icon

Ako napísať dohodu o platení a spoločnom užívaní auta?

basonika45
7. feb 2021

Prepáčte, možno sa to sem nehodí ale vedel by niekto poradiť ako napísať dohodu o platení a spoločnom užívaní auta? S priateľom sme kúpili auto na splátky, chcel audi kombi, ja nie keďže potrebujem len do prace a späť. 12 km denne. Teraz sme s priateľom na konci vzťahu a dáva robiť samé opravy, samozrejme všetko na póly platiť lenže on nabehla tisíce kilometrov kade tade bezo mňa, chcem aby mi vyplatil polovicu lenže nechce o tom ani počuť. Co robiť?

sapetka
7. feb 2021

@basonika45 na koho je auto napisane?

basonika45
autor
7. feb 2021

@sapetka na mňa

pseudomonas87
7. feb 2021

@basonika45 a nedá sa s ním dohodnúť predať auto a peniaze rozdeliť?

hopsadobrandejsa
7. feb 2021

Najlepsie riesenie je predat auto a vyplatit uver a peniaze rozdelit napoly. Ak si ho chce nechat, ziadaj vyplatit polovicu hodnoty auta.

Ziadne zbytocne spekulovanie. Panko chcel audi tak nech sa stara.

Ako vravi Norika: "´Nenechaj sa o*ebat"

deti95060810
7. feb 2021

pre druhý raz... Spolky - čertové volky...😉

basonika45
autor
7. feb 2021

S nim sa nedá rozprávať, preto to chcem dat na papier aby podpísal, lenže neviem ako spísať dohodu

beata_k
Odpoveď bola odstránená
sense
7. feb 2021

Auto je písané na teba takže zober kľúče, auto predaj výplate úver a zvyšok sk náhodou niečo ostane si rozdeľte. A opravy by som neplatila...obzvlášť nie teraz v čase rozchodu.....

hipuska
7. feb 2021

Ako dlho ste spolu? Veď on nemá žiaden právny nárok na to auto, nie?

martinka13
7. feb 2021

Budu s tým len zbytočné problémy. S cudzím človekom mat auto bude ťažké. V podstate je to auto Tvoje, máš to v rukách .

simca06022011
7. feb 2021

Auto je na teba písané, vezmi mu ho. Vybavene. Ziadna dohoda.

kitycat
7. feb 2021

Predaj... Vyplat ho a nech si kupi... Striedava starostlivost o auto padla si na hlavu? Auto aj splatky su na teba on si bude sofeovat ale opravy budes platit ty.... Genialny plan bud rada,ze riesite iba auto co sa da lahsie predat ako spolocny uver na byvanie

pribinak
7. feb 2021

Ty máš papiere? Zajtra by bolo auto predané. Vyplatila by som zvyšok rozdeliť
Ako na čo čakáš?

nela6
7. feb 2021

@basonika45 veru, zober auto a predaj, vyplat ho podľa toho, ako ste užívali, aby bolo fér... robí sám, svojvoľne opravy, nech si zaplatí, a hlavne keď on reálne to auto opotrebuva

syslik81
7. feb 2021

tiez som nazoru nepytat sa predat a hotovo ..pokial on nema ziaden papier ruke ze by bolo aj jeho .. samozrejme zaplat co treba splatit a zvysok napolovicu ...

simca06022011
7. feb 2021

A samozrejme auto na polovicu, len za predpokladu ze platil polovicu splátok... Aj to myslím, že by som %tom vyratala používanie jeho-moje a možno mu ani nedala nič. Rovnako tak opravy... Ak ja urobim 10% jázd a on 90%, nebudem mu platiť polovicu servisov. On si myslí že auto mu ostane a teraz veselo dáva servisovatvvsetko aby si mu polku uhradila.

deny81
7. feb 2021

Pozor si daj veliky, pretoze auto je na teba, uver na teba. Ak je to lizing na auto a majitelom je lizingovka a ty držiteľom o to vacsi pozor si daj na to, aby sa to vysporiadalo. Pretoze ak sa s tym autom daco stane - vezme ti ho, preda ho dakam, hocico, si zodpovedna len a len ty. Ci uz trestnoprávne (sprenevera) alebo voci lizongovke kedze ziadna lizingovka nema v zmiuve E to auto moze pouzivat niekto iny ako drzitel. Pozor na to! Drzim ti palce. Inak, aj lizing sa da postupit a zaroven "predat" uz splatenu cast auta - teda ak by si ho odnteba priatel chcel oficialnenprevziat

basonika45
autor
7. feb 2021

Ďakujem všetkým, čo ste napísali viem aj ja len je to veľmi ťažké zorganizovať, držte palce

pseudomonas87
7. feb 2021

@basonika45 zober svojho otca a poorganizujete spolu, ukáž chlapcovi,že sa nebojis

basonika45
autor
7. feb 2021

@pseudomonas87 otec nežije, som v zahraničí a mam tu len syna ale niečo vymyslím hádam

basonika45
autor
7. feb 2021

@deny81 nebrali sme na lízing, ale spláca mé bývalému majiteľovi. To bola dohoda len medzi mnou a priateľom.

sense
7. feb 2021

@basonika45 predpokladám ze zas len ústna ako aj s bývaním.... Čiže priateľ nemá žiaden nárok...
Medzi bývalým majiteľom a tebou predpokladám zmluva je....
V každom prípade rozhodne nefinancuj opravy. A ak máš Švajčiarske čísla, tak môžeš auto odhlásiť a značky vrátiť.... A tým pádom ho nebude môcť používať alebo to môžeš urobiť aj proforma keď budeš mat voľno a par dni auto nepoužívať. Nech da syn dolu značky alebo daj aj sama a tomu tvojmu využívacovi povedz ze si auto odhlasila

basonika45
autor
7. feb 2021

@sense to dobrí nápad, ešte do 18 tého vydržím, bo chcem ay ma odviezol na migracne lebo ja mam paničky strach z dlhej jazdy, ja len tak do 10 km po dedinách 🤔, nech ho aj ja využijem ako on mňa a potom mu zahlasim , že auto predávam.... Tak som to pred pol rokom spravila s bicyklom. Vraj ide bicyklovať a zistila som, že je online na fb, whatsapp atď. Bol vždy hod dve preč. Tak som dala inzerát, ešte v ten deň predala a ani o tom nevedel. Až o dva dni keď chcel ísť znova údajne bicyklovať, zistil ze je fuč 🤣🤣🤣🤣tak vraj ako som so to mohla dovoliť, a ja ze ved to môj bicykel nie tvoja bol pokoj👈

jajka71
8. feb 2021

Predať auto a vyplatiť dlh, nemáš dôvod sa s ním dohadovať a platiť mu niečo, jedine komu musíš platiť je pôvodný majiteľ. Bodka. Vzťah konci ty nemáš dôvod sa riadiť inštrukciami niekoho kto len potrebuje niekoho usmerňovať. Nemáš 5ani 10r a niesi jeho zamestnanec ani po skok. Splat co mas splatiť a adieu.

petulda333
8. feb 2021

Ak ma auto on, yak zavolaj policiu. Ak je auto pisane na teba, nema co na nom chodit. Auto predaj a ak chces rozdel sa s nim. Resp mu vrat co investoval