icon

Ako dlho trvá vybavenie nového občianskeho preukazu?

1. jún 2026

Dobrý deň, potrebujem si vybaviť nový občiansky preukaz, keďže starý mi končí o dva týždne. Som z Košíc a neviem, či sa to dá ešte stihnúť bez expresného príplatku. Aká bola vaša skúsenosť v poslednom období? Ďakujem.

anonym_41ed40
1. jún 2026

načo ti je expresný príplatok. môžeš si ho vybavovať aj po skončení platnosti. dajú ti papier že sa nový vybavuje.
dcéra mala hotový za týždeň , ja asi za 2 týždne.
a pritom to isté mesto.

anonym_196acd
1. jún 2026

@anonym_autor Pred mesiacom prišiel po troch týždňoch. A je jedno odkiaľ si.
Buď budeš chvíľku s neplatným alebo si priplatíš dodanie do dvoch pracovných dní

anonym_40edf2
1. jún 2026
@anonym_41ed40

načo ti je expresný príplatok. môžeš si ho vybavovať aj po skončení platnosti. dajú ti papier že sa nový vybavuje.
dcéra mala hotový za týždeň , ja asi za 2 týždne.
a pritom to isté mesto.

@anonym_41ed40 ked cestuje do cudziny papier jej bude platny ako mrtvemu perina

anonym_d7a4b0
1. jún 2026
@anonym_40edf2

@anonym_40edf2 na tento prípad sa už dávno pradávno používal cestovný pas

viestta
1. jún 2026
@anonym_d7a4b0

@anonym_40edf2 na tento prípad sa už dávno pradávno používal cestovný pas

@anonym_d7a4b0 To si mi oznamila velku novinku 🙄 Nie kazdy je majitelom pasu. Na co by ho vybavolal ak bezne necestuje mimo Schengenu?

anonym_d7a4b0
1. jún 2026
@viestta

@anonym_d7a4b0 To si mi oznamila velku novinku 🙄 Nie kazdy je majitelom pasu. Na co by ho vybavolal ak bezne necestuje mimo Schengenu?

@viestta a čo? Keď niekto chce tak nech si to zariadi

anonym_40edf2
1. jún 2026
@anonym_d7a4b0

@viestta a čo? Keď niekto chce tak nech si to zariadi

@anonym_d7a4b0 a ked nechce, nepotrebuje, nemusi ho mat.

anonym_d7a4b0
1. jún 2026
@anonym_40edf2

@anonym_d7a4b0 a ked nechce, nepotrebuje, nemusi ho mat.

@anonym_40edf2 tak ho nebude mať a?

aliziana
1. jún 2026

Nemusíš mať nový OP presne na deň presne ako končí starý, to vôbec nevadí... ale minimálne si ho choď dať spraviť čím skôr.
Ak si náhodou chcela práve vtedy cestovať do zahraničia a nemáš pas (ako spomína @viestta), tak jedine zrýchlený, ale o tom by si hádam vedela, že ideš do zahraničia 😊

anonym_41ed40
1. jún 2026
@anonym_40edf2

@anonym_40edf2 autorka nepíše že ide cestovať do zahraničia. Tak neviem či neviem čítať alebo kde je problém.

katusik456
1. jún 2026

@anonym_autor objednala som sa na vybavenie nového občianskeho kvôli zmene tp. Mám termín až na začiatok júla, čiže skoro mesiac a pól pred, brala som prvý voľný termín. Tiež Kosice.