Ako napísať odvolanie voči odmietnutiu ZŤP

katkapalo1
24. jan 2019

Prosím kde by som mohol nájsť vzor ako napísať odvolanie. Svokor žiadal od mesta aby mohol parkovať na značke invalid keďže ma po infarkte, má stredný stupeň astmy ťažko dýcha cukrovku.. Len posudkova lekárka mu žiadosť zamietla že ma všetko len do 50%hodnotene.ale on vážne nevládze s dýchaním keď ide ďalej. Chce napísať odvolanie len len neviem ako. Ďakujem za každú radu.

minnie55
24. jan 2019

V prvom rade presne zadefinuj odvolanie voči akému rozhodnutiu chceš písať. Lebo voči odvolaniam správnych orgánov existuje viacero druhov opravných prostriedkov v závislosti od typu rozhodnutia. Možno práve v prípade tvojho svokra sa bude jednať o rozklad, nie o odvolanie. Okrem toho vzorový dokument ti asi veľmi nepomôže (resp. pomôže ti s formou opravného prostriedku), obsah budete musieť naformulovať sami, ten je vždy špecifický podľa konkrétneho prípadu.

katkapalo1
autor
24. jan 2019

@minnie55 tak ja neviem.. Podával si žiadosť o vyhotovenie parkovacieho preukazu zťp. Ze nespĺňa kritériá na vydanie. No on ma pocit ze kritériá spĺňa preto sa chce odvolať voči rozhodnutiu

ukulela
24. jan 2019

@katkapalo1 no ale s mestom nepochodi - ked mu ZTP zamietol posudkovy lekar, mesto s tym nic nema a bez ZTP preukazu na vyhradenom parkovacom mieste parkovat nesmie.

minnie55
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
minnie55
24. jan 2019

@katkapalo1 precitaj si poucenie o moznosti podat opravny prostriedok - musi byt na konci rozhodnutia. Tam bh mala byt uvedena lehota na podanie aj druh.

eri444
24. jan 2019

Na vyhotovení posudku bude niekde napísaná formulka, že sa môžte v prípade potreby odvolať. Treba to napísať normálne, že sa odvolávate z dôvodu nepokojnosti a žiadať o prehodnotenie zdravotného stavu.

katkapalo1
autor
24. jan 2019

Áno píše sa na konci že do 15dni môže podať odvolanie. Myslel len ze potrebuje nejaké konkrétne tlačivo niekde stiahnuť, no skúsime to napísať nejak. Svokor po infarkte zájde par metrov už ledva dýcha, k tomu astma cukrovka ale myslím že nezmoze nič

ludmilaolsavska
12. júl 2023

Poprosím poradiť ako napísať odvolanie o žiadosť ZŤP parkovací preukaz nemôžem nájsť k tomu formulár na stiahnutie,
Ďakujem

jahu348
31. júl 2023

@ludmilaolsavska dobry den. Aj ja by som vtomto chcela poradit. Podarilo sa vam to tlacivo najst?