Ako odmietnuť dedičstvo po zadĺženej tete?
Prosím vás, má niekto skúsenosť s odmietnutím dedičstva? Zomrela mi teta, deti nemala a notárka ma predvolala ako jednu z dedičiek. Viem, že mala starý byt v Leviciach, ale aj pôžičky a nejaké nedoplatky za energie. Nechcem sa dostať do problémov len preto, že podpíšem niečo, čomu nerozumiem. Dá sa pred rozhodnutím zistiť presný stav majetku a dlhov? Ďakujem
Och, Zda sa ze je dost vela ludi ktori sa zriekaju dedicstva zo strachu ze budu musiet platit dlhy neboztika zo svojich penazi? A urady sa asi velmi nesnazia v tom robit osvetu a ludom pomahat.
@andreatytler ja som tiez nevedela ako to chodi ale snad mudri ludia vyuziju aj internet aby sa dozvedeli, ako to v skutocnosti je. Ze vlastne mozu len ziskat alebo mat 0
ale sama som sa bala ze este zo svojho musim platit...ale dlhy som ''zatial'' nededila
samozrejme ze najradsej by som nededila vobec 😢
@andreatytler ja som tiez nevedela ako to chodi ale snad mudri ludia vyuziju aj internet aby sa dozvedeli, ako to v skutocnosti je. Ze vlastne mozu len ziskat alebo mat 0
ale sama som sa bala ze este zo svojho musim platit...ale dlhy som ''zatial'' nededila
@anonym_355f21 Ano, ani ja som o tom nevedela a hned som sa isla opytat do banky. Aj to by mohla utorka urobit. V kazdej banke jej vysvetlia ze dlhy niekoho ineho nemozu prejst na nu ked bude dedit. Iba veritelia si mozu uplatnit narok na dlh ale ten je vyplacany len z majetku neboztika, takze ziadne siahanie na majetok toho kto zdedil sa nekonna.

Och, Zda sa ze je dost vela ludi ktori sa zriekaju dedicstva zo strachu ze budu musiet platit dlhy neboztika zo svojich penazi? A urady sa asi velmi nesnazia v tom robit osvetu a ludom pomahat.