, tak mi je naozaj zle... na jar bola aspoň tá priroda pozitivna, vonku na záhrade a v lese sa mi všetko ľahšie zvládalo..
Ako dlho toto bude trvať si netrúfam odhadnut, podľa mňa budeme radi ak leto bude aspoň z polovice tak uvoľnené ako bolo to minule.. teraz mám dojem že som uväznená vo filme "na hromnice o deň vice".. každý deň je rovnaký a každý deň si hneď ráno.najdem v telefóne zlú spravu..
@snezienka33 ja právaže dúfam, že sa konečne spamätajú a budeme tu mať aspoň na 3 týždne naozaj lockdown v pravom zmysle slova. Inak sa toto nezmení, pretože ľudia sú nezodpovední. Ja všetko dodržiavam, už mi lezie na nervy, že veľa vecí nemôžem kvôli tupcom. Iné ako poriadny tvrdý lockdown nám nepomôže.
Januar ma byt velmi zly, vcera zomrelo 200 ludi. Cize minimalne do konca januara. Ludia by sa mali troska spamatat, ze lockdown nie je preto, ze Matovic (a Babis v cz, S.Kurz v Rakusku,.. ) si robia prdel, ale aby neboli jatky v nemocniciach.
Okrem toho, v tejto vlne vakcina, ktorej je zatial aj tak malo, nepomoze. Ta pomoze predist plosnym ockovanim az dalsim vlnam - v septembri.
Epidemie smrtiacich chripok tu boli vacsinou 2 roky, kym upadli. Takze sa mozme tesit, ze tu budu ale slabsie lockdowny az do konca roka.
@skarli ja neviem ako ostatni, ale ja neviem, že vôbec nejaký je! Možno patrím do skupiny, ktorej sa to bytostne až tak netýka, som na RD, dcérka je v škôlke, muž chodi do prace, ja som doma s menším, s ktorým chodím dvakrát za deň von, dnes som bola doobeda a všade ľudí jak naondenych, len pri bankomate som ako dlho čakala, kým som sa dočkala! To isté po meste, lekárne, banky, pošta, všade rad až do nevidím!
Keby nebolo malého, tak by som to možno inak brala, predsa len výlety so staršou, káva s kamoškami, ale teraz pri drobcovi to až tak nevnímam 🤷♀️
@simsalabim tak to hej. Ked si to takto opisala. Co sa tyka prace, tak to az tak nepocitujem, lebo som na materskej uz rok a pol. Ale ked si predstavim, ze by som isla na velku rodinnu oslavu, cez vikend na plavaren a do sauny, vecer do kina a na vino. Ach jaj.
@snezienka33 kazdy jeden chce zit slobodne. Len treba vydrzat a spravit nieco pre to. A je "krasne" vidiet na cislach , ze vsetci zodpovedne neziju ani teraz.
@queen_mary asi to ze som extremny extrovert, velmi casto sme sa stretavali s kamaratmi u nich alebo nas doma,objednali pizzu, vypili vinko.cestovali sme velmi vela, lacne letenky sme vyuzivali, autom vikendy blizke okolie.decka kruzky, skola, kamosi.caste navstevy.vylety do okolia.rano sme sa zobudili, svietilo snko tak sme sli 100km na jazero sa kupat.chodili sme na kavu,na pivo, na veceru.v parku s kamoskami a deckami, samozrejme do prace, nakupy handier( aj to mi chyba, aj ked som casto samozrejme nenakupovala)no a samozrejme kino, koncerty, rozne akcie😭 teraz sme naozaj doma, chodime do prirody, na turistiku, staram sa o dom, citam,skusam nove recepty, pozerame vzdy s deckami nejaky film...ale prestava ma vsetko bavit, nic mi nedava zmysel😭😭prepacte ja mam asi trochu depku, tak uz nebudem pokracovat...dakujem, ze som sa mohla vyliat
Myslim ze nam treba poriadny tvrdy lovkdown,,, prestala som to uz pred 2mesiac tie pocty sledovat ked som videla vokol ako ma kopec ludi v okoli vsetko na haku,,,u prdele,,, A ja svoju 3 r dcerku nikam naporiadok nebrala a ked uz ano mala pri ludoch cudzich nakrcnik ponos usi. Vravela som bude este horsie... nas len zadebnit natvrdo a pustat do potravin 1x tyzdenne. Ja mam stach bo moja dg je aka je.nie zas ze by som to prehanala. Chodime vonku +potraviny ked treba. Ale aby som sa promenadovala medzi ludmi kt nemaju ruska a je ich na kope viac? Ja som uz len zato aby natvrdo vsetko zavreli a nechali len nutnost nevyhnutne k zivotu.pekny den
@snezienka33 keby sa ľudia správali zodpovedne, nemuselo teraz toto byť.
@snezienka33 Myslis, ze ludia si uzivali prvu, druhu svetovu vojnu,...? Proste niekedy sa clovek zlej veci nevyhne a musi sa s nou naucit zit. Ludia si prilis zvykli na pohodlie, blahobyt, prebytok, dobre veci, ze si to prestali vazit a beru to ako samozrejmost.
@snezienka33 uz ti niekto zomrel?
pockaj... vytiahnem vestecku gulu... nie, jasne zartujem... obavam sa ze toto bude lockdown za lockdownom, a pripominam (ako viac kociek nado mnou) ze my tu zdaleka tvrdy lockdown nemame...
Len ako vidim ako sa moji znamy pohybuju hore dole, silvester, navsteva, atd... tak lepsie nebude.... My poctivo sedime doma, sme aj ked v nepovolenej bubline s mojimi rodicmi (nikto viac) a cakame...
Dnes zahlasia ci deti vobec pojdu do skolky a skoly 11.1. (mna zaujima skolka a prvy stupen) co mi pride dost divne v pripade ze sme fakt v nahovno situacii... tlacit deti do skolky a skoly, na druhej strane chapem ze bez ich zabezpecenia sa rodicia (ak su v prvej linii plus ti co su fakt nevyhnutny na chod obchodov, pekarni, roznych oprav atd..) nemaju ako dostat do prace ak maju male deti...

na teraz do 24.1. a potom sa uvidi, co Matelko znovu vymysli