icon

Ako funguje mestský byt?

7. sep 2025

Ma prosím vás niekto mesky byt ? Chcem vedieť ako to funguje lebo mám známu ktorá si to prectavuje moc jednoducho.a rada by som bola keby. Mi niekto z vlastných skúseností to funguje?

anonym_5b088b
7. sep 2025

Mestský byt
Každé mesto má svoje pravidla prideľovania bytov. Tskze by bolo dobre uviesť o ktoré mesto sa jedna

blaznivababa
7. sep 2025

Mestský byt môžu dostať zväčša ľudia ktorý nevlastnia žiadnu nehnuteľnosť a musia spĺňať určitý príjem, aby malo mesto záruku že ho bude vedieť platiť.

anonym_a46552
7. sep 2025

Nech si to vybavuje známa, požiadala ťa o radu? Prečo sa jej do toho montuješ nevyžiadanými radami? Radšej sa venuj pravopisu.

patka06
7. sep 2025

V prvom rade musí vyplniť žiadosť o pridelenie mestského bytu. Na mestskom úrade posúdia, či spĺňa podmienky /sú v každom meste iné podľa schváleného VZN/ - dôležitý je príjem, aby mala z čoho platiť nájomné
Ak spĺňa, zaradia j do poradovníka. Bytov je málo záujemcov veľa, pokojne môže čakať roky.
Bývanie v mestskom byte zvyčajne nie je lacná záležitosť - okrem nákladov, platí nájomné mestu.
Čo presne si tvoja znám predstavuje jednoducho?
@anonym_autor

autor
7. sep 2025
@patka06

V prvom rade musí vyplniť žiadosť o pridelenie mestského bytu. Na mestskom úrade posúdia, či spĺňa podmienky /sú v každom meste iné podľa schváleného VZN/ - dôležitý je príjem, aby mala z čoho platiť nájomné
Ak spĺňa, zaradia j do poradovníka. Bytov je málo záujemcov veľa, pokojne môže čakať roky.
Bývanie v mestskom byte zvyčajne nie je lacná záležitosť - okrem nákladov, platí nájomné mestu.
Čo presne si tvoja znám predstavuje jednoducho?
@anonym_autor

@patka06 prectavuje si že ako "slobodnej matke "pridelia byť za lacný peniaz len aby ušetrili na nájme ale popritom by tam žila aj z jej priateľom ktorého by zatajila🤷podľa mňa sa nedá zatajiť spolubývajúci priateľ ona zarába minimálnu mzdu veľa pije má dve malé deti a priateľ je živnostník a ten zarobí pekne preto ho chce zatajiť.

autor
7. sep 2025
@anonym_a46552

Nech si to vybavuje známa, požiadala ťa o radu? Prečo sa jej do toho montuješ nevyžiadanými radami? Radšej sa venuj pravopisu.

@anonym_a46552 staraj sa o seba ak nemáš čo k danej téme napísať.

patka06
7. sep 2025
@anonym_autor

@patka06 prectavuje si že ako "slobodnej matke "pridelia byť za lacný peniaz len aby ušetrili na nájme ale popritom by tam žila aj z jej priateľom ktorého by zatajila🤷podľa mňa sa nedá zatajiť spolubývajúci priateľ ona zarába minimálnu mzdu veľa pije má dve malé deti a priateľ je živnostník a ten zarobí pekne preto ho chce zatajiť.

@anonym_autor Priateľa "nezatají" - platí za spotreby, v podstate je jedno koľko osôb je v byte.