icon

Ako dlho trvá dedičské konanie po oznámení notárovi?

Včera o 14:37

3 mesiace dozadu mi zomrel otec, vybavovala som aj pohreb. Po 1,5 mesiaci ma obyčajným listom kontaktoval notár a žiadal si môj email a mobilné číslo, čo som mu obratom poslala. Potom sa nedialo mesiac a pol nič, kým som nezavolala. Vtedy mi bolo povedané že dnes spis dostal zamestnanec poverený notárom a požiadal ma o zaslanie faktúry za pohreb do emailu. Preto ma zaujíma koľko to môže ešte trvať? Budem predvolaná aj na nejaké predbežné konanie? Mám právo informovať sa v akom stave to je? Ako som sa dozvedela poverený zamestnanec ide od 20.2 na dlhšiu PN, ak bude PN pár mesiacov to ako budem rok čakať na dedičské?
Nie som nedočkavá za peniazmi, len je tam aj byt za ktorý napríklad každý mesiac musím platiť teraz nájom a energie zbytočne... Okrem toho otec veľa nevlastnil, teda nemalo by to byť komplikovaný prípad, len mám pocit že nejako to zbytočne naťahujú. Nakoľko majetku tam nie je až tak veľa čakala som že do jari cca sa to vyrieši, lebo všade čítam že trvá jednoduchšie konanie 3-6 mesiacov a sú 3 mesiace a úradník o tom prípade ani nič nevie ešte...

anonym_b3f89f
Včera o 14:44

u nás išiel jeden za rodinu k notárovi. Spísali približne majetok , odovzdal doklady ohĺadom pohrebu.
Otec zomrel v dec. a v marci sme sa už všetci stretli a povedali notárovi kto čo bude dediť. To bol aj koniec dedičského konania.
Mm čakal viac ako rok kým sa úrad ako tak dal do poriadku. Tam mali problémy na katastri - všetci si pamätajú ako spadol systém .
ak vieš že ide pracovník na PN môžeš sa tel. ohlásiť že ako pokračuje vaše dedenie. S jeho pn ty nemáš nič. Môže ho zastúpiť iný pracovník-

patrike
Včera o 14:48

Ano, vacsinou 1x predbezne stretko, potom druhy krat vsetci dedici a ak podpisete, co povie notar a vzdate sa prava na odvolanie, tak je hotovo.

zuzulkika
Včera o 16:52

My sme mali po 8 mesiacoch..tiež tam bola PN

andrejka1974
Včera o 17:29

@anonym_autor je to individuálne u muzovej mami to trvalo rok a pól