Ako funguje paragraf na seba a doprovod?
Prosím vás, ako to.je s paragrafom? Mám nárok na seba 7 dní a na doprovod 7 dní? Ako sa to ráta ak z jedného dňa miniem 2 hodiny a vrátim sa do práce? Tých 5 hodín mi prepadne?
@michaela329 asi, darmo robi 8 hodin, ale dolezite je co ma v PZ..neviem co na tom potom autorka nechape
chapem ze ty tomu roozumies.(mozno to vyznelo inac)
Panebože, ja som sa pýtala, či je v zákone zadefinované, či sa paragraf ráta na hodinu alebo deň. Nič viac. Ostatné ste začali rozoberať vy. Ja som odpoveď dostala. Zmluvu mám normálne na 8,5 hodiny.
@michaela329 ako si na to prišla, že som zmätená? Ty si si domyslela, že mám na zmluve 4 hodiny, aj keď som 2x napísala, že mam 8.
@bublinka1426 čo akože nechápem?
nechaj tak, proste je o tebe a zamestnavatelovi. ak mas v PZ 8 hodin mas narok na 8 hodin. drzim palce 🍀
@bublinka1426 jasné. Napíšeš tu, že niečomu nechápem a teraz cuvas z diskusie....
pocuj odpoved si dostala hned na zaciatku a chapem ze mas na prt zamestnavatela. ale mas narok na 8 hodin ...to je cele. ked mas v zmluve 8 hodin mas narok na 8. a neustupuj. a tebe nevadi ze ked ti dava many na ruku ze prichadzas o DB ( resp o jeho vysku ci mas nizsiu OCR a PN? ) ci ti to cele stoji za to,..ale chapem cas usetreny venujes detom a hlavny prim hra muz.
proste drzim palce, zamestnavatelia sa snazia veal odlbat ludi, nedaj sa. mam podobne, riesim podobne. ale ja sa nedam.
Chces vediet, ako je to v zakonne? Nech sa paci: Zakonnik prace § 141
Dôležité osobné prekážky v práci, odsek 2
Je tam uvedene na NEVYHNUTNE potrebny cas = tj v kazdej praci by sa mal ratat na hodiny. Ak teda ides rano k zubarovi, prides o 2hodiny neskor, 2h mas cerpanie Pcka, zvysok mas odpracovane. JE nezmysel, aby sa jedno Pcko ratalo v takomto pripade na cely den. Lebo by mal duplicitny zapis v dochadzke zamestnanec? aj je v praci, aj je u lekara? Nie.. cize bude neprides cely den = 8h, alebo prides a rata sa na hodiny.
Co sa tyka naroku podla HODIN, zalezi to od uvazku aky mas V ZMLUVE. Ak mas v zmluve 4h / denne, tak 4h... rovnako ako dovlenka a pod. AK mas v zmluve 8, tak 8. Je irelevantne, ako pracujes neoficialne. AK by teda nepreratavali celu mzdu 2x.. jednu oficialnu, jednu neoficialnu.
@simca06022011 tak. dolezite je co je pisane v PZ
@bublinka1426
@simca06022011 vďaka dievčatá. Mne to je už jasné

@bublinka1426 mne je to jasné, len autorka sa mi zdá zmätená 🤷