Ako odmietnuť ponuku z Úradu práce bez vyradenia?
Dobrý deň,
Úrad práce má poslal na pohovor no nechcem to vziať.
Aký mám udať dôvod aby som nebola vyradená?
Ked TI ponúknu miesto a nepôjdeš tam tak ťa vyradia.To nie je holubník.Potom budeš musieť si platiť ZP 6 mesiacov.Z UP ak TI da že máš ísť o miesto musiš lebo ak nepôjdeš budeš vyradena.Na UP si preto lebo si prácu hľadaš ak ti da ponúku musiš ísť na ponúku v prípade že nie hrozí ti vyradenie.
Však tam chod a pohovor úplne pokaz 😀 skus na každú odpoved odpovedať zle a urobiť dojem, že nevies ani počítať do 10
ty nemôžeš odmietnuť..........ale ak máš dieťa,tak povedz,že býva často choré.....oni musia odmietnuť teba
Toto su problemy ach... Pridem v teplakoch a vypytam si 5000€ mesacne. Myslite ze ma zoberu?
Presne ako ti radia, sprav zo seba sprostú. Povedz že sa ťažko učíš nové veci, nemáš rada zmeny....
Moj kolega chcel byt narocky pol roka na podpore, lebo chcel byt doma s malym babom, subeh materskych na to iste dieta neni mozny. Tak dal u nas vypoved a na pohovoroch hovoril, ze chce plat 3000 eur, lebo taky mal predtym a nechce klesnut na svojom standarde 😁
Musis tam ist. Ak chces byt na UP aby za teba stat platil zdravotku, musis spolupracovat. Ak nechces spolupracovat, tak si plat zdravotku sama.
Na pohovore si vypytaj vysoky plat, pozaduj homeofice, 5 dni dovolenky naviaca a pod. Sprav zly dojem a mas po probleme, odmietnu ta oni.
@alickapusinka dá sa vyradiť aj že len na týždeň a potom späť som pocula
@kaja1518 tak asi naozaj potrebuju ludi...a ty nemas pracu...takze?
@maximiliana časovo zle je to aj dochádzanie mimo mesta. Spoje zle idú.
pisete, ze ak nevezmem tak ma vyradia (nie som, to sa pytam teoreticky). ale tak snad mi nebudu ponukat pracu uplne mimo a ja musim vziat? ze mam VS, jazyky, skusenosti, a oni mi ponuknu pokladnicku v Tesco a ja MUSIM prijat?
.. chod na pohovor a povedz, ze mas nezaopatrene dieta do 10 r, opytaj si velky plat, a ak nic nepomoze tak to vezmi a po skusobnom dni daj vypoved..teda skonci ..a opat sa nahlas na UP...moznosti je vela ...taky kolotoc ...pretoze povedzme si uprimne , ze ziadny UP este asi nikdy nikomu nenasiel " adekvatny job" ...
Osobne som napisal do firmy kam ma posielali do kopie pracovnicku uradu, ze nesplnam podmienky ktore vyzaduju aby som zbytocne nezaberal cas zamestnavatelovi.
@kaja1518 teraz vyraduju na 6 mesiacov. To by každy tak robil keby vyradovali na týždeň.Ak ťa vyradia zdravotnu poisťovnu musiš platiť 6 mesiacov 107,56 za každy mesiac.Takže dokopy 645,36.
@tana85 mne tak pred rokmi poslali ponuku na montáž káblov. Vyštudovaný špeciálny pedagóg cez letné prázdniny na ÚP (niekedy bola bežná prax zmluva od sept. do júna). Som tam za ňou prišla, či si zo mňa robia srandu. Jednak som vedela, že v sept. nastupujem naspäť do školy, jednak by som to robiť nešla. Musela som ísť na pohovor tak či tak, tak som im povedala pravdu a odmietli ma oni.
Je pre mňa zaujímavá možnosť odmietnuť prácu kvôli dieťaťu - otázkou je, či autorka vôbec má záujem pracovať. Žiješ sama? prečo tú prácu vlastne nechceš? keby každá matka odmietla pracovať kvôli dieťaťu, polovica z nás by sedela doma na zadku. Ja to mám práve naopak - hľadala by som prácu práve kvôli dieťaťu (a to som istý čas bola samoživiteľka).. aspoň to skús, možno sa dá dohodnúť na pracovnom čase, na úprave (skrátení) úväzku,..
@kaja1518 nerozumiem načo ti tu píšu, urob sa hlúpa a podobné sprostosti. 🙊 Normálne choď na pohovor, tam im povieš, že máš malé dieťa, ktoré musíš riešiť iba ty, lebo nemáš žiadnu pomoc, príp. sa spýtaš na pracovnú dobu a povieš, že ti vtedy nechodia spoje, či sa vedia aj oni prispôsobiť tebe. Nebudeš určite jediná, ktorú na danú pozíciu poslali. Čiže dostaneš potvrdenie, že si tam bola a máš to ukončené. Prinajhoršom si treba vypýtať vyšší plat.
teraz davaju aj peniaze na pracu mimo okresu príspevok za cestovanie za prácou.

@kaja1518 ak máš dieťa do desať rokov, tak ako dôvod uveď, že ti nemá kto nosiť a vyberať dieťa zo školy/škôlky.
Iný dôvod asi neakceptujú