Ako je to s platenými testami?
Ahojte.. taká otázka, lebo mám v tom už celkom zmätok.
Ako to je s tými testami na covid. Iba keď dôjdem zo zahraničia si ho musím platiť, alebo aj keď som stále doma a chcem ísť napr. do divadla?
Som tehotná a rozhodne sa nedám zaočkovať, kým som tehotná a kým budem dojčiť.
@hettinka v predošlej vlne u nás pred mestským úradom stal policajt a kontroloval testy.
@annamaria_65 teraz podľa vyhlášky a covid-automatu nemajú čo vyžadovať. U nás nikto nestojí, my sme teda ockovani, ale nikto nikde nekontroloval testy v poslednej dobe.
V divadle chceli len kontakt telefón/mail, ockovanie ani testy nekontrolovali.
@hettinka aj od nás v divadle len kontakt chceli naposledy.. len bojím sa toho čo príde v septembri 🙈🙈
@annamaria_65 Jaj, do septembra daleko. Možno budú zasa aj testy zadarmo, alebo všetko zatvorené … a možno všetko otvorene bez testov.
@ivka225 zase miesate jedno s druhým... Kontrola zakúpených listkov na zaklade vlastného a dobrovolneh rozhodnutia je niečo iné ako keď do teraz bol voľný vstup do reštaurácie a moju zdravotnú kartu držal lekár, a nie aby mi niekto cudzí kontroloval zdravotné informacie... Ak si ja zaplatím za jedlo.. Ak prirovnávame produkty... Proste ak očkovaný človek môže byť nakazený a prenášač rovnako ako nezaockovany alebo rovnako zdravý tak v tom prípade je to diskriminacia voči nezaockovanym... Aj oni môžu mať obavu zo zaockovanych ale "trestaju" sa iba oni... A odpoved nie je nech sa tiež dajú zaočkovať pretože môžu byť rovnako chorý a rovnako prenášať ako nezaockovany...
@annamaria_65 no tak aspoň si to uvedomujú že vážne nič pýtať nemôžu, ako celý čas spomínam 😀 tak hadam si aj uvedomia že ani informacie o zdravý by pýtať nemali... Proste opatrenia, meranie teploty, všetko možné a stále to nestačí stále sa pridáva proste ak je to taká vážna choroba tak chorý a pozitívny človek by nevladal ísť do divadla a podobne... (prekonala som takže to ani nezlahcujem) ale podla mňa toto stačí ako dôvod ma uvedomenie si že chorý nemá chuť ísť nikam, druhý že teplota sa zvykne merať tam by sa to ukazalo a po tretie stačí aj bežný pohľad na človeka ktorý prekypuje zdravým a šťastím...čo viac požadovať? Ach...

@annamaria_65 do divadla test nebolo treba.
A ano, platíš, pokial to nie je indikované lekárom, Napr. kontakt s pozitívnym, predoperacne vyšetrenie a podobne.
V podstate potrebuješ testy napriklad na ubytovanie v hoteli, športové zápasy, vnútorne bazény (vonku kupko nie), hromadne akcie. Treba si zistiť, či vôbec treba. Na mestský úrad isto netreba.