Ako odmietnuť prácu cez ÚPSVaR bez vyradenia?
@monika1308 Pokiaľ máš malé dieťa, môžeš povedať, že ti nevyhovuje pracovná doba, napríklad kvôli škôlke/škole.
Ak poberas a máš doma malé dieťa tak ja som normálne zavolala tej čo má mala na starosti a povedala jej že má nútia ísť tam a tam. Keďže vedela že na upsvar som len kvôli čerpaniu podpory tak zavolala tej čo má nútila ísť tam že inak ma vyradí a vybavila mi to že jednoducho nemusím nikam nastúpiť. Povedala jej narovinu nech mi dá pokoj že si chcem len vyčerpať podporu a ísť naspäť na rd 🙈
ved mas dvojmesacne dieta tak hadam nie si v evidencii?
@janai1
@janickacrazy dievčatá ich toto väčšinou nezaujíma oni jej majú hľadať prácu, práca je ponúknutá a, keď odmietne kvôli takejto požiadavke väčšinou ju vyradia.Ale česť výnimkám, keď sú ľudski
Na pohovore povies, ze planujes ist coskoro na dalsiu matersku.
Otázka je,prečo potrebuješ poberať iba príspevok? Ja som takto chcela poberať príspevok iba 3 týždne,bez pohovorov a vyšli mi v ustrety
Choď na pohovor s dieťaťom a povedz, že ho nemáš kam dať.
@luccija Nemáš pravdu, mne ponúkli prácu, kde boli nočné smeny, išla som na pohovor, povedala som, že mám malé dieťa doma, nedá sa mi takto robiť, tak normálne to všetci pochopili. Aj teta na úrade, aj dotyčný zamestnávateľ.
@janickacrazy áno, nočné smeny chápem som myslela ako niekto povie, že musí po dieťa do škôlky o 15🙂
Môžeš ísť na "pohovor" inde. Môj muž bol tak, keď ho poslali, zobral z úradu tlačivo, vbehol do stavebnín v našom meste a dali mu pečiatku 😅
@mima1608 no tak to by mu u nás neprešlo, u nás to kontrolovali, či si bola v tej konkrétnej firme
@mima1608 ale to skor len potreboval papisr,ze si hlada pracu. Ak ta poslu oni na pohovor,musis ist tam a nie inam
povedz že si tehotná ešte v počiatočnom štádiu 😀 alebo ak toto nechceš tak že sa snažíte o ďalšie bábo a tešíš sa na 3r materskú ako si oddýchneš - z toho vyplynie že si lenivá a ešte ti treba 3 roky držať miesto - kto by takého pracanta chcel? 😉
pozri ponuka je len ponuka, ja som raz robila pohovor, a pozvali mi tam 50ludi, kde 75% bola uplne nesposobila tej prace. Aka je pravdepodobnost ze ta vyberu? POhovor sa robi vzdy, staci ma problem s dvihanim tazkeho, pracovnu dobu chciet do 16:30 ak zamestanvatel robi na smeny do 18tej atd... Na ten pohovor pojde tolko ludiii.. kludne chod.
@petulda333 môžeš povedať, že máš v tom termíne dohodnutý pohovor inde. Dostaneš tlačivo,v tej inej firme ho potvrdia a ty ho odovzdaś. Celá veda
@mamina7070 nejde o mňa 🙂
Ďakujem zienky . Išlo o môjho manžela . On nechce zamestnanie nakoľko rozbieha vlastný biznis ale twitwl ešte neoficiálne tak to neoznámil na úrade lebo nemá živnosť a ma veľmi nepríjemnú pani na Upsvar ktorá mu nie ej nikdy ochotná vyjsť v ustretya a naschavsl ho posiela po pohovoroch . A už už hrozilo že ho vezmú lebo ho zaradili do užšieho výberového konania a keďže mame 4 deti a ja na materskej tak tie peniaze čo by dal na zdravotnú by boli do luftu vyhodené v našom prípade keby ho vyradili teraz z evidencie 🙂
Vyradiť ho môžu to že nespolupracuje s úradom práce. Pokiaľ nemá otvorenú živnosť vždy sa berie ako nezamestnaný. Ak odmietne miesto ktoré mu dali z UP automatický ho vyradia a musí si platiť aj ZP. Vyradenie je na 6 mesiacov.
@monika1308 prečo by ho mala naschvál posielať po pohovoroch. Ma kvalifikáciu tak ho pošle. Prečo by nemala je to pracovný úrad a nie nejaké lážo-plážo. Pokiaľ nemá živnosť je vždy nezamestnaný. A ON tam chodí na to aby mu niečo našla. Aj ONA ako pracovníčka má tam svoju nadriadenú ONI tiež niečo musia splniť za mesiac. Takže to že ho posiela po pohovoroch je v poriadku. Ak to tvojho muža obťažuje môže sa odhlásiť byť dobrovoľne nezamestnaný ale tam už je samoplatca aj v ZP aj v SP.
@alickapusinka robí to preto že sa s ňou nepohodol lebo mu dáva pohovory ktoré sú mimo jeho kvalifikácie a aj mu povedala že jej lezie na nervy 🙂 ja nepíšem veci len tak a je mi úplne jedno akú maju náplň práce keďže moja otázka bola položená inak . Vyprosim si takéto útočne odpovede nepasli sme spolu husi a nie som sprostá , viem ako to na úrade chodí . Nebapisala som že ho to obťažuje ale, že nemá záujem sa zamestnať ale to je jedno vlastne už to mame vyriešené takže táto téma je tabu. Neviem fakt načo chodím ba koňa keď dávno viem ale sú tu ….. ženy 😂
@alickapusinka a vôbec neviem prečo sa bavím s trolom ktorý ma profil nie celý mesiac evidentne len na provokovanie . Ak máš problém chod riešiť s odborníkmi a keď nevieš odpovedať na priamu otázku tak nepíš vôbec . Dvíha mi tlak človek ako ty čo sa nudí a ide robiť zlu krv .
@monika1308 nech ide na pohovor, nech povie že nemôže pracovať nadčasy, víkendy, sviatky, pretože má deti a musí byť s nimi, keďže ty pracuješ. Spôsob sa vždy nájde. Nech si vypýta ešte poriadne vysoký plat...
@monika1308 áno, po čase kedy vidia, že je neaktivny môže ho poslať aj na ponuky, ktoré sú nižšie ako jeho vzdelanie a pod ..keď sa rozhodne ho vyradit spraví to stoj čo stoj
U nás na úrade, ak povieš, že vybavuje živnosť dajú mu pokoj....dočasne🙂keď ich nevodi za nos.Sanca, že ho zoberú na pohovore je mala, ale už ste to asi vyriesili
@monika1308 vieš asi som ti napísala pravdu. Nie som žiaden troll jedine ak TY sa považuješ za trolla. Ano poistenie áno ale na pohovory to už z obtiážami.
@alickapusinka ty si asi nepochopila otázku to čo si napísala ja dávno viem . Pýtala som sa na niečo úplne iné a neporadila si len si sa zahrala na múdru . Nie som sprostá viem za čo ho môžu vyradiť a viem aj ako funguje Upsvar . Nechápem načo sa zapájaš do debaty kde nepomôžeš len mudruješ pričom zienky poradili dobre , vypýtať si plat obmedziť si pracovný čas a hurá ďalej je v evidencii nakoľko nespĺňa podmienky prijatia do zamestnania . A tvoje komentáre sú úplne od veci . Nech sa páči môžeš ísť prúdiť inde .

Ísť na pohovor, vypýtať si vysoký plat, požadovať benefity ktoré neposkytujú atď