icon

Ako funguje ošetrovné pri zatvorení škôlky?

14. júl 2025

Prosim vie niekto poradit OCR z dovodu zavretia skolky.
Citala som ze je max na 2 tyzdne teda 14 dni. Predpokladam ze musia tie dni byt po sebe iduce. Moze byt rodic na ocr aj cez vikend? Plati sa tiez? A moze byt napriklad ze od stredy do stredy? Lebo tak to potrebujeme vykrit. Nie je to ani 14 dni ale je tam vikend. Aj v tomto pripade sa plati 55%?

Dakujem za rady

romanka_369
14. júl 2025

@anonym_autor áno patria tam aj víkendy ako počas klasickej OČR. Musí to byť po sebe max. 14 dní a iba 1x na jedno dieťa. Čerpala som to tak minulý rok kvôli škôlke. Tlačivo si treba dať potvrdiť v škôlke a vypísané odovzdať u zamestnávateľa.

roxy21
23. júl 2025
@romanka_369

@anonym_autor áno patria tam aj víkendy ako počas klasickej OČR. Musí to byť po sebe max. 14 dní a iba 1x na jedno dieťa. Čerpala som to tak minulý rok kvôli škôlke. Tlačivo si treba dať potvrdiť v škôlke a vypísané odovzdať u zamestnávateľa.

@romanka_369 a nie nahodou potvrdit u zamestnavatela a zaniest na socialku? Mala si to k platu ako plus navyse tu ocr financne alebo 14 dni si mala zaplatenu ocr a zvysok mesiaca adekvatny plat odrobenemu?

zuzuliatko18
23. júl 2025

Potvrdit v skolke, odovzdat u zamestnavatela tlacivo.

Ale Len tak poznamka, pre mnoho rodicov by bolo lahsie keby sa to dalo rozdelit na kalendarne dni a teda vykryt dni, ktore treba, lebo 14 dni su skoro cele tri tyzdne😀 ak ratame len pracovne dni😀 ale samozrejme, pro zavretej skolke som vdacna, ze to je, lebo teda vykryt dovolenkami vsetko co treba pri detoch je celkom vesele.

zuzuliatko18
23. júl 2025
@roxy21

@romanka_369 a nie nahodou potvrdit u zamestnavatela a zaniest na socialku? Mala si to k platu ako plus navyse tu ocr financne alebo 14 dni si mala zaplatenu ocr a zvysok mesiaca adekvatny plat odrobenemu?

@roxy21 14 dni platena OCR, zvysok vyplata.

romanka_369
23. júl 2025
@roxy21

@roxy21 nie je to plus k platu..je to len tých 55% z platu ako pri klasickej OČR od lekára. A treba to mať potvrdené zo škôlky a podpísané samozrejme aj od zamestnávateľa, všetko je čitateľné na tlačive a ja to nechám na mzdovom a oni to pošlú do sociálky.