Ako napísať úspešné odvolanie pri prehodnotení ID?
2. jún 2026
Ahojte.Prosím Vás nemáte niektorá vzor na odvolanie pri prehodnocovaní Id?Ďakujem
co je to úspešne?! ak nemas na to dg. kvetnaté reci nepomozu. odvolanie pomoze len ak mas nove spravy, ktore menia zdravotný stav
anonym_5050b5
•
2. jún 2026Na tom, čo ty napíšeš absolútne nezáleží. Dôležité je, aké nové zistenia budú v lekárskych správach.
To upravili,úspešne som ja nepísala.Diagnózy pribudli.Nečakáme zázraky.Za pokus to stojí.Nevyskúšaš-nevieš😉

Táto žiadosť je noformálna .. čiže žiadne konkrétne tlačivo nie je .. ale môzte to sformulovať takto :
Meno a priezvisko
Dátum narodenia
Rodné čislo
Adresa
--------> na opačnu stranu adresa socialnej poisťovni
Vec: Žiadosť o prehodnotenie invalidného dôchodku
Rozhodnutím Sociálnej poisťovne, pobočka .......... číslo rozhodnutia .......... zo dňa ........... mi bol priznaný invalidný dôchodok. Miera poklesu schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť bola určená na XY % .
Od nadobudnutia právoplatnosti predmetného rozhodnutia však došlo k závažnému zhoršeniu môjho zdravotného stavu v súvislosti s mojou diagnózou ............ a pridruženými ochoreniami ........... ( Ďalej popíšte ako sa vám stav zhoršil, ako vám bráni v práci, v každodennom živote, čo konkretne sa zhoršilo, samozrejme potrebujete aj dôkaz o zhoršení, alebo rsp o tom ako vám to bráni v živote.
Týmto Vás žiadam o prehodnotenie môjho zdravotného stavu a zvýšenie miery poklesu schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť.
K tejto žiadosti prikladám lekárske správy a odborné vyšetrenia, potvrdzujúce zhoršenie môjho zdravotného stavu.
váš podpis
..........................
podpis